anineczka
królowa mrówek :P
U mnie łosoś tylko z ryżem.
A ja dziś mam ravioli z sosem
I dzieciom chyba pomidorówkę zrobię ;-)
A ja dziś mam ravioli z sosem

I dzieciom chyba pomidorówkę zrobię ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tez tak zrobilam sa faktycznie super smaczneja robilam kotlety jajeczne, zawsze robie z 6 jaj ugotowanych na twardo,pociachanych,duzo soli,pieprzu,szczypiorek lub koperek,1surowe jajo, to wszystko wymieszac, formowac kotlety,obtoczyc w bulce i smazyc. Pycha!
powiem ci szczerze ze juz mi brak pomyslow:-)dobrze ze mój nie czyta tego wątku bo bym miała przechlapane przez julie bo takie pyszne obiadki wymyśla![]()
hehe a ja przez ciebie byłam właśnie w lidku i kupiłam mięso na schabowe, pieczarki i ser:-)powiem ci szczerze ze juz mi brak pomyslow:-)
to tez robilam jest okiKurczak w chrupiącym cieście naleśnikowym![]()
Napisał: Dana Składniki:
• kurczak około 1,5 kg
• 1/2 szklanki mąki
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2 jajka
• 1/2 szklanki mleka
• olej do smażenia
• sól
Sposób wykonania:
Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć. Poćwiartować, a następnie każdą ćwiartkę podzielić jeszcze na połowę.
Porcje kurczaka natrzeć solą. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski.
Jajko roztrzepać z 1/4 łyżeczki soli i z mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto ma być lejące, w razie potrzeby należy dolać nieco mleka. W rondlu rozgrzać olej. Porcje kurczaka zanurzać w cieście i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć po około 10 - 15 minut, w tym czasie kilkakrotnie obracać.
Podawać z zieloną sałatą, sałatką z pomidorów lub kukurydzy oraz białym chlebem.
jak udały sie kotleciki?????:-);-)ja jutro serwuje gołąbki musze mojego napaść bo lece na miesiąc to pewnie schudnie..hehhehhehehhehe a ja przez ciebie byłam właśnie w lidku i kupiłam mięso na schabowe, pieczarki i ser:-)