reklama

Co potrafią nasze dzieci?

• Starter tematu Starter tematu dori
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Majka u nas w domku spi w kojcu. Pisalam juz kiedys o tym ze odkad nauczyla sie przwracac, siadac i raczkowac obijala sie o szczebelki nawet ochraniacze nie pomagaly. W nocy zawsze sie budzila z placzem i czerwona glowka. A teraz jest bezpieczniej, nic sobie nie obija nawet jak kozla wywinie. Jedyny minus to ze jest bardzo nisko i ciezko sie do niech schylac :))))
Lozeczko wywiezlismy do babci i tam jak jestesmy to Maja spi i jest juz obnizone na sam dol, nizej juz sie nie da.

reklama
A u nas wrocilo do czolgania sie,maly upadl i teraz stwierdzil ze czolgajac sie i tak wszedzie dojdzie.Oczywiscie tata uwazal na malego,no ciekawe jak??Babcie smialy sie ze chyba do wojska go wezma bo w Polsce tylko sie czolgal.A zasowa tak szybko ze w szoku bylam oj wprawe to on ma.

U nas od jakiegoś miesiąca - odkąd mala zaczela stawac przy poreczy dno lozeczka obnizone do samego dolu. Z podnoszeniem nie mam problemu bo mala wstaje i wyciaga do mnie raczki wiec nie musze sie schylac na sam dol zeby ja podniesc ;)

NO ja nie moge jestem pelna podziwu dla Oliwiki. No tak nasza Majeczka jeszcze nie umie:)))) jak narazie robi pozycje z pierwszego zdjecia:)))
No to ja tu widze ze za niedlugo Mala bedzie smigac :))))

magdaleona faktycznie super :) ale trzeba wziac poprawke ze Oliwka jest starsza os wielu naszych bobaskow - ok Kamili o miesiac - ale i tak za miesiac jej nie dogonimy :)

Natalka tez na razie stosuje pozycję nr jeden ;-) ale cos mi sie zdaje, że lada moment tez sie tak podniesie.
A co do umiejętności, to potrafi już sama trąbić swoim autkiem i z premedytacją wciska czerwony przycisk w takim motylku, co powoduje granie muzyczki i świecenie sie światełek :-D Robi to już świadomie :-)

reklama
No! Jagoda nauczyła się w końcu wstawać z siadu, ale trzymając się łóżeczka. Potem się puszcza, bo chce czegoś sięgnąć i się dziwi, że nie utrzymuje się bez trzymania. No ale usiąść sama nie potrafi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry