reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Funia90 chcesz to cię przytule? :) brak okresu to zły okres a okres z okresem też zły okres :D

@Calineczka24 hulajnoga hmmm szkoda zębów :) lepiej doby mi dodajcie :)

@Ewarut hmm zimowe wieczory pod kocykiem mmm rozmarzyłam się :) super marzenie- nie do zrealizowania przez najbliższe 3-4 lata :D :D :D

@Frezja_1 póki waga jest bz to jest sytuacja w mierę dobra :)

reklama
@nafoczka Jakby Ci dziewczyny zasponsorowały przedłużenie doby - to bardzo Cię proszę, ale się podziel :D

@mamcia2014 Moja ulubiona owsianka to overnight oats - dajesz do miseczki ok 30-40g płatków owsianych, zalewasz jogurtem i do tego mrożone owoce (najlepiej warstwowo układać). Wieczorem wstawiasz do lodówki, a rano masz pyszną owsiankę - jak nie lubisz zimnej to można podgrzać w mikrofali.

@Funia90 Jak tam dzisiejszy nastrój? Idź do sklepu i kup coś Asieńce - gwarantuję, że humor się poprawi :D

@hona No ile dziewczyn tyle opinii. A mi się wydaje, że chłop próbuje się nieco dowartościować i jak nadarzy się okazja to należy mu wprost powiedzieć, że traktujesz go jak przyjaciela. Ja osobiście nie lubię niedomówień. Być może brakuje mu teraz troszczenia się o kogoś, by poczuć się prawdziwym mężczyzną.

A u nas już nowa wykładzina leży w pokoju dzieciaków. I łóżko piętrowe też skręcone i nawet przetestowane. Dzieci są przeszczęśliwe, a i w końcu przestało śmierdzieć w ich pokoju (no niestety pozasikiwane materace i wykładzina już były nie do doprania). Teraz pozostało poczekać na meble i będzie można gości zapraszać.
A ja się jeszcze wzięłam za pieczenie ciasta (a nie lubię ciast robić) - bo mi lodówka zapełniła się jabłkami. Także zapraszam na deser na szarlotkę, już siedzi w piekarniku :D

Teraz przywitam się formalnie
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif

Chociaż mnie nie ma z Wami aż tak dużo jak kiedyś ale wciąż jestem myślami i nie próżnuję.

Dorzuciłam Wam kilka nowych, wydaje mi się praktycznych tematów, zwłaszcza dla przyszłych mam bo ostatnio tam ich nie było, a że się „powiększamy” to pamiętam o wszystkich. Wiem mniej więcej o co często pytacie wiec i takie tematy wyszukuję

Link do: Babyboomowe porady

jeśli wam się to podoba/przyda i chcecie abym coś wam podsyłała to okażcie zainteresowanie na podesłanym temacie
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif

Załączniki

• k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif
    41,6 KB · Wyświetleń: 363
  • k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif
    67,9 KB · Wyświetleń: 339
Cześć dziewczyny.
@Frezja_1 u mnie trochę lepiej, chociaż jeszcze nie jest idealnie. W przyszłym tygodniu drugie zmiany, więc znowu będzie pewnie dołek.... Ale teraz u nas etap staranek, więc są powody do uśmiechu choć na chwilę :)
Wczoraj też miałam dzień beksy, też się wkurzyłam na swojego, bo zamiast przyjść i siedzieć trochę ze mną, to wolał ze szwagrem siedzieć na polu i pić piwo.... Ale dzisiaj mam nadzieję będzie lepiej ;)
Piszecie tu tak dużo, że jak nie mam z ciągu dnia chwili do czytania, to potem ciężko nadrobić :p

@roxie123 i jak tam samopoczucie z @???

@Funia90 faceci to inny tryb myślowy. Niejedna z nas jest samowystarczalna. I nie daj losie aby M się o tym dowiedział. Faceci muszą mieć poczucie tego że bez nich sobie nie poradzimy. Wtedy są w równowadze. Gorzej jak juz na poważnie jesteśmy delikatne i wymagamy opieki. Czasem ich to przerasta lub robią co mogą nie okazując przy tym uczuć i my myślimy że im nie zależy.
Mój po awanturę że na drugi dzien po poronienia pojechał sobie na trzy dni w delegację.powiedział ze mogłam mu powiedzieć. Wg niego zaraz po nie płakałam przy nim nie zalilam sie nic to myślał że jest ok. A ja właśnie chcialam być twarda i nie obciążać nikogo sob. Potem tak wyszlo

@Calineczka24 no ja często rano wstaje lubię sobie wypić kawę na balkonie z rana tak w samotności to taki mój rytuał że tak powiem .potem robię śniadanie sobie i małemu mleko .

Miałam jeszcze coś odpisać i dziura w umyśle moim się pojawila muszę się cofnąć i edytować

A aaa aaa
Witch kurde tobie miałam odpisać dzięki za pomysł z tą owsianka muszę wyprobowac ;) .

Hej dziewczynki,witam sie niedzielnie

Witch u nas tez remoncik,pokoj sie szykuje dla mlodego.Maz co prawda nie bardzo sie popisal, i wczoraj przyszedl brat,aby mu pomoc,ale juz postep w pracy jest,wiec jest nadzieja,ze niedlugo przeniose wszystkie graty mlodego w jedno miejsce.Co do kolegi to zobacze,jezeli nadarzy sie okazja to powiem,jak sie sprawa przedstawia.Choc on glupi nie jest,wie,ze kocham meza i dziecko .Nie raz wspominalam,ze wiele rzeczy mi w zyciu nie wyszlo,ale maz to mi sie trafil najlepszy na swiecie.Na razie nie robie afery.Moze sytuacja sama sie wkrotce wyklaruje,bo czesc firmy ma byc przenosza w inne miejsce i on,jeszcze tak nieoficjalnie,ma podobniez isc tam.Tylko juz sie zmartwil,ze jak on bedzie mogl nas opuscic.Powiedzialam,ze pewnie zaproponuja mu lepsze stanowisko,wynagrodzenie itd,powiedzial tylko,ze nie o to mu chodzi.Nie drazylam tematu.Ale jest nadzieja,ze zostanie przeniesiony.

Mnie cos jajniki kluja,ale dzis dopiero 10 dc,troche wczesnie na owu,choc moje cykle nie sa takie dlugie,wiec moze??Wczoraj dzialalismy:D a ze mamy chlopca to chcielibysmy celowac w dziewczynke.Wiec dzis pewnie juz nic :p

Pozdrawiam wszystkie serdecznie

reklama
Hej Dziewczyny.
Mój weekend fatalny. Wczoraj poślizgnelam się na podłodze mokrej i upadłam. Na szczęście na tylek a nie brzuch. Nic nie boli, nie plamie wiec jest ok ale upadajac wykrecilam kostkę w stopie i coś naderwalam bo mnie dobę juz boli. A dziś rano przyszła burza, piorun uderzył niecałe 100 metrów od domu i spalilo mi router i telefon stacjonarny. Żyć nie umierać..

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry