reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wy się martwicie że nie macie okresu, a ja że dostałam za szybko... Bo tylko 24dni po ale taki że leciało mi po nogach... Ale lekarz mówi że bardzo możliwe, w sobotę dopiero mam usg więc będę wiedziała coś więcej. Narazie wiem tylko że beta wynosi 16,6 więc jeszcze nie spadła całkowicie :( No i że od drugiego cyklu mogę się starać, pod warunkiem że IgM spadnie i wirus nie będzie aktywny, ale to badania mam zrobić w połowie grudnia dopiero (mniej wiecej wtedy wypada mi kolejna @).

reklama
@Takaja123 no tak, jak jest problem z tarczyca w tą stronę to faktycznie nie specjalnie. Przy moim tsh 1.8 jod się fajnie sprawdził (biorę też osobno) i tsh spadło do 1.54 :) spróbuj folian albo z solgara albo swansona. Do tego metylowana b6 i metylowana b12. Te raczej bardziej ze swansona słyszałam lepsze opinie :)

@roki_1991 już mi lekarz zapisał activfolin i na razie to będę brać bo już od razu zakupiłam. Z tym że drogi ten kwas. Sprawdzę na allegro te co Ty polecasz i będę zamawiać :)

@Takaja123 one też do najtańszych nie należą, ale dużo dziewczyn poleca, zwłaszcza swansona. Ja osobiście go nie próbowałam. Aaa, mi lekarz jeszcze proponował z aliness, też możesz porównać sobie ceny itp :)

@roki_1991 dziękuję za podpowiedź :) posprawdzam sobie te wszystkie witaminy :) ciężko jest robić sobie te zastrzyki z heparyne? Troszkę mnie to przeraża, a jednocześnie jestem spokojniejsza, że mam dodatkowe zabezpieczenie.

@roki_1991 dziękuję za podpowiedź :) posprawdzam sobie te wszystkie witaminy :) ciężko jest robić sobie te zastrzyki z heparyne? Troszkę mnie to przeraża, a jednocześnie jestem spokojniejsza, że mam dodatkowe zabezpieczenie.
Ja biorę b6 b12 i folian ze swansona same metyle. Dodatkowo wit D. Poki co tylko tyle. Ale musze jeszcze conieco dokupic. To będziemy się wzajemnie w zastrzykach wspierać ;)

@Dzoana88 a powiedz mi czy dostanę je normalnie w aptece czy tylko przez internet? Pewnie, że będziemy wspierać się w kłuciu:D nam chyba te same mutacje wyszły? :)

W kwestii klucia to nie jest to jakieś specjalnie trudne :) bierzesz fałd skóry i wbijasz :) nie ma trudno, serio :) ja jak 2 lata temu miałam operacje i po niej te zastrzyki, to ciotka pielęgniarka musiała przychodzić i mi je codziennie robić :p ale w ciąży wiedząc że to ratuje życie mojego dziecka, to bez problemu zaczęłam i robię sama :)
Co do witamin to niektóre apteki mają solgara. Reszty nie spotkałam nigdzie nigdy. A tu na forum dużo takich co się kluja ;)

reklama
@roki_1991 dobrze, że mam troszkę tluszczyku to nie będzie tak źle :D u mnie być może będzie tylko potrzeba do 12 tyg tak jak rozmawiałam z lekarzem, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :)

Do góry