reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam:-)
Słuchajcie, Szwagier wczoraj został posadzony a dziś postawiony na nogi :-) Rokowania są bardzo dobre. Jest osłabiony i będzie wymagał rehabilitacji, ale wróciło mu czucie i w nogach i w rękach.
Super wiadomości :tak::tak:

Kinguś to najlepsze by już mogło niespodziewanie przyjść :) Fajnie by było :)
Przyjdzie przyjdzie ;-);-)

w zeszlym tyg wazyl juz 5,300 (na plusie 0,700 w tydzien) jestem ciekawa ile ma teraz jutro przyjdzie polozna to pewnie sie dowiem.
Super:-) A teściowa :angry:

a tak a propos zaciążania, to ostatnio zdałam sobie sprawę, ze psychicznie jestem już gotowa na starania i w sumie zastanawiam się czy czekać do stycznia czy też zacząć wcześniej
czy byłoby grzechem jakbym wcześniej zaciążyła?
A dlaczego lekarz kazał aż do stycznia czekać??

W końcu bedzie i u nas maleństwo. Nic na siłe. Juz to zrozumiałam od kilku miesięcy. Może my będziemy mamy majowe, a jak nie to i czerwiec piekny miesiąc.
Czerwiec piękny, ja się urodziłam :-D:-D

Chodzi o zrobienie badań bez skierowania
biggrin.gif
bo jutro musiałabym jechać na 7 do laboratorium i nie wiem co robić???
confused.gif
Lepiej pójść już w wynikami:tak::tak:
a jednak przyszła@
no trudno nie można mieć wszystkiego
to fakt staranka zawieszone(na jakies trzy miesiące) teraz tylko przytulanki bezpieczne
Ale za 3 miesiące to będę mocno trzymać kciuki :tak::tak:
Witam po tygodniowej nieobecnosci i o 10 kilo lrzejsza:-D..Wpadłam tylko na chwile zeby przedstawic Wam córeczke.I powiedziec ze na razie jest grzrczna ale cyce i pupa dalej bolą wiec długo nie posiedze.
Śliczna dziewczynka. Jeszcze raz gratuluję :-D:-D:-D

U nas wszystko ok. Mała kopie a ja spać w nocy nie mogę ;-);-)

reklama
Jestem jestem -dziewczyny czuję się naprawdę super -nie jestem sennym niedźwiedziem i mam powera jak nigdy... Może ktoś mi coś dosypuje do jedzenia Włosy zrobione -dziś z plaży nici bo chlodno się zrobiło i załatwiamy nasz domek przyszły (do którego jeszcze daleko ale już pierwsze kroki podjęte) więc też zaraz uciekamy do urzędu.

Kasiamaj -tak to jest z tymi postami, jak dużo piszemy strona się wylogowuje proponuję kopiować to co napisałaś albo cofać stronę jak wygaśnie -ja tak robię bo już nie raz ryczałam

Kasiu to bardzo dobrze ze się nie smucisz ufff kamień z serca. Ale co z ym zawieszeniem staranek -mam nadzieję ze nas tylko tak postraszyłaś

Nikki witaj -co u was jak samopoczucie jak maleństwo?

Asiu
-no myślałam że masz jasne włosy -jakoś tak mi się uroiło ale tak jest jak najbardziej ok -nigdzie się stąd nie wybieram a nadzieja to przecież podstawa -nie chcę zwariować i się stresować bo takie rzeczy się odbijają na dziecku a radość w sercu jest tak ogromna że nic jej nie zagłuszy Asiu powiedz szwagrowi ze do wesela musi się zagoić a ja trzymam kciuki&&&

Olu
jak idzie kiszenie ogórka... tzn ogórków ja ty się czujesz jak nastawienie? w ogóle daj spokój z tymi słoikami i mów jakie myśli... może przeczucia? Ja zabraniam się odchudzać!!! tam może maleństwo już ciągnie od mamy jedzonko a mama na marchewce chce żyć?!

Mazia mam nadzieję ze będę kolejnym dowodem na to że trzeba mieć nadzieję... oby udało się nam wszystkim i oby każda z nas tuliła swoje maleństwo a jeszcze lepiej maleństwa

Kinguś
ziś trozkę chłodniej więc marsz na spacer -bidulko a co to za goście się walają do domu kiedy Ty z brzuszkiem musisz wszystko robić? mam nadzieję ze już odpoczęłaś pogłaskaj brzusio

Gosia:) doczekasz się mam nadzieję że szybciej niż myślisz i ja trzymam kciuki wczoraj miałam plagę bocianów wiec podejrzewam że to dla każdej z BB po jednym

Wiolka
witaj.

Ilonko -dziękuję dobrze. Samopoczucie dopisuje i oby jutro lekarz zdecydował co z tymi wspomagaczami -czy muszę brać czy nie. Nie moge się doczekać tej wizyty i usg. Zabraniam się odchudzać jak Oli bo przez kolano chudzielce przewieszę i lanie sprawię. Fasolinka się szykuje. Jeśli jesteś gotowa kohana to marz do lekarza i porozmawiać z nim od serca -za i przeciw wyjaśnić i do roboty:tak:;-)

Just ja myślę ze to jest normalne w związku ze są takie spięcia. Zobaczysz ze się ułozy jak tylko emocje opadną -ja też tak myślalam ale doszłam do wniosku ze to ja najczęściej świruję i się czepiam i wyluzowałam będzie dobrze tylko porozmawiajcie...

Agniesia jak minęło sprzątanie? błysk w domku? kciuki zaciśnięte i czekam na wieści!!!

Wróbelku kochana co z tą teściową? czy ona jest niepoważna? mam nadzieją że mąż zareagował i z mamusią sobie poważnie porozmawiał:angry: nie przejmuj się -teraz
Twój świat to dzidziuś i nie martw się tą czarownicą!!!

Mamo sówki:tak: zrób te badania jeśli masz taką potrzebę już na wizytę będziesz miała choć będą płatne. Albo zczekaj na skierowanie od lekarza -wtedy na kasę je zrobisz. Ja też jutro rano jadę na betę i progesteron żeby na wizytę mieć i też zapłacę -reszta badań będzie powtórona na kasę.

Malina tak to jest -ja zaglądam codziennie raz i tak oczy na wierzch wychodzą tyle nadrukowane -ale póki co mam czas żeby dokładnie przeczytać. tobie też tego czasu zyczę:tak:

Motylku to świetnie!!!! jak się cieszę -cudownie. cieszę się ze o Nas pamiętałaś -my trzymamy kciuki za przespane nocki:-D:-D:-D:-D

GosiuLew miłego tygodnia pracusiu!!!

A my dziś od teściów wracamy do domku do Wawy i wiecie co -musze iść do kościoła. Pomodlić się porządnie za zdrowie mojego maleństwa -choć nigdy nie byłam wierząca zbytnio... Módlcie się proszę za moje maleństwo bo życia sobie bez tej Kruzynki nie wyobrażam a jak Ją/Jego/Ich/Je zobaczę na USG to oszaleję już zupełnie.
Czuję się teraz wstrętnie ze zazdrosciłam tym brzuchatkom wiecie? Choć nigdy nie zazdrosciłam którejkolwiek z Nas na forum -tylko cieszyłam się i kibicowałam i kciuki trzymałam to jednak wieczorem mnie naszło że byłam kropna... Aj już chyba za dużo czasu bez roboty mam i za dużo myślę -miłego dnia i do jutra po wizycie :tak:
[FONT=&quot][/FONT]

dzień dobry wszystkim:)
Ale dziś pospałam do 10:30!
ja czekam na te wyniki histpat, mam nadzieje że do czwartku będą bo che iśc wtedy do lekarza (będzie równe 2 tygodnie).. zresztą muszę iść bo do 12 mam zwolnienie. Trochę się boje, ale jakoś czuje że już tam się wszystko zagoiło:)
Mam pytanie jak szłyście na pierwszą wizytę po zabiegu to od razu lekarz was badał ginekologicznie czy tylko usg??

Ściskam wszystkie!
Kasia 0201 mam nadzieję że zobaczysz upragnione 2 kreseczki szybciej niż myślisz!!!

Kinguś witaj -no mały szaleniec w brzuszku siedzi:tak:

Wiolka ja na pierwszej wizycie po zabiegu byłam szybko ale lekarz nie badał mnie tylko dość długo rozmawialiśmy i miałam listę pytań "do". Powiedział że on nie chce tam gmerać i zaglądać bo wszystko jest -wiadomo -wrażliwe i dopiero po pierwszej @ mnie zbadał. Ale byłam spokojna bo wytłumaczył jak się mogę czuć i byłam świadoma że nic złego się nie dzieje. Każdy lekarz ma inne podejście ale ja swojemu zaufałam i po pierwzej @ juz nie było śladu po zabiegu.

ja czekam na te wyniki histpat, mam nadzieje że do czwartku będą bo che iśc wtedy do lekarza (będzie równe 2 tygodnie).. zresztą muszę iść bo do 12 mam zwolnienie. Trochę się boje, ale jakoś czuje że już tam się wszystko zagoiło:)
Mam pytanie jak szłyście na pierwszą wizytę po zabiegu to od razu lekarz was badał ginekologicznie czy tylko usg??

Ściskam wszystkie!
Kasia 0201 mam nadzieję że zobaczysz upragnione 2 kreseczki szybciej niż myślisz!!!
wiola z tego co ja wiem to do pierwszej @ po zabiegu nie powinien ginekolog badać dopiero po @ ja bynajmniej tak miałam bo mi powiedział że jest za wcześnie dopiero po pierwszej.

na razie nic więc nie jest postanowiono, będzie co ma być :)
stwierdziłam, ze nie będę się nastawiać na żaden termin starań, bo to do niczego nie prowadzi i jeszcze bardziej się nakręcam, więc niech się dzieje wola nieba :)

Pozdrowienia dla wszystkich
takie postanowiernie jest bardzo dobre, zazdroszcze choć ja bym tak niemogła
Motylku, Mała jest śliczna :-)

Trzymam kciuki za Was wszystkie i te zafasolkowane, i te czekające na swoją fasolkę, i te u których z fasolek wyrosły już śliczne bobasy, a sama póki co odmeldowuję się do odwołania. Jak temat starania się o dzieciaczka będzie u mnie aktualny to wrócę

Trzymajcie się ciepło! :tak:
trzymaj sie cieplutko;-) choć nie wiem dlaczego nas zostawiasz i czemu narazie odkładasz staranka :-(
A my dziś od teściów wracamy do domku do Wawy i wiecie co -musze iść do kościoła. Pomodlić się porządnie za zdrowie mojego maleństwa -choć nigdy nie byłam wierząca zbytnio... Módlcie się proszę za moje maleństwo bo życia sobie bez tej Kruzynki nie wyobrażam a jak Ją/Jego/Ich/Je zobaczę na USG to oszaleję już zupełnie.

Czuję się teraz wstrętnie ze zazdrosciłam tym brzuchatkom wiecie? Choć nigdy nie zazdrosciłam którejkolwiek z Nas na forum -tylko cieszyłam się i kibicowałam i kciuki trzymałam to jednak wieczorem mnie naszło że byłam kropna... Aj już chyba za dużo czasu bez roboty mam i za dużo myślę -miłego dnia i do jutra po wizycie :tak:
kochana ja za twoje maleństwo też będe sie modlić ja i za swoje ale i za wszystkie te które jeszcze nie zafasolkowanie i te już zafasolkowane

Ściskam wszystkie!
wiola ja miałam badanie ginekologiczne i usg też

reklama
Agatko oczywiście że sie bedę modliła za Twoje maleństwo, nie tylko dzis ale przez całe 9 miesięcy, chociaż teraz to już chyba 8 :-)
Moje przeczucia są takie że to jeszcze nie mój czas w tym miesiącu na dzidzie, i że tym razem się nie udało. Tak czuje:tak: Wczoraj mój T powiedział do mnie "jak się czujesz mamusiu " a mi tak miło się zrobiło:blink: I troszkę tak smutno:-:)-( No ale mamusią będę jak 2x2 jest 4. Tak ja będę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

kasia jak sobie odpuszczacie to podejrzewam że fasolka zawita:tak:

Do góry