reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ja tez tak wlasnie zrobie. bede jesc cos co bede chciala ale oczywiscie z umiarem i z glowa ;/ nie pojmuje tych WW i juz :) WW to taki batonik ktorego chetnie bym zjadla tyle wiem ;p

a gdzie dokladnie dostane taki nakluwacz ? jana pawla 52/54 ? jaki kupilas ? chce taki sam by nie miec problemu za zakupem igiel pozniej ;/

Ostatnia edycja:
reklama
Aga możesz jeść jeszcze jajka na twardo???? Ja tylko i ewentualnie jajecznica, ale tylko wtedy kiedy chce się dopachać. Po pobycie w szpitalu rozregulował się mój organizm, przez cały czas jestem głodna. Chyba pojadę jutro do szpitala, coś coraz mocniej mnie boli w dole brzucha i do tego brzuch mi strasznie twardnieje, i w jednym miejscu boli mnie brzuch - bardziej kuje pośrodku. Torbę już spakowałąm tzn przepakowałam bo wziełam większą ale na kółkach, żeby tego ciężaru nie nosić bo torba jest strasznie ciężka.
Dziewczyny jak Wy dajecie rade nie spać? Ja w nocy też śpię na jawie, częste wizyty w toalecie też nie służą ale np dziś musiałąm się położyć po 17 i dobrą godzinę spałam. Czuję się nie przytomna i strasznie zestresowana.

Czy Wy też tak macie? Czy ten stres u Was jest też taki duży?

ja stresuje sie odkad wiem ze jestem w ciazy tj od 10 tyg. teraz jestem w 28 i kolejne przede mna. stresuje sie wszystkim ! najbardziej jednak boje sie porodu i tego jak to bedzie za kilka tyg. bo na pewno nie tak "kolorowo" jak teraz w prawie 29 tyg.

emka to my prawie ten sam termin mamy:tak:
nie denerwuj się tak bo to w niczym nie pomoże co do porodu to nastaw się na to, że będzie bolało i finito ;-)
co do diety to ja też sprawdzam glukometrem po posiłku nie liczę ww bo nie lubię tego.

reklama
Basia a jak Twoje cukry?

Aga - cukry ok, ale nie mierzę regularnie. Ale zawsze jak zmierzę, to jest super, maksymalnie 110 jedną godzinę po posiłku, a na czczo pomiędzy 75-85. :-)

Powiem wam, że teraz cukrzycę, dietę, codzienne pomiary i stres co z dzidzią pamiętam jak przez mgłę, wydaje mi się, ze to już tak dawno było. :-) Zobaczycie dziewczyny, niedługo i wy dołączycie do byłych cukrzyczek ciążowych, niektóre to już nawet na dniach. I chociaż już nie jestem w ciązy, to ciągle czytam ten wątek i kibicuję kolejnym mamusiom. Ten wątek dał mi mnóstwo wsparcia i siły w walce z cukrzycą, dlatego ciągle jest mi tak bliski.
Pozdrawiam serdecznie.

Do góry