Aga przepis jak tu:
Makaron ze szpinakiem i serem feta - Przepis
Z tym, że zamiast śmietany daję jogurt naturalny, czosnkiem doprawiam prawie na koniec, a nie podsmażam jak w przepisie , ser feta zastąpiłam serem pleśniowym (bardzo lubię i wyszło pyszne), no i na koniec dodałam na patelnię rozmrożoną polędwicę z dorsza, która po chwili na patelni ładnie się porozpadała na małe kawałki i też dodała pyszny smaczek

A i czasem zamiast z dorszem to robię z łososiem

Bardzo prosty i szybki sposób na obiad - no i cukier po tym miałam ładny
Matik ale Ci wywaliło po tej bułce:/ Ja przyznam, że sama nie testowałam nawet jakby to było po białym pieczywie u mnie

Na początku też mi czasem skakały cukry, ale to chyba normalne jak sprawdzamy nowe rzeczy - szybciutko zobaczysz co u Ciebie szkodzi - no w każdym razie do końca ciąży już chyba buły nie ruszysz
Z tą hipoglikemią u noworodka to jest tak, że jak my mamy wysokie cukry to i dziecko uwalnia swoją insulinę (bo tylko tak może się bronić - łożysko nie przepuszcza naszej insuliny) i po porodzie dalej ma wysoki poziom insuliny w swojej krwi, a dopływ glukozy gwałtownie mu spada... No i automatycznie leci mu cukier i najczęściej jeszcze dochodzi hipokalcemia, hipomagnezemia itd itp... Co w skrajnych przypadkach może skończyć się dla niego tragicznie... Dlatego tak jak piszecie w trakcie porodu sprawdzali Wam poziom cukru... A i Maluszkowi zaraz po porodzie sprawdzali na szybko, żeby zareagować w razie czego...
Ogólnie czasem wolałabym chyba nie wiedzieć jakie mogą być konsekwencje tej naszej cukrzycy:/