• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

*****, trzy miesiące temu papiery złożyłam u siebie w parafii, ksiądz je przejrzał i stwierdził, ze jest ok i że to "formalność". 3 miesiace temu!!!!!!! Sądziłam, że wszystko już załatwione! Problem z dokumentami na 2 tygodnie przed ślubem? LUDZIE, przecież nie zdążę nawet do sądu pojechać!

reklama
Tarczyca często nie jest niestety formalnością;-)

W którą stronę ta tarczyca Ci się nie mieści? Nadczynność czy niedoczynność?

Wiem coś o tym.

Z formalnościami nie pomogę, nie cierpię papierków:-)

niedoczynność

*****, jak mi w sądzie na odpis każą czekać, to co wtedy....? potem jeszcze termin rozpatrzenia sprawy przez biskupa... i będę ślub odwoływać!!!!!!!!!!!!

Wypowiem się o tarczycy bo trochę wiem: niedoczynność łatwo się leczy.. przyjmuje się tyroksynę, trzeba tylko pilnować poziom hormonów i odpowiednio dobrać dawkę. Przyjowana tyroksyna w ciąży nie szkodzi dziecku:-) Trzeba być pod stałą kontrolą endokrynologa.

A z tej kurii powiedzieli ile trzeba czekać na te dokumenty?

Witajcie , przczytałam, same dobre wieści, Alla, Guska- gratulacje, cudowna wiadomość
A u Mnie jutro mijają 3 miesiące, jak napisała Aga Irl. smutno, choć czas potrafi ciut przyćmić ból i inaczej jest dziś. Nigdy nie zapomnę ANIOŁKU mój, ale muszę mysleć o przyszłości.

Agnieszko, jak u Mnie? Bez zmian. Czyli wiesz jak. Już nie mam siły o tym pisać.

Madziu, masz rację , tarczyca potrafi, niestety.. moje wyniki coraz lepsze jak pisałam, obecnie przyjmuję pół tabletki Euthyroxu125. Zostały mi dwa punkty do zbicia. Dziś zrobiłam badania ANA1 i C3 C4? Jakieś takie dziwne badania przepisała mi Pani reumatolog. Niby maja potwierdzić ,że nie mam zespołu antyfosfolipidowego. Jejku, Ja już nic nie robię tylko biegam po lekarzach.

Bardzo liczę na staranka od października. Bardzo. Mój M stanął na nogi po operacji, dziś zdjęli mu szwy. Dzielny facet. Oczywiści polazł do pracy , jest okropny pod tym względem, ale widzę,że się oszczędza. Chociaż tyle.

Serdecznie was wszystkie pozdrawiam, podczytuję, podczytuję , ale pisać nie piszę, wybaczcie..

Ostatnia edycja:
Selena - masz super, że trafiłaś na dobrego endo:-) Dobrze, że u męza lepiej.

Ja swoje wyniki będę robić za jakiś tydzień, zobaczymy jak się będą przedstawiać. Jak tsh nie będzie spadać powiem, że gin powiedział, że ma doprowadzić tsh w okolice 1.

reklama
Wiesz co mi się podoba w moim endo? To ,że jest w około moim wieku, to,że gdy powiedziałam mu ,że chcę starać się o ciążę sam powiedział,że wynik musi być poniżej 1 i ,że przez 3 pierwsze miesiące musimy dbać szczególnie o równowagę TSH , a w ogóle przez całą ciążę jestem regularnie u niego. dał mi skierowanie na ogólny przegląd techniczny. Jest naprawdę super. Jestem nim zachwycona.

Nie ukrywał niestety,że przeciwciała mogą mi zaszkodzić, ale liczę na to,że trochę spadną, jak unormuję TSH. Pilnuję też t3 i t4. Kupiłam też Selen-Mono-Kapseln 180 Stück, rzekomo pomaga na przeciciała..

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry