• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witam :)

Gratuluje udanych wizyt :)

Misia-zycze jak najdluzsxego utrzymania miejsca na podium i zoltej koszulki lidera :)

A ja kwitne w szpitalu-ale powtarzam sobie ze to dla chlopakow
Dzis z lekarzem rozmawialam-cholesyaza wydaje ie ze jest opanowana... Jak sie nic nie wydarzy to cc jedt planowane na 20.06.... Czyli jeszcze 13 dni...:/
Wtedy bedzie skonczony 37tc a 38tc w trakcie. No zobaczymy co blizniaki na to. Bo poki co sie nie pchaja na swiat :)

Pozdrawiam Was wszystkie-i przepraszam za bledy-ale pisze z komorki...

reklama
madzialenak - ja też te badania robiłam przed procedurą. Na początku ciąży robiłam Cytomegalia. No, ale później to juz co miesiąc krew i mocz. Ty musisz robić coś więcej?

Oskaa nie wkładaj wszystkich do jednego wora, ja chodzę na NFZ i za każdym razem mam usg itp. i to nie dlatego że po znajomości, wszystkie kobiety tak mają, a jak jest potrzeba to i w szpitalu zrobi usg poza oddziałem. To wszystko zależy od człowieka i lekarza. Niestety tak są skonstruowane płatności za świadczenia, że czasami lekarz kierując na badania dopłaca. Rozumiem że się zraziłaś, ale nie wszyscy tacy są.
Marta gratuluję 5 cm szczęścia.
Różyczka dobrze że choroba opanowana.
Gotadora co u ciebie?? Jak się czujesz?

Byłam w szkole rodzenia i dziś temat porodu był. Dużo rzeczy umówione, przede wszystkim teraz powinnaś przyjść do szpitala z planem porodu już przygotowanym. To się tyczy osób które będą rodził SN.

madzialenak no, ale takie obowiązkowe co miesiąc to krew i mocz, prawda? Więc jaki to wydatek ;-) Nie wiem czy jest sens zapisywać się po to do lekarza na NFZ... No chyba, ze któraś z Was ma super lekarza na NFZ, to wtedy faktycznie po co płacić u prywatnego. Super Sony, ze takiego masz :-)
Sorki, ale ja na takiego nie trafiłam i nie znam takich. Po drugie miałam tez zabiegi na NFZ i prywatnie. To wiecie co, na NFZ to jakaś komuna i znieczulica!

Ostatnia edycja:
Oskaa czasami lepiej poszukać kliniki prywatnej co ma umowę z NFZ podpisaną i tam iść niż do szpitala. Dobrze, by było jakby pieniądze szły za pacjentem, wtedy dobry lekarz na NFZ miał by dużo pacjentów, a nie tylko do narzuconego limitu, a ten słaby nie miał by pacjentów ani kasy. Szkoda, że nie trafiłaś na dobrego lekarza, bo przecież płacisz składki i każdemu należy się darmowa opieka. Ale to temat rzeka.

Tak zastanawiam się, czy jak teraz jest ivf finansowane to też się pogorszy??

Hej,
zagladam tu kazdego dnia, ale nie mam sily pisac. U nas zrobilo sie dosc cieplo i jak sie doczlapie z pracy to obiadek i drzemka lub poleguje na lozku z ksiazka. Jeszcze tylko 3 tygodnie pracuje a potem macierzynski :) . Chyba bije tu rekordy na forum jesli chodzi o odejscie z pracy. Po ciuchutku licze, ze urodze wczesniej i nie bede musiala chodzic z moim mega brzuchem do konca 40 tygodnia.Od dzis ostatni miesiac, jako ze data porodu to07.07 - zegar bije :szok:

Adus- jak tam po usg?

Gotadora- trzymaj sie cieplutko, mam nadzieje, ze cisnienie sie unormowalo a i cysta sam sie ladnie wchlonie.

Rozyczka - dobrze,ze juz lepiej z chorobskiem. Pomysl, ze jeszcze chwilka i bedziesz tulic swoje 2 szczescia.

Gratuluje udanych wizyt i zdrowych ladnie rosnacych dzieciaczkow.

A ja mam jutro organizowany przez kolezanki baby shower, wiec pewnie Mloda znowu oblowi sie w rozowe cudenka. Zawsze organizujemy taka imprezke dla ciezarnej przed porodem, same babeczki ( tatus tylko na otworzenie prezentow a potem do domu, musi tylko zadbac o soczki i drineczki dla tych co moge pic ), kazda przynosi cos do jedzenia i prezent dla dziecka a potem smiechy i babskie tematy :). Mam nadzije, ze pogoda dopisze i pogriluje jutro z dziewczynami. Wszystkim sloneczka i milego weekendu.

:-) dziękuję! No jest przeżycie, jak to małe macha rączynami!
A co do lekarza, moja ginka, pracuje na NFZ w dwóch znanych mi miejscach, w klinice gdzie miałam in vitro robi prenatalne, jest miła, delikatna, konkretna, ponoć ma dobre oko do wyznaczania wagi dziecka itp, ma genrelanie dobre opinie, a że mi daje wszystkie skierowania na badania, łącznie z prenatalnymi, to wogóle super!tyle składek płacimy, to powinno nam się należeć.Ja pewnie długo po urodzeniu dziecka będę spłacać in vitro, więc nie chcę teraz wydawać dodatkowo kasy, skoro nie ma potrzeby.Fuksło mi się, chociaż tyle :-D znajoma z warszawy też właśnie chodzi do jakiejś super pani profesor i bóli jak za zboże.Jej decyzja-nikogo nie oceniam.Może jakbym nie musiała spłacać in vitro to la wygody chodziłabym prywatnie.Ale w sumie nie ma problemów z terminami więc...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry