reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
IzaBk dziękuję za wieści. Szkoda tylko, że Kasia musi tak się namęczyć. Oby wytrzymała jak najdłużej a dzidzia była zdrowiutka.

Ja dzisiaj po grzeszyłam troszkę. Zjadłam pół gorzkiej czekolady bez cukru, bo biegunkę mam i pomyślałam że może coś z działa .

witam po weekendzie,
Pulka, może ta biegunka to oznaka zbliżającego się porodu.
Carioca, serdeczne gratulacje !!!
Trzymamy kciuki za Kasię i jej maluszka, może mała jeszcze chwile zaczeka.

Ciesze się, ze na tym wątku można liczyć na radę i wsparcie, a nie , jak to się zdarza na innych wątkach, wypisywanie złośliwości zupełnie bez powodu.

u mnie cukry przez weekend niskie, ale za to ketony . jak nie urok to sraczka :-)
Pozdrowienia.

Witam przy porannej kawce:tak: u mnie dzisiaj rano 93 ale już się przyzwyczaiłam bo przez ostatni tydzień nie schodziło poniżej 90. obaczymy co powie diabetolog w środę.

mdmd powiem Ci, że bez tego wątku dostałbym już chyba na głowę a tak jakoś sobie radzę. Mój mąż stwierdził, że to śmieszne wyżalać się przed zupełnie nieznanymi osobami. Ale on niestety nie potrafi wysłuchać tego co boli i gryzie:sorry: a tutaj czuję się jak w gronie super koleżanek. Wiem, że po porodzie też będę tu zagladać i śledzić co się u wszystkich dzieje:tak:

Ja bym spróbowała na moim mężu, ale on nie zje takiej ilości słodkiego jak ja :-) Ostatnio po jajecznicy z 5 jajek, na dośc sporek ilości masła, z 15 dkg wędliny cukier po godzinie miał 93. Ręce mi opadły.

A wczoraj to już w ogóle cukry chyba zwariowały. Zastanawia mnie wpływ czerwonej papryki na cukier bo jest dość słodka. Zjadłam grahamkę z 3 plasterkami drobiowej chudej wędliny i połową czerwonej papryki, cukier po godzinie 157 :szok: a po dwóch 119. Teraz nie wiem co tak wybiło mi ten cukier, ale podejrzewam, że papryka.

Na czczo miałam 87 dzisiaj, zjadłam 2 jajka, żeby sprawdzić gotowane i idę zmierzyć cukier po godzinie :-)

Joasia po jajkach na pewno będziesz miała dobry cukier bo one nie mają węglowodanów. Papryka też raczej nie ma wpływu na Twoje cukry bo ja zajadam ją na kilogramy. Spróbuj z innym chlebem bo podejrzewam, że on może tu byś sprawcą.:tak: Na czczo super:-)

Ja bym spróbowała na moim mężu, ale on nie zje takiej ilości słodkiego jak ja :-) Ostatnio po jajecznicy z 5 jajek, na dośc sporek ilości masła, z 15 dkg wędliny cukier po godzinie miał 93. Ręce mi opadły.

A wczoraj to już w ogóle cukry chyba zwariowały. Zastanawia mnie wpływ czerwonej papryki na cukier bo jest dość słodka. Zjadłam grahamkę z 3 plasterkami drobiowej chudej wędliny i połową czerwonej papryki, cukier po godzinie 157 :szok: a po dwóch 119. Teraz nie wiem co tak wybiło mi ten cukier, ale podejrzewam, że papryka.

Na czczo miałam 87 dzisiaj, zjadłam 2 jajka, żeby sprawdzić gotowane i idę zmierzyć cukier po godzinie :-)

Tak tak, NA PEWNO grahamka jest tu winna, tak jak AgMich jestem tego zdania.:tak: papryka jest raczej niewinna..
Jajka, masło, wędlina - to prawie same białka i tłuszcze, więc nie miało co podbić stężenia glukozy we krwi. Na nią mają wpływ węglowodany!! czyli np. pieczywo, ziemniaki, makaron ... :eek:

Właśnie spojrzałam w katę ciąży a tam mam wpisany termin cc. Kurcze nie zauważyłam tego wpisu wcześniej i dopiero teraz dotarło do mnie, że to już za 10 tygodni!:szok::szok::szok: Strasznie się boje bo nie wiem co mnie czeka. :-( A z drugiej strony za 10 tyg żegnaj dieto cukrzycowa a witaj dieto karmiących:wściekła/y: ale na pączka i tak się skuszę:zawstydzona/y:;-)

Spróbuj z innym chlebem bo podejrzewam, że on może tu byś sprawcą.:tak: Na czczo super:-)

Ale te grahamki jem od początku odkąd mierzę cukier z tego samego sklepu i takie same, wcześniej jadałam je dwa razy z serem odtłuszczonym żółtym i wynik był super, wcześniej jadałam żółtą paprykę wczoraj czerwoną. Myslę że to na pewno nie od chleba.

AgMich Co masz wskazaniem do CC??

reklama
Do góry