Czekamy, nie ma dwóch takich samych ciąż. Objawy mogą przychodzić i odchodzić w każdym momencie, ile kobiet tyle historii, przecież nigdzie nie jest napisane, że masz wymiotować przez całą ciążę

Objawów tego, że coś się dzieje nie tak z ciążą też się nie da ustalić tak naprawdę. Jednym dziewczynom przechodzą dotychczasowe "objawy ciążowe", inne dziewczyny mają pełen komplet objawów nawet już po poronieniu. Dlatego to nie jest absolutnie żaden wyznacznik i nie ma się co nad tym zastanawiać, choć wiadomo, że łatwiej powiedzieć niż zrobić. Luteina też nie zapobiegnie poronieniu, ona jest w stanie zaradzić jedynie jednemu problemowi: za niskiemu poziomowi progesteronu. Większość poronień jednak wynika z niewłaściwego rozwoju zarodka a na to nie ma lekarstwa. Jeśli chodzi o wielkość brzuszka, to na tym etapie jeszcze nie ma co liczyć na powiększenie, to raczej bliżej 12 tygodnia zaczniesz zauważać delikatne zaokrąglenie, niektóre kobiety nawet później. Na chwilę obecną Twoje dzieciątko jeszcze jest malusie i schowane w miednicy, za kością, więc nie uwypukla brzuszka.
Łóżeczko chcę normalne, drewniane. Tylko takie, które mi się najbardziej podobają, nie mają wyciąganych szczebelków, jedynie ściągany cały bok a to do mnie nie przemawia...