reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co na obiad.....?

reklama
sandra oczywiście proszę o przepis!!
u mnie dzisiaj rosół, rolady ziemniaki i czerwona kapusta...

mmmm jakie typowo polskie potrwy!! same pysznosci tu serwujecie!:))

hm.. kto mi poda przepisik an rolady???:D:D:D trudno je zrobic? moze tez bym przyrzadzila???:D

sandra oczywiście proszę o przepis!!
Na co Bedytko? :-) Na krokiety czy barszczyk? ;-):-)

Domiska, rolady sa bardzo latwe do zrobienia.
Ja robie je ze schabu, wolowego lub indyka - zalezy co mam pod reka. Rozbijam plastry miecha na cienkie platy, kazdy smaruje musztarda, klade na kazdym kawalek ogorka konserwowego, kawalek boczku i cebuli, doprawiam maggi i pieprzem i zwijam jak krokiety :tak::-) Wszystko obsmazam dokladnie, podlewam woda i dusze do miekkosci :tak:
Najlepsze z kluchami i czerwona kapucha :tak::-)

W niedziele zrobilam schab a'la rolady, tez posmarowalam platy miesa musztarda, a do srodka dalam plaster szynki i plaster sera - calosc zwinelam i dusilam tak jak roladki :tak::-) Pycha wyszly :tak:

sandra przepis na spaghetti Twoje poproszę:-D
u mnie dzisiaj pieczone ziemniaki, jajko sadzone i kefir:tak:

Wczoraj mielismy pieczona karkoweczke a do tego sosik mysliwski, ziemniaczki i zapiekanka z kalafora romanesco z pieczarkami i pomidorkiem pod beszamelem i serkiem zoltym - mowie Wam, pyyycha :-D

A dzisiaj mam brak pomyslu na obiad ;-)

a ja dzisiaj rosół z lanym ciastem, schabowy, mizeria i ziemniaki, ale ledwo wystałam w tej kuchni:-(

Wczoraj mielismy pieczona karkoweczke a do tego sosik mysliwski, ziemniaczki i zapiekanka z kalafora romanesco z pieczarkami i pomidorkiem pod beszamelem i serkiem zoltym - mowie Wam, pyyycha :-D
Karoo, to ja poprosze PEŁNY PRZEPIS na to pyszne danie!!!:tak::-):tak: Mniam!

Bedytko, oto przepisik na ekspresowe spaghetti z tunczyka: na patelni rogrzewam oliwe, wrzucam cebule pokrojona w kosteczke i wycisniete 2-3 zabki czosnku, rumienie to, dodaje 1-2 puszki tunczyka w sosie wlasnym (ale wole w kawalkach, nie tego rozdrobnionego). Chwile dusze, dodaje pomidorki z puszki (pokrojone), do tego pokrojone na pol czarne oliwki i puszke czerwonej fasoli (odsaczonej z zalewy). Doprawiam oczywiscie do smaku ;-):-) Podaje z makaronem rurkami lub tagliatelle, posypane tartym zoltym serem :tak::-)

U nas dzisiaj byly panierowane boczniaki i poledwiczki wieprzowe na grzankach:tak:Niestety, o surowce nikt nie pomyslal :-p:-D
Sara miala rosol z grysikiem i marchewka.

reklama
dzięki sandra zapisałam sobie:tak:
a ja dzisiaj jeszcze schabowe miałam, tyle że ogórek był kiszony:-p
a jutro kapuśniaku ugotuję, dawno nie miałam:tak: a w moim stanie witaminka C się przyda;-) Aluta ma rosołek na zapasie, krupnik i pomidorówkę:-D

Do góry