reklama
famme
Początkująca(y)
heh a ja jem i pije prawie wszystko:
czekolade, truskawki, sok pomaranczowy, pizze, pomidory itp..
póki co u małej brak jakichkolwiek objawów nieporządanych.
oczywiście wszystko w ilościach rozsądnych, ale jak mam ochote to jem np. jedno kinder beueno albo ostatnio 4 truskawki, czy pół szklanki soku pomaranczowego.
boje sie jedynie kapusty bo wiem ze na mnie mocno działa to i na małą może.
czekolade, truskawki, sok pomaranczowy, pizze, pomidory itp..
póki co u małej brak jakichkolwiek objawów nieporządanych.
oczywiście wszystko w ilościach rozsądnych, ale jak mam ochote to jem np. jedno kinder beueno albo ostatnio 4 truskawki, czy pół szklanki soku pomaranczowego.
boje sie jedynie kapusty bo wiem ze na mnie mocno działa to i na małą może.
szczesliwa
Fanka BB :)
ja dzis ciasto z kremem zjadłam i przyczaje czy moge czy nie co na to moja córcia ;-)
koga
Mama Maksa i Julka
adusia - biedaczku!!!trzymam kciuki zarozszerzenie diety!
ja jem niemal wszystko i trądzik z buźki już schodzi - tak sobie mówię że to trądzik, choć już różne czarne myśli miałam - bo ten trądzik to i delikatnie na szyi, na uszach i lekko we włosach wychodził - no ale ustępuje
wiem tylko że ogórka nie tknę bo Maks po nim piszczał strasznie i uprzedzona jestem
ja jem niemal wszystko i trądzik z buźki już schodzi - tak sobie mówię że to trądzik, choć już różne czarne myśli miałam - bo ten trądzik to i delikatnie na szyi, na uszach i lekko we włosach wychodził - no ale ustępuje
wiem tylko że ogórka nie tknę bo Maks po nim piszczał strasznie i uprzedzona jestem

Adusia wiesz co, no kurde powalcz o cos jeszcze, bo z glodu padniesz... a widzialas to? celiakia & dieta bezglutenowa
Tort gryczano-migdałowy (bezglutenowy i bezmleczny) - Przepisy kulinarne
Tort gryczano-migdałowy (bezglutenowy i bezmleczny) - Przepisy kulinarne
Dziewczyny kochane jesteście... ale do nędzy nie da się upiec ciasta bez jajek bo mąkę można zamienić a zamiast mleka dodać wody lub sojowe.Po wizycie u lekarza muszę się przemóc do mięsa z indyka i wieprzowinę mogę a tak bez zmian:-
-
-(,odpadają jeszcze truskawki,maliny i wszystkie owoce cytrusowe...
aniolek20k
Fanka BB :)
kochana adusiu posiadam mnosto ksiazek o alergi sa nawet przepisy
z alergia na slodko
ciasto na oleju(bez mleka, jajek, masła, margaryny)
skladniki: 100g maki, 2,5 ł oleju, 1,5 ł zimnej wody
make wsypujemy do naczynia, w innym naczyniu mieszamy wode z olejem, wlewamy do maki i starannie mieszamy, powinno powstac miekkie ciasto, jesli jest zbyt tward dolewamy troche wody, bardzo delikatnie wałkujemy i kladziemy na blache. pieczemy w temp 190 stopni przynajmniej 30 min(az sie zarumieni)
ziemniaczane ciasteczka(dieta bezglutenowa)
skladniki: 50g ugotowanych i rozdrobnionych ziemniakow, 25g dozwolonej margaryny, 100g mielonego ryzu lub maki ryzowej
ziemniaki ucieramy z margaryna. Dodajemy stopniowo ryz i zagniatamy ciasto. Formujemy z iego kule. Stolnice posypujemy ryzem. Wykladamy ciasto i walkujemy. Wykrajamy ciasteczka i przenosimy na blache.
Pieczemy w temp. 220 stopni nie dluzej niez 15-20 minut
ryzowiec z jabluszkami (bez maki i jajek)
skladniki: 25g dozwolonej margaryny, 50g mieelonego ryzu, 40g utartego jablka
wszystkie skladniki wlkadamy do miski i zapomoca widelca przygotowujemy ciasto mozna je piec na duzej blaszce lub w foremkach. pieczemy w temp 200-220 stopni przez 20 minut.
do kazdego przepisu mozna zastosowac odrobine cukru
z alergia na slodko
ciasto na oleju(bez mleka, jajek, masła, margaryny)
skladniki: 100g maki, 2,5 ł oleju, 1,5 ł zimnej wody
make wsypujemy do naczynia, w innym naczyniu mieszamy wode z olejem, wlewamy do maki i starannie mieszamy, powinno powstac miekkie ciasto, jesli jest zbyt tward dolewamy troche wody, bardzo delikatnie wałkujemy i kladziemy na blache. pieczemy w temp 190 stopni przynajmniej 30 min(az sie zarumieni)
ziemniaczane ciasteczka(dieta bezglutenowa)
skladniki: 50g ugotowanych i rozdrobnionych ziemniakow, 25g dozwolonej margaryny, 100g mielonego ryzu lub maki ryzowej
ziemniaki ucieramy z margaryna. Dodajemy stopniowo ryz i zagniatamy ciasto. Formujemy z iego kule. Stolnice posypujemy ryzem. Wykladamy ciasto i walkujemy. Wykrajamy ciasteczka i przenosimy na blache.
Pieczemy w temp. 220 stopni nie dluzej niez 15-20 minut
ryzowiec z jabluszkami (bez maki i jajek)
skladniki: 25g dozwolonej margaryny, 50g mieelonego ryzu, 40g utartego jablka
wszystkie skladniki wlkadamy do miski i zapomoca widelca przygotowujemy ciasto mozna je piec na duzej blaszce lub w foremkach. pieczemy w temp 200-220 stopni przez 20 minut.
do kazdego przepisu mozna zastosowac odrobine cukru
aha83
kwietniówka '09
hejka kochane!!!!
znalazłam chwilke i zaczelam od tego watku i jestem przerazona tymi wszystkimi ograniczeniami

Ja myślałam , że mogę jesc praktycznie wszystko, wszelkie rodzaje "obiadów i śniadań " bez ograniczeń. Oczywiście mniej przyprawione i chyba tyle. Ale patrze , że jakas jestem nie doinformowana. Masakra
No to teraz zaczęlam sie stresowac , kurcze no .trzeba będzie uważać

znalazłam chwilke i zaczelam od tego watku i jestem przerazona tymi wszystkimi ograniczeniami

Ja myślałam , że mogę jesc praktycznie wszystko, wszelkie rodzaje "obiadów i śniadań " bez ograniczeń. Oczywiście mniej przyprawione i chyba tyle. Ale patrze , że jakas jestem nie doinformowana. Masakra

No to teraz zaczęlam sie stresowac , kurcze no .trzeba będzie uważać

ANIOŁKU20K-JESTEŚ SUPER.Normalnie wirtualnie cię wyściskałam,jutro idę na zakupy po składniki i po książkę kucharską dla alergików,mam jeszcze przepis od was na jabłecznik tak pyszny,bo mi najbardziej właśnie słodyczy brakuje..... właśnie w akcie desperacji jem suchy kleik kukurydziany bo taki na wodzie przez gardło mi nie przejdzie
,nawet może być....Dziś próbowałam tuńczyka....

reklama
aha83 mozesz jesc wszystko tylko nie bardzopikantne.Zobaczysz jak sie miewa Filipek i bedziesz wiedzic jak skonstuowac diete.Z tego co czytam to sa mamuski ktrore jedza wszystko, ale z glowa i dzieci sa zdrwiutkie