reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

reklama
heh a ja jem i pije prawie wszystko:
czekolade, truskawki, sok pomaranczowy, pizze, pomidory itp..
póki co u małej brak jakichkolwiek objawów nieporządanych.
oczywiście wszystko w ilościach rozsądnych, ale jak mam ochote to jem np. jedno kinder beueno albo ostatnio 4 truskawki, czy pół szklanki soku pomaranczowego.
boje sie jedynie kapusty bo wiem ze na mnie mocno działa to i na małą może.

adusia - biedaczku!!!trzymam kciuki zarozszerzenie diety!

ja jem niemal wszystko i trądzik z buźki już schodzi - tak sobie mówię że to trądzik, choć już różne czarne myśli miałam - bo ten trądzik to i delikatnie na szyi, na uszach i lekko we włosach wychodził - no ale ustępuje

wiem tylko że ogórka nie tknę bo Maks po nim piszczał strasznie i uprzedzona jestem:dry:

Dziewczyny kochane jesteście... ale do nędzy nie da się upiec ciasta bez jajek bo mąkę można zamienić a zamiast mleka dodać wody lub sojowe.Po wizycie u lekarza muszę się przemóc do mięsa z indyka i wieprzowinę mogę a tak bez zmian:-:)-:)-(,odpadają jeszcze truskawki,maliny i wszystkie owoce cytrusowe...

kochana adusiu posiadam mnosto ksiazek o alergi sa nawet przepisy
z alergia na slodko

ciasto na oleju(bez mleka, jajek, masła, margaryny)
skladniki: 100g maki, 2,5 ł oleju, 1,5 ł zimnej wody

make wsypujemy do naczynia, w innym naczyniu mieszamy wode z olejem, wlewamy do maki i starannie mieszamy, powinno powstac miekkie ciasto, jesli jest zbyt tward dolewamy troche wody, bardzo delikatnie wałkujemy i kladziemy na blache. pieczemy w temp 190 stopni przynajmniej 30 min(az sie zarumieni)

ziemniaczane ciasteczka(dieta bezglutenowa)
skladniki: 50g ugotowanych i rozdrobnionych ziemniakow, 25g dozwolonej margaryny, 100g mielonego ryzu lub maki ryzowej

ziemniaki ucieramy z margaryna. Dodajemy stopniowo ryz i zagniatamy ciasto. Formujemy z iego kule. Stolnice posypujemy ryzem. Wykladamy ciasto i walkujemy. Wykrajamy ciasteczka i przenosimy na blache.
Pieczemy w temp. 220 stopni nie dluzej niez 15-20 minut

ryzowiec z jabluszkami (bez maki i jajek)
skladniki: 25g dozwolonej margaryny, 50g mieelonego ryzu, 40g utartego jablka

wszystkie skladniki wlkadamy do miski i zapomoca widelca przygotowujemy ciasto mozna je piec na duzej blaszce lub w foremkach. pieczemy w temp 200-220 stopni przez 20 minut.

do kazdego przepisu mozna zastosowac odrobine cukru

hejka kochane!!!!

znalazłam chwilke i zaczelam od tego watku i jestem przerazona tymi wszystkimi ograniczeniami :szok::szok::szok::szok::szok:

Ja myślałam , że mogę jesc praktycznie wszystko, wszelkie rodzaje "obiadów i śniadań " bez ograniczeń. Oczywiście mniej przyprawione i chyba tyle. Ale patrze , że jakas jestem nie doinformowana. Masakra:baffled:

No to teraz zaczęlam sie stresowac , kurcze no .trzeba będzie uważać :szok::szok::baffled::baffled:

ANIOŁKU20K-JESTEŚ SUPER.Normalnie wirtualnie cię wyściskałam,jutro idę na zakupy po składniki i po książkę kucharską dla alergików,mam jeszcze przepis od was na jabłecznik tak pyszny,bo mi najbardziej właśnie słodyczy brakuje..... właśnie w akcie desperacji jem suchy kleik kukurydziany bo taki na wodzie przez gardło mi nie przejdzie:-D:-D,nawet może być....Dziś próbowałam tuńczyka....

reklama
aha83 mozesz jesc wszystko tylko nie bardzopikantne.Zobaczysz jak sie miewa Filipek i bedziesz wiedzic jak skonstuowac diete.Z tego co czytam to sa mamuski ktrore jedza wszystko, ale z glowa i dzieci sa zdrwiutkie

Do góry