reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Gratuluje udanych wizyt a za te następne mocne kciuki:-)
Paulinka współczuje ale dla dobra dzidzi trzeba, już niedługo:-)
Clue tak jak dziewczyny mówią usg może się mylić więc spokojnie:-)
Karis może uda się uniknąć cc trzymam kciuki:-)
Ja wizytuje dziś na 16 i mam lekkiego stresa bo od paru dni dziwnie się czuje, brzuch i w środku mnie pobolewa i jestem ciekawa czy to coś się zaczyna dziać czy to moja siła sugestii przez Wasze dolegliwości:-) No i na wizycie rozstrzygnie się czy mogę jechać na majówkę:-) No zobaczymy jak to będzie:-)
Kciuki za wszystkie potrzebujące:-)&&&&&&&&&

reklama
Ja już dzisiaj po ktg, usg i pobraniu badania na paciorkowca.
Ktg jak zwykle ok
USG - trochę dziwne. Miałam dowiedzieć się czy mały rośnie. Mały tak się ułożył że było ciężko cokolwiek zmierzyć ;/ Główka wyszła tym razem mniejsza niż brzuszek (terminowo) ;/ no i bądź mądry pisz wiersze. Podejrzewali hipotrofię bo była różnica między główką a brzuszkiem - teraz też jest ale odwrotnie. No i jeszcze lekarz powiedział że żołądka nie widzi ale możliwe, że akurat kupkę zrobił. Waga ok 2850 g czyli 350 g w tydzień nie jest tak źle. Ale chyba dopiero się uspokoje jak już malucha będę tulić przy cysiu.
Dobrze, że w piątek kolejne usg może tam wyjdzie coś dokładniejszego.

A wynik na paciorkowca może będzie już w piątek.

pozdrawiam

Clue, w ogóle się nie przejmuj tymi pomiarami. Ja przez usg trafiłam do szpitala, bo "dzidziuś za duży". Guzik za duży, tylko moja lekarka miała chyba coś z głową. W szpitalu wyszedł podobny wynik i lekarz się dziwił, że mnie z czymś takim wysłała do szpitala, bo na usg to jest szacowanie wielkości i wagi. zawsze jest +/-, bo przecież nie wyjmują dziecka i nie mierzą go na wadze, czy centymetrem tylko wg pomiarów statystycznych. to samo z terminem porodu wg usg. Niepotrzebnie tylko się stresuje matkę w ciąży głupimi wnioskami. Wszystko będzie dobrze i nie daj sobie wmawiać chorób.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za następne!!!

Kilolek to może przejdź się na izbę przyjęć do swojego szpitala i zapytaj lekarza lub dzwoń do swojego prowadzącego, bo wg mnie z takim ciśnieniem trzeba być pod porządną kontrolą.

karis kurcze mam nadzieje,że to tylko fałszywy alarm. pamietam jak pisałas niedawo,że już fiknął głową w dół.
Ja mam usg dziś po południu,mają sprawdzać jak rośnie bo brzuch za mały no i przy okazji pozycje malucha też mają potwierdzić bo też to nie było dla położnej oczywiste,powiedziała,że wydaje jej się,że jest dobrze ale skoro i tak mam mieć scan to niech to sprawdzą i te pozycje mi w książkę ciążową ze znakiem zapytania napisała.
A Ty kiedy masz miec usg?

Jak bylam ostatnio na KTG byla dziwczyna z cisnieniem 152 nie wiem na ile niestety:-pi lekarka powiedziala tylko tyle do poloznej : od razu na oddzial, gdzie ona jest?nie moze nawet po rzeczy jechac chyba ze nam podpisze ze na wlasna odpowiedzialnosc:szok:i maz pojechal a ja zgarneli od razu.

Co szpital i lekarz to inna teoria. Ja pojechałam do szpitala z ciśnieniem 144/90 i mi powiedzieli, że to normalne. A moje normalne ciśnienie to 100/70.

joasia no niby fiknął w dół ale ponieważ chcę rodzić w bitrh centre to mnie skierowała na usg bo nie mogła wogóle wyczuć jego pozycji, poza tym ponoć ma miejsce i to 3 dziecko więc może zmienić pozycje w ostanim momencie.Mały jest tak wypięty że mam brzuch jak kamień ale aktywny no i wyniki dobre więc chociaż tyle
Czekam dziś na telefon ze szpitala kiedy to usg, w sumie napisała położna ze znakiem zapytania głowa w dół ale buzią do brzucha a w takiej pozycji poród jest cieższy i może być dłuższy, no nic nadzieję trzeba mieć że posłucha mamy i będzie jak trzeba

Paulinka - trzymaj się, wysokie ciśnienie trzeba mieć pod kontrolą, wiem z doświadczenia :-(
karis - &&&& żeby jednak wszystko było ok

Gratuluję udanych wizyt, trzymam mocno &&&&&&&&&&&& za kolejne!

reklama
Na początku gratuluję innym Majóweczkom udanych wizyt;-)

My dzisiaj też byliśmy Maćka podglądać. Wsio ok, dzieć nam rośnie, waży już 3600:szok: a moja ginka ma w sobotę dyżur, więc na porodówkę zaprasza. Dowcipnie mnie nie badała, tylko usg. Stan wód ok, łożysko super - objawów starzenia nie widać, przepływy też ok, więc Maciej ma tak komfortowe warunki, że mu się nie spieszy.

Do góry