reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A ją jakieś typowe objawy dla poronienia? W poprzedniej ciąży, która zakończyła się poronieniem objawem dla mnie było to że po wyjściu z gabinetu ginekologicznego zaczął mnie boleć brzuch, na drugi dzień w domu ból się nasilał a za chwile pojawiło sie krwawienie. A teraz tak stałam przed lustrem i zaglądałam na siebie to jednak mi się troche brzuch powiększył :) Nawet mąż mi to powiedział. I przepraszam że Was tak zamęczam pytaniami. :tak:

reklama
czekamy, chyba bardziej chodzi o to, że do poronienia może dojść zawsze, ale wówczas kiedy bierze się progesteron czyli np luteine, częściej jest to poronienie zatrzymane, ciąża obumiera a nie dochodzi do krwawienia...
dokładnie tak.Pamiętacie co było z naszą kłaczkową?
Brała Luteinę do 12 tc i nic się nie działo ,a dopiero na USG wyszło ,że jest puste jajo płodowe :sorry:
Dopiero po odstawieniu Luteiny wszystko zaczeło się oczyszczać .Oj przeszła ta nasza kłaczkowa piekło przez tę nieszczęsną Luteinę .:-:)-(
kłaczek pozdrowionka dla Ciebie kochana i wracaj do nas .

Dorotka
śliczny synuś,jeszcze raz gratulacje.
No i mamy następną rozpakowaną :)
Ka hmm właściwie to ja bym już wolalaa łóżeczko wieksze takie 140 na 70 nawet rozglądam się za takim które jest 2w1 czyli jak dziecko podrosnie to łózeczko może być dla starszego dziecka,bez sczebelków itp.dla dziecka od urodzenia do 6 lat

czekamy w UK nie ma czegoś takiego jak wcześniejsze USG czyli przed 12 tc .Tam również nie ma czegoś takiego jak podawanie Luteiny w pierwszych tygodniach ciąży .Oni wychodzą założenia ,że jak następuje poronienie przed 12 tc to tak miało być i tyle .
Ciąża była słaba albo nieprawidłowa i dlatego się nie rozwineła .
Trzeba mocno walczyć by coś wcześniej uzyskać lub iść do polskiego gina .
W Polsce pod tym względem jest naprawdę genialnie i w tym przypadku nie możemy narzekać na naszą służbę zdrowia ;-)

reklama
Czekamy, nie ma dwóch takich samych ciąż. Objawy mogą przychodzić i odchodzić w każdym momencie, ile kobiet tyle historii, przecież nigdzie nie jest napisane, że masz wymiotować przez całą ciążę ;) Objawów tego, że coś się dzieje nie tak z ciążą też się nie da ustalić tak naprawdę. Jednym dziewczynom przechodzą dotychczasowe "objawy ciążowe", inne dziewczyny mają pełen komplet objawów nawet już po poronieniu. Dlatego to nie jest absolutnie żaden wyznacznik i nie ma się co nad tym zastanawiać, choć wiadomo, że łatwiej powiedzieć niż zrobić. Luteina też nie zapobiegnie poronieniu, ona jest w stanie zaradzić jedynie jednemu problemowi: za niskiemu poziomowi progesteronu. Większość poronień jednak wynika z niewłaściwego rozwoju zarodka a na to nie ma lekarstwa. Jeśli chodzi o wielkość brzuszka, to na tym etapie jeszcze nie ma co liczyć na powiększenie, to raczej bliżej 12 tygodnia zaczniesz zauważać delikatne zaokrąglenie, niektóre kobiety nawet później. Na chwilę obecną Twoje dzieciątko jeszcze jest malusie i schowane w miednicy, za kością, więc nie uwypukla brzuszka.

Łóżeczko chcę normalne, drewniane. Tylko takie, które mi się najbardziej podobają, nie mają wyciąganych szczebelków, jedynie ściągany cały bok a to do mnie nie przemawia...

Ostatnia edycja:
Do góry