reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, które wykonywały test na trombofilie, robiłyście ten test na miejscu, czy ten wysyłkowy?

Ja tez robiłam wysyłkowo i również polecam za potwierdzeniem odbioru i z tego co mi mówili przez tel jeśli zamowisz to bodajże do 13 to kurier powinien być jeszcze tego danego dnia. Ja niestety musiałam czekać dłużej bo zrobiłam przelewem i musieli czekać z wysyłka do zaksiegowania wpłaty...

@Martefka Przykro mi witać tu nowe dziewczyny, bo za każdym razem przed oczami mam ten wyraz twarzy lekarza, który mówi, ze niestety serduszko nie bije :( I wyobrażam sobie, ze wy tez czulyscie taki straszny ból, który ja czułam. A nie życzyłabym tego nawet najgorszemu wrogowi. Zostań tu z nami, dziewczyny naprawdę znają się na wszystkim i zawsze pomogą ❤ Gdyby nie one, nie wiem co działoby się ze mna teraz... Bardzo Ci współczuje i życzę wytrwałości w dążeniu do szczęścia w postaci kolejnego dzidziusia ☺

reklama
Jeśli mogę zapytać jaką miałaś przyczynę poronienia? Sama robiłaś badania?
Pytam, bo cały czas się zastanawiam czy robić badania.
Ja od maja zeszłego roku jestem w klinice i tam robilam prawie wszystko. Pakiety hormonalne (tej, ft3, ft4, anty-tg, anty-tpo, AMY, FSH, estradiol, progesteron, profilaktyka, homocysteina) badania na toksoplazmoze, cytomegalie, różyczke, ureaplasme (mialam i leczylam się z mężem 10 dni antybiotykami), badania genetyczne (mam mutacje genu PAI-1), pakiet na zespół antyfosfolipidowy (ujemne) i w końcu badania immunologiczne (mam podwyższone komórki nk 19 % , powinny być w granicach 10 %. ) organizm sam zabija dzieci w moim organizmie. Mam również niedoczynność tarczycy. Więc podobno przyczyną najprawdopodobniej są komórki nk oraz brak przyjmowania acardu przy mojej mutacji.
Teraz właśnie 16 kwietnia mam mieć pierwszy wlew z intralipidu na zmniejszenie komórek. ;)
Tak to w skrócie. Ale badania wszystkie przed ciaza (tylko antyfosfolipidowy i immunologie po poronieniu zrobiłam na własną rękę i poszłam z wynikami do lekarza ) ;) nie lubię czekać...

Tak dobrze pamiętasz. Już mi właśnie doradzałas wykonanie tego badania i cały czas się zastanawiam. Myślę, żeby wykonać to badanie i na trombofilie.
Tylko trochę to kosztuje i to mnie trochę ogranicza. Ale z drugiej strony nie chcę potem żałować.
Owszem drogie badania. Ale ja się nie wahalam ani sekundy. Lubię wiedzieć i być przygotowana. Nie chce drugi raz przez to przechodzić. ;) jeżeli masz możliwość pożyczyć nawet na badania to warto. Ja nawet nie chce odliczać ile wydałam na badania. Bo nawet nie warto, bo akurat to jest walka o pierwsze dziecko i tak bardzo upragnione. Że koszta się nie liczą;)

@Zabulinka_86 wydaje mi się, że na chwilę obecba wystarczy zrobić te badania, które podałam wyżej i jeśli tam nic nie znajdziesz to wtedy możesz zrobić trombofilie to wtedy też koszty inaczej rozloza się :)

.
Tak dobrze pamiętasz. Już mi właśnie doradzałas wykonanie tego badania i cały czas się zastanawiam. Myślę, żeby wykonać to badanie i na trombofilie.
Tylko trochę to kosztuje i to mnie trochę ogranicza. Ale z drugiej strony nie chcę potem żałować.
No własnie warto zadać sobie pytanie,czy gdy znów zajdziesz w ciążę będziesz mogła w sobie znaleźć taki spokój i myśli, że zrobiłaś wszystko, żeby pomóc kolejnemu dziecku.a tym wszystkim są właśnie badanie bo dzięki nim możesz później uzyskać leki, których bez badań możesz zwyczajnie nie dostać :) więc myślę że warto zainwestować te pieniądze bo to jest dobra inwestycja:)

Czesc dziewczyny! Mam wizyte u ginekologa za 10 dni. Dzis 1dc chcialabym sie zrobic do czasu wizyte wszystkie mozliwe badania aby Doktor mogl stowerdzic czy mozemy sie za znac starac lub czy trzeba po czekac i cos jeszcze sprawdzic. Napiszcie prosze jakie badania wykonac i czy Dzien cyklu ma znaczenie?
Ostatnio robilam zespol antyfaosfolipifowy, homocysteine, wit b12, jeans foliowy, hormony tarczycy. Co jeszcze powinnam zrobic?
Mam mutacje mthfr c677t i Pai1.
Dziekuje

reklama
Do góry