Masz najlepszy możliwy laktator na rynkuTak. Od soboty. Nawet nie mam kiedy wejść na forum. Nie ma opcji,że nadrobię. Mała ciągle śpi a ja dalej walczę z laktacja. Młoda nie budzi się na jedzenie, ciężko ja dobudzić. Jak już ciągnie cyca to szybko przy nim zasypia. Właśnie, jaki laktator jest lepszy? Elektryczny czy ręczny? Mam elektryczny z madeli ale jakoś szału nie ma.. albo jeszcze mi tak mało leci...
Nie ważne, że Ci szybko zasypia przy piersi, ważne abyś jak najczęściej mała przystawiala, jak Ci się tylko uda ja dobudzić to do cycka. NIC i żaden laktator nie rozkręci Ci laktacji tak jak dziecko- dziecko zawsze wyssie więcej niż laktator. Nawet jakby to miało być co godzinę to przystawiaj. I nie zapominaj w nocy.
I teraz ważne abyś się nie sugerowała laktatorem- laktacja się stabilizuje 6-7 tygodni więc AŻ TYLE czasu masz na rozkręcenie laktacji i na początku laktator nie służy do oceny ilości ściągniętego mleka- nawet jak nie ściągniesz nic to nie znaczy że nie masz mleka i mała się nie najada! Może być tak że będzieszz ściągać po kilku dniach po kilka kropel to i tak super bo ciągle stymulujesz piersi do pracy, laktator to inny rodzaj ssania niż ma dziecko i piersi też się muszą do niego przyzwyczaić. Ja zaczęłam używać laktatora po ok 4-5tygdniach tylko po to by móc zostawić butelkę z mlekiem mężowi i wyjść. Tak to tylko Kubusia przystawiałam non stop i ani raz nie podałam mm. Jedyne czym się sugeruj jeśli chodzi małą to o wskaźniki skutecznego karmienia- jeśli one będą zachowane to nie musisz się wspomagać mm i wystarczy Twoje mleko. Chodzi o to ile mała robi siku, kupek i czy dobrze przybiera. Waga jest najważniejsza. Jak nie masz takiej niemowlęcej to polecam kupić na allegro z BabyOno niecałe 100 zł, a sama sprawdzasz wagę dziecka- zawsze bez ubranka i bez pampersa, najlepiej co 3-4 dni a nie codziennie bo dziecko nie przybiera codziennie tyle samo, a w dobie covid nie będziesz chodzić do przychodni tylko sprawdzać wagi. Wklejam Ci niżej wskaźniki skutecznego karmienia. Jak coś to pytaj, chętnie pomogę
Załączniki
Ostatnia edycja: