reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Mój miał tyle tydzień temu. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka :confused:

Czy was też bolą kości miednicy/kość łonowa/pachwiny przy poruszaniu się i zmienianiu pozycji np. z leżącej na siedzącą? Jak jakimś cudem wstanę to pierwsze kroki są tip topami, bo wszystko boli. Łącznie z podbrzuszem :confused: Mam tak już od 2-3 tygodni, ale mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz gorzej. Lekarz to bagatelizuje. Nie wiem co o tym myśleć...

Basienia, ja też mam takie bóle. Podobno to normalne, wszystko się przygotowuje do porodu...

Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za następne!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:tak:.
Ja po wczorajszej wizycie to już sama nie wiem ile wytrzymam. Szyjka skrócona, rozwarcie na 1 palec. Skurcze odczuwam nieregularne, jednak ktg wyszło ok.Dzidziolek waży już 3200, co mnie troszkę przeraża:baffled:.Następna wizyta 8 maja już w szpitalu i zobaczymy co się będzie działo;-).

Jezeli chodzi o wielkosc dziecka to na ostatnim Usg 36,5 tyg zapytalam ile jeszcze do konca moze dziecko przybrac, lekarz powiedzial ze to jest bardzo roznie moze juz naprawde niewiele, wiec spokojnie:-)

:-)gratulacje udanych wizyt ale ci zazdroszczę tynka ja bym już chciała mieć jakieś oznaki a tu od kilku dni czuję się wyśmienicie i na poród nie bardzo się zapowiada

Ostatnia edycja:
Ja już po wizycie :)
Tak też Babol waży ok 2600g malutki jest ale ze mną może być to normalne
Ułożony główką w dół
Skurcze mam niby dość mocne niby (ja tego nie czuje nic a nic)
według lekarza urodzę w ciągu dwóch tygodni, powiedział że się zdziwi jak dotrwam do 14 maja :/
Mam skróconą szyjkę i główkę już na spojeniu dość mocno uciskającą (to dlatego mnie trochę szczypie w kroczu)

Teraz tylko nadzieja w tym że dotrzymam do 20. maja, będę leżeć i chodzić tylko w pobliżu domu, żeby mi nie wyskoczył ten Babol mały za szybko :p

Gratuluję udanych wizyt:tak:

Mysio, ale fajnie, ja się łudziłam, że moja Pchełka wcześniej wyskoczy na ten świat, a jemu się wcale nie spieszy :-D Więc teraz czekam do 8 z zaciśniętymi nogami :-D

nasza wczorajsza wizyta nie zbyt pocieszająca bo przez 2 tyg rozwarcie ani drgnęło i nadal 1cm... główka bardzo nisko tak jaki ostatnio. Na ktg skurczy brak tzn 2 malutkie były:confused2: gdyby nie to że mój lekarz jest na zwolnieniu bo miał operacje kolana (przyjmuje w gabinecie normalnie) to zrobił by mi cesarke na dniach żeby już dłużej nie czekać bo stwierdził że już śmiało mały może wychodzić ale niestety nie może się pojawić w szpitalu jak pech to pech i muszę czekać aż mały sam zechce wyjść albo jeszcze 8maja na wizytę:-(
co do wagi dziecka w ostatnim miesiącu to różnie bywa mój mały 2 tyg temu miał 3200 a wczoraj 3900 więc dzidziol może sporo teraz przybrać bo właśnie teraz ciałka nabiera i tłuszczyku:tak:

reklama
Martusia Ty nie strasz ta waga:szok::-Dbo moj miał 3500:-Dciekawe ile beda te dzieciaki wazyly naprawde, przy pierwszym wyszlo mi 3100 a po tygodniu sie urodzil 3390. Ciekawe jak teraz bedzie:tak:

Do góry