reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

witaj Selenko:tak:
Aga a serduszko już słyszałaś? bo u mnie tylko lekarz widział:-( jak z objawami dokuczają Ci mocno? bierzesz coś na podtrzymanie? ja mam zastrzyki kaprogest.

reklama
Marti83 witaj!
Nie na każdym USG można posłuchac serduszka, zależy od sprzętu. Przekonałam się o tym jak byłam w 10 tc. Jak się czujesz? Dlaczego dostajesz kaprogest?

Marti83 witaj!
Nie na każdym USG można posłuchac serduszka, zależy od sprzętu. Przekonałam się o tym jak byłam w 10 tc. Jak się czujesz? Dlaczego dostajesz kaprogest?

ja właśnie nie słyszałam, ale skoro lekarz mówi że jest oki to chyba mnie nie oklamuje prawda:-(? czuję się nie najgorzej, zależy od dnia:tak: dziś gdyby nie pieczenie sromu:zawstydzona/y: byłoby oki, ale zadzwonilam do lekarza i pozwolił mi smarować sie kremem clotrimazolum.
Co do kaprogestu to mam jeden zastrzyk na pieć dni bo ostatnio miałam puste jajo płodowe a na początku delikatnie plamiłam na brązowo więc lekarz od razu zaaplikował mi luteinę i właśnie kaprogest. Luteinę już mogłam odstawić, ale zastrzyki biorę nadal i więcej mam leżeć jak chodzić. Tak się boję bo to dopiero 9 tydzień, a najgorzej jest jak objawy maleją:szok: wariuję normalnie

Witajcie!
Selenko mi tez bardzo przykro jest z powodu Edi i AJ i nie wiem co napisać i jak się zachować. Ahh, ten świat jest taki niesprawiedliwy.....

MARTI-nie stresuj sie tak bo to moze dzidzi najbardziej zaszkodzic:wściekła/y:.Mi na samym poczatku ciazy lekarka powiedziała ze mam tylko pecherzyk i ona nic nie widzi pozatym ,wsciekłam sie.Za to inny lekarz mnie uspokoił i powiedziała ze mam sie nie denerwowac.Relax,relax ,relax:-D.I mysle ze Ty tez powinnas sie przestac denerwowac.Pamietaj wszystko co czujesz Twoje malenistwo tez czuje,wiec staraj sie nie denerwowac.

Na TVN oglądam o babkach które dłuuugo starają się zajść w ciąże, trwa to nawet 10lat i tak sobie myślę, że jesteśmy i tak szczęściarami, bo w przeciągu 10lat to już każdej babyboomce się uda :-)

MARTI-nie stresuj sie tak bo to moze dzidzi najbardziej zaszkodzic:wściekła/y:.Mi na samym poczatku ciazy lekarka powiedziała ze mam tylko pecherzyk i ona nic nie widzi pozatym ,wsciekłam sie.Za to inny lekarz mnie uspokoił i powiedziała ze mam sie nie denerwowac.Relax,relax ,relax:-D.I mysle ze Ty tez powinnas sie przestac denerwowac.Pamietaj wszystko co czujesz Twoje malenistwo tez czuje,wiec staraj sie nie denerwowac.

masz racje Motylku:tak: ja też na początku miałam tylko pęcherzyk bo za szybko pobieglam do ginka i potem się stresowałamm, że znów puste jajo, ale na szczęście maluszek postanowił się pojawić:tak:

Jak już kiedys napisałam, USG , internet i wszystkie nowości sa dobre, ale niejednokrotnie przysparzają stresu. Kto kiedys pomyslał o jakimś USG? A teraz wyczytujemy w necie, liczymy kiedy powinno byc serduszko, kiedy wyczuwalne ruchy, ile tych ruchów, ile waży , ile mierzy itd..itp..
czasem mam wrażenie ,że nie jestem już przy zdrowych zmysłach, bo nawet po USG myślę sobie czy jest proporcjonalna? A może ma za dużą głowę? A jeśli, to dlaczego? Bez sensu, jakbyśmy conajmniej wszyscy byli jednego wzrostu i mieli jednakowo długie nogi. Mówię Wam, tracę zdrowie psychiczne.
A gdzie miejsce na radość z ciąży? Nawet tego się boję, cieszyć.

reklama
Selena -dokładnie masz racje.Ja to sie sie ciesze ze jestem w UK tutaj lekarze nie daja wyniów do reki tylko na spokojnie mówia co trzeba poprwic.Na ostatnim skanie pani doktor nie powiedziała mi ile dzidzia wazy bo to nie ma sensu powiedziała ze dzieci sie róznie rozwijaja a moja miesci sie w normach i tyle.

Do góry