reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

witam:-)
ale naskrobałyście
emka0402 ja piję mleko, ale to 0,5 i nie 1 litr, tylko do kawy i tak 3/4 kubeczka pod wieczór, musisz sprawdzić jak na ciebie zadziała u mnie jest ok.
gabrielka1308 no to faktycznie mogli już cie zostawić w tym szpitalu, a cukry rewelacyjne:tak: a powiedz mi jeszcze, bo wnioskuję, że we Wrocławiu byłaś w szpitalu, co to za szpital, kurcze bo ja nie wiem gdzie mam się nastawiać;-)
dzisiaj pospałam sobie o godzinę dłużej i cukier miałam lepszy, dlaczego :szok: zazwyczaj mam 87-89 a dzisiaj 80 :-)
monia2828 kurcze nie wiem czemuta ręka ci spuchła , weź idź szybciej na to pogotowie, możesz, dobrze, że masz już końcówkę ciąży!

co do laktatora to mi mąz przywoził do szpitala, tylko z synkiem byliśmy dłużej bo miał infekcję i prawie 2 tygodnie nas trzymali, ale i tak mi nic nie pomogło pokarmu nie miałam i dokarmiałam mlekiem z butli, mam nadzieję, że tymrazem będzie lepiej, a co do wagi dzieci, to też mi mówili, że synek malutki urodził się z wagą 2900 w 40 tc i jest zdrowym łobuzem.

Rybka przekichane z tymi zakazami i nakazami, na pocieszenie dodam, że jestem w zbliżonej sytuacji bo też nic nie mogę ;-)
życzę miłej soboty :-D

reklama
tak latam po stronach i nie moge znalezc nigdzie podzialki co mozna jesc a czego nie. moze macie jakas strone ? od dzis zaczynam diete.. zrobilam kanapke z serem..nie wiem czy moge czy nie moge :(

Dzień dobry sobotnio:-)

Trochę zazdroszczę dziewczynom na końcóweczce bo już tak blisko macie do spotkania z Waszymi maleństwami. No i przede wszystkim koniec diety. Chociaż wtedy zacznie sie nowa - mamy karmiącej - ale uwierzcie mi że ta jest o wiele lepsza:tak:Przynajmniej jak dla mnie:tak:

Ja po nowym chlebie Ig (dwie kromki na śniadanie z masłem, polędwicą i ogórkiem kiszonym) mialam po 1h - 118, a po 2h 89, czyli przyzwoicie. Za to wczoraj popołudniu poniżej setki:-)

Wiecie co wczoraj wyrywkowo zmierzyłam sobie cukier w tym samym czasie z dówch różnych palców i wynik róznił się o 8:wściekła/y:Ten drugi wynosił 126, pierwszy 118. I co, który uwzględniać. Wkurza mnie to bo pomimo, że wyjdzie mi dobry wynik to jestem w niepewności, że może na innym wyszłoby gorzej:eek:

I wogóle nie ma ochoty na jedzenie (te dozwolone) bo na inne pokusy mam chrapkę, że hej:crazy:

Cześc dziewczyny

Lolcia ja obciążeniem 75g miałam mierzone nadczczo, po 1h i po 2h ponieważ mój gin stwierdził, że po 1h 50g mam wysoki, w laboratorium też byli zdziwieni.

Dzisiaj zrobiłąm sobie święto i zjadłam kawałek babeczki i do tego kawka z mlekiem, cukier wyższy niż powinien być ale trochę pochodziłam i jeszcze czekam ,żeby opadł. Pije dużo wody , jestem jakaś taka rozdarta:zawstydzona/y:

Riterka ja byłam w szpitalu w Opolu na reymonta. Jest to szpital ginekologiczno - położniczy.
:cool:

Emka wejdź sobie na www.tabele-kalorii.pl tam wpisując każdy produkt pokaże Ci ilość węglowadanów, tłuszczy. Na początku bardzo często korzystałam z tej stronki.

Lolcia nie mierz nigdy z dwóch różnych palcó bo zawsze wychodzi inaczej. Wcześniej pisałyśmy o tym.

gabrielka więcej nie będę tylko zastanawia mnie który wynik jest bardziej warygodny:sorry:
Moje starsze dziecko tak mi dało dzisiaj popalić że aż mi się pisać nie chce. Humor do kitu, weekend zepsuty:-(

Lolcia ja mam dzisiaj taki humor jak i pogoda :( Widać, że wszystkie dziewczyny dzisiaj nie śpieszą się z pisaniem, cisza nastała na forum.
Aga jak u Hidi???
Hidi musi być szczęśliwa, ma już swoją Zuzię przy sobie.

hej słodkie mamuśki

riterka witam witam dawno cię nie było i jak dietka i po wizycie u lekarza???

ja znów wymiotuje a cukry swoje jadą:szok::szok::szok: raz w dół raz w górę:no:

nie wiem dlaczego po posiłkach ok w normie po moich insulinkach ma się rozumieć

co do grzeszków to mój M znalazł lody które mają mniej węglowodanów niż serki naturalne homo

mleka nie pije więc nie wiem jak jest ale na rozpisce dietowej mam mleko jako 200ml 0,5% jako 1ww

poza tym jest ok

bóli i skurczy brak więc jest ok brzusio się czasami napina ale spoko z każdym dniem bliżej porodu:-D:-D:-D

Cześć dziewczyny. Rzadko piszę , bo na nic nie mam czasu. Mały ma kolki i zasypia albo na rękach albo jak się go kołysze. NIe byłam jeszcze u diabetologa i nie wiem kiedy się wybiorę. NA razie odstawiam cukrzycę na drugi plan, bo na pierwszym są moje problemy zdrowotne. Trzymajcie za mnie kciuki żeby wszystko było dobrze, bo o niczym innym teraz nie marzę.

Nie gnębcie się cukrzycą ciążową. Dużo moich znajomych ją miało i mają zdrowiutkie maleństwa, a z tego co wiem to niektóre z tych osób nie utrzymywały zbytnio tej dietki. Także główka do góry.

Życzę niskich wyników no i szybkich i bezbolesnych porodów ;-)

reklama
Cześć dziewczyny. Rzadko piszę , bo na nic nie mam czasu. Mały ma kolki i zasypia albo na rękach albo jak się go kołysze. NIe byłam jeszcze u diabetologa i nie wiem kiedy się wybiorę. NA razie odstawiam cukrzycę na drugi plan, bo na pierwszym są moje problemy zdrowotne. Trzymajcie za mnie kciuki żeby wszystko było dobrze, bo o niczym innym teraz nie marzę.

Nie gnębcie się cukrzycą ciążową. Dużo moich znajomych ją miało i mają zdrowiutkie maleństwa, a z tego co wiem to niektóre z tych osób nie utrzymywały zbytnio tej dietki. Także główka do góry.

Życzę niskich wyników no i szybkich i bezbolesnych porodów ;-)

dużo dużo siłek

jak pozwolisz to poleżę za ciebie i tak nic innego nie robię to się przydam:-D:-D:-D

dużo zdrówka i spokojnie cukrzyca nie zając...
a do diabetologa po 6 tygodniach warto się stawić;-)

Do góry