reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Riterka nasze trzustki chyba się zgadały:-D co do bółu to rano wstałam i nic nie bolało ale troche pochodziłam, zawiozłam małego do przedszkola, posprzątałam troszke w domu i znów to samo. :szok::szok::szok: A pachwiny tak mnie rwą że nie mogę złożyć nóg to kupy. :wściekła/y: Chodzę jak jakis terminator.;-) Wizyta u lekarza dopiero za tydzień w czwartek.

Rybka
sądzę, że przeziębienie tak wpływa na cukry bo u mnie tak było. A co do siniaków to ja też mam całe uda w kolorowe plamki. A nie miałam dopiero w tym tygodniu mi tak wyskakują. A biorę tylko 5j na noc długo działającej. Jeszcze troszkę i bedziemy wolne o tych koszmarków.:tak:

no ale dzidza może się już szykuje 37 tydzień może jej się podoba;-);-);-)

ty już tuż tuż i będziesz wolna ja jeszcze 10-12 tygodni:tak::tak::tak:

ale na wigilę się najem:-D:-D:-D:-D

co do mierzenia cukrów to ja bardzo przestrzegam 1h po posiłku jak skończę śniadanko o 8.15 to o 9.15 mierzę i tak po obiedzie i kolacji:tak::tak::tak:

reklama
ja znowu zle chyba zrobilam bo 61 wyszlo :/
no ale takto jest jak sie nie ma nakluwacza tylko sama igle taka do strzykawki ;/
krew wogole tez mi nie chce wylatywac :/ pewnie za mala kropla :/

spokojnie igłą też można ja tez nie mam nakłuwacza :tak::tak::tak:

a 61 to wynik który sugeruje że za mało na noc zjadłaś uważaj bo u nas poniżej 60 jest niedocukrzenie które jest bardziej niebezpieczne niż wysokie cukry

ja traciłam przytomność i padałam jak długa w szpitalu w domu i różne badania mi robili (rezonans eeg ekg holtera) a okazał się że tak mi cukier spada:tak:

teraz mam diete ustawioną i jest ok

chociaż w niedziele padłam w korytarzu w domku jak długa :tak::szok::tak:

Iza fajnie, że jesteś! Jak malutka? karmisz? a cukry mierzysz? Może w wakacje uda się spotkać gdzieś pod Warszawą:-D:tak:

Rybka Ty uważaj na siebie!!!!

Iza fajnie, że jesteś! Jak malutka? karmisz? a cukry mierzysz? Może w wakacje uda się spotkać gdzieś pod Warszawą:-D:tak:

malutka super :-D uśmiecha się już całkiem świadomie, nawet dźwięki zachwytu przy tym zaczęła wydawać:-D Karmię cały czas, mam bardzo dużo mleczka, ostatnio jak ściągałam to mi się butelka 125 ml skończyła :rofl2: Gaja nie ma objawów uczulenia, dlatego moja dieta jest coraz odważniejsza, tylko wszystkiego co z mleka się boję i unikam jak ognia, ale niedługo i z mlekiem spróbuję.. bardzo brakuje mi serka ziarnistego z pomidorem i ciemnym chlebem :tak:
ukier zmierzę jutro, jak nie zapomnę kupić glukozy :tak: no chyba że zrobię sobie obciążenie tak jak robią w Anglii - każą wypić ciężarnej napój energetyczny, bo one mają odpowiednią ilość glukozy :eek: będę miałą przyjemne z pożytecznym :-D

oj fajnie się będzie spotkać :-) i maluszki już podrośnięte będą :cool2:

ja takze. z tym ze czasem moje jedzenie przeciaga sie w ladne 20 min ;)
tera jem kanapki.. niesamowicie glodna bylam.. mam az 4 ! z wedlina drobiowa i kielkami ! ciekawe co z tego wyjdzie za godzine ;p ile kilogramow schudlyscie ? ja przez rowny tydzien 1,5 kilograma :/

reklama
Rybka dziołcha uważaj na siebie bo coś widzę, ze lubisz robić niespodzianki ;)
emka ja też mierzę po posiłku równo godzinkę ale zobaczymy co mi powie lekarka
no i dajcie przepis na omleta, bo już nie mogę nic ciekawego wymyślić
idę coś zjeść bo tez coś głodna jestem :D

Do góry