reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Co przydatne i nieprzydatne!

reklama
Ja w dalszym ciągu używam jednorazowych pieluszek tylko w nocy. Martyna robi kupę 1-2 w tygodniu, to korzystanie z tetry jest nieuciążliwe (pranie, prasowanie itp.) Teraz korzystam z bella happy. One są dość szerokie (huggisy chyba są podobne) i jumbo-paczka kosztuje 39 zł za 68 pieluch. W Toruniu też jest real - przy najbliższej okazji zobaczę Huggisy, bo 30 zł za 80 szt. to superokazja. Tylko to jak przestanę korzystać z tetrowych, bo Martyna wyrośnie i zostanie mi zapas dla braciszka lub siostrzyczki, a gdzie to chować ;-)
A przy okazji, czy wypełniacie książeczki na pierwszy rok. Ja dostałam taką w prezencie jak się Martynka urodziła - disneya Wielka Księga Maleństwa. To dopiero cztery miesiące, a już jest co wspomniać i z czego się śmiać - jak szybko zmieniają się przemyślenia :-)

Kasiu ja tez mam taka ksiazeczke dostalismy na gwiazdke fajna sprawa zapisuje co cirekawsze numerki chomika .. dam mu na 18stke
ja staram sie tak ze trzy cztery godziny dziennie zeby byl bez pampersa albo na golasa i sie pozwalam osikiwac albo tetrowa jednak skorka wtedy delikatniejsza jest:tak:

Kaira, tak tak 29,99 za Huggies Classic rozmiar 3 Mega Pack 80 szt. No bardzo tanio, sama się zdziwiłam bo wcześniej kupowałam po 34 zł za ok 60 sztuk.

Pajola kurcze no to jutro lece do Reala na zakupy:-D
a ja nie mam takiej książeczki:-(ale od chrzestnych dostała piękny album też taki do wpisywania i uzupełniamy:tak:
my używamy Pampersa 3 activ baby ale zamierzamy już zmienić na 4 no chyba że załapiemy się na te Huggisy bo kupa już sie czasem nie mieści:zawstydzona/y:
Kasiu podziwiam za używanie tetrówek:tak:ukłony się należą:tak:ja używałam przez pierwszy tydzień czy dwa ale później kręćka dostałam bo ok 3 razy dziennie musiałam zmieniać ubranka:confused: teraz i tak mam pełno pieluch tetrowych do prania i prasowania i nie wyobrażam sobie tego aby było ich więcej:szok:

Kasia - podziwiam cie za uzywanie tetry ja to bym nie dala rady:no:
niestety nijak sie mam do cen pampersow w pl nie mam zielonego pojecia ale moge powiedziec jak ja place to mozemy porownac za 70szt pampersow 7.98Ł ale zawsze dostaje kupony z pampersa jakies 4Ł na miesiac wiec troche jeszcze taniej wychodzi:tak:

Ksiazeczke tez dostalam dla malej swietna sprawa wszystkie pamiatki od narodzin do 5lat beda w tej ksiazeczce uzupelniam nabiezaco pozatym druga dostalam z przychodni bardziej szczegolowa :cool2: w formie kalendarza do roku czasu.

A ja jutro w końcu kupię Huggies'y :tak: bo razem się wybieramy na zakupy.A Oliwka jutro najpierw,tak od 8 rano do ok.10, z babcią (mamą mojego faceta), a później do ok.16 z dziadkiem (czyli moim ojcem) :-) .
A taką książeczkę też mam, nazywa się KRONIKA NASZEGO DZIECKA.Tylko ja głupia małpka nie uzupełniałam na bieżąco i ostatnio musiałam ostro w główce szperać,żeby sobie coś tam przypomnieć ;-)
Kasiu, ja również podziwiam za używanie tetry :tak: .Ja chyba nie dałabym rady...Chociaż kiedyś np. jak ja byłam taka malutka to tylko pieluchy tetrowe były w użyciu.A teraz to chyba z wygody i po części lenistwa uzywa się jednorazowych :confused:

My używamy pampersów 3 ale to dlatego, że tylko pampki są u nas dostępne. Nie próbowaliśmy innych (tylko w szpitalu używałam huggies) i nie narzekam, u nas się sprawdzają.

Ja najbardziej cieszę sięostatnio z zakupu leżaczka - za długo z tym zwlekałam. Mogę w końcu zrobić cokolwiek bez małej na rękach.

Też mamy tak ą książeczkę ale - matka wyrodna - nic nie wpisuję :zawstydzona/y: Szczerze mówiąc zapomniałam, ze ją mam :baffled:

Z tą tetrą nie jest tak źle :tak:. Ja kupuję takie specjalne majtki z ceraty z tzw. suchą pieluszką. Niewiele razy zdażyło się żeby się przesikała. A ten wkład odciąga wilgoć więc nie dotyka tak bardzo mokrej pieluchy jak np. śpi w ciągu dnia. A prasowanie ... to zadanie męża :-)!

reklama
Kasia...masz super meza! moj nie prasuje ...chociaz prasowal juz pieluszki ale to bylo zaraz po porodzie wiec sie nie liczy ;-)

Do góry