reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co dzis na obiad:)

reklama
witajcie:-)czy któraś z was robiła kotlety Jajeczne????;-)a u mnie dzis kotlety schabowe zawijane z pieczrakami,cebulka i serem zoltym do tego ziemnaiki z koperkiem i surowka z bialej kapusty....

Wczoraj szpinak a dzis to ja nie wiem czy czas sie znajdzie na gotowanie, chyba na kanapkach bedziemy dzien caly

zdecydowanie nie wolno mi wchodzić na ten wątek:-D:-D:-D:-D
chyba ślinotoku dostane, jakie pyszności :tak::tak::tak:Juliia pyszny obiadek ...

a co do kotletów z jajek to chętnie dowiem się jak to przyządzać:tak::tak::tak:

ja robilam kotlety jajeczne, zawsze robie z 6 jaj ugotowanych na twardo,pociachanych,duzo soli,pieprzu,szczypiorek lub koperek,1surowe jajo, to wszystko wymieszac, formowac kotlety,obtoczyc w bulce i smazyc. Pycha!
tez tak zrobilam sa faktycznie super smaczne:D a dzis zeberka udusze z cebulka i mam barszczyk czerwony moj Justin uwielbia ta zupke:tak::-D

dobrze ze mój nie czyta tego wątku bo bym miała przechlapane przez julie bo takie pyszne obiadki wymyśla:baffled::laugh2:

Kurczak w chrupiącym cieście naleśnikowym Napisał: Dana Składniki:
• kurczak około 1,5 kg
• 1/2 szklanki mąki
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2 jajka
• 1/2 szklanki mleka
• olej do smażenia
• sól

Sposób wykonania:
Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć. Poćwiartować, a następnie każdą ćwiartkę podzielić jeszcze na połowę.
Porcje kurczaka natrzeć solą. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski.
Jajko roztrzepać z 1/4 łyżeczki soli i z mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto ma być lejące, w razie potrzeby należy dolać nieco mleka. W rondlu rozgrzać olej. Porcje kurczaka zanurzać w cieście i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć po około 10 - 15 minut, w tym czasie kilkakrotnie obracać.
Podawać z zieloną sałatą, sałatką z pomidorów lub kukurydzy oraz białym chlebem.
to tez robilam jest oki:DDDDDDDDDDD

reklama
Do góry