reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

ja tez juz tyle razy myslałam ze mało pokarmu i na początku dokarmiałam, az mała sie zbuntowała - butla beeee i zmusiła mnie do karmienia tylko cycem, bałam sie ze bedzie głodna potem, ale wyszło nam to na dobre bo jak sie okazało cycki sie dostosowały i jest ok. fakt ze jest dokładnie tyle ile trzeba i ani grama więcej, jakbym chciała odciągac na zapas to no way.
od 3 tygodni mała przesypia 10-11 godz. w nocy i pierwszy tydzien to myślałam ze mi piersi rozerwie, az mnie ramiona bolały, musiałam wstawac i odciągac tak ze 20 ml, a teraz juz tez sie unormowało.
także dziewczyny nie bójcie sie, piersi to mądre stworzonka, tylko czasami potrzebują kilku dni na przestawienie sie. Jak mało to przystawiajcie czesto, a nawet dodatkowo laktatorem odciągajcie wtedy na pewno bedzie wiecej pokarmu.
mi na laktacje pomogła kawa, ani herbatki ani karmi tak dobrze nie wpływało.

reklama
własnie też czytałam co napisała famme, że kawa pomaga i bawarki dzis hurtem stosuje wszystko i...mam wiecej mleczka

Ja piłam bawarke przy poprzednim dziecku i nigdy nie mialam kryzysu laktacyjnego :-) Inna sprawa, ze ja bawarkę uwielbiam :rofl2:

Ale teraz przy Julce, mleko odstawione i wspomagam się napojami BoboVity :-D Pijam wyłącznie te jasne z ziołami (np. winogrona z koperkiem i rumiankiem), do tego sporadycznie herbatka Hipp ta na wspomaganie laktacji. Piwko lub czerwone winko baaardzo rzadko i to niewielkie ilości, 30 -40 ml? A na codzień pijam herbatkę rumiankową.
Nie brakuje mi pokarmu, chyba że w dzień Julcia zwisa mi na cycu co godz. to jest go mniej. Ale ona nadrabia to 3 nocnymi karmieniami z przepełnionych mlekiem piersi, które opróżnia prawie maxymalnie.

Ma-Dunia ma rację - ściągnąć własne mleko i dać butelką. To nie jest bez sensu. Może z butelkowego smoczka mała łatwiej będzie chciała jeść? :-)

własnie też czytałam co napisała famme, że kawa pomaga i bawarki dzis hurtem stosuje wszystko i...mam wiecej mleczka
W moim przypadku ten mit kawowy obalony ja codziennie piję 3 razpuszczalki i co najmniej 3 inki zbożowe i dupa...a bawarki sory ale nie ruszę no nie mogę raz zrobiłam podejście i wymiotowałam:eek::baffled:.Za to zauważyłam że im mniej się przejmuję tym...lepiej bo pokarmu mi powoli ale przybywa w mojej prawie czteromiesięcznej historii karmienia to 2 taka sytuacja

ja lubię bawarkę, piłam na początku karmienia, a teraz jakoś o niej zapomnialam, ale jak tylko poczuję, że będzie kryzys to na pewno o niej sobie przypomnę :tak:

zapijam sie hippem i jest lepiej małą często do cyca i codziennie jem zupe na obiad widze efekty a juz doła łapałam z tą laktacją

reklama
zapijam sie hippem i jest lepiej małą często do cyca i codziennie jem zupe na obiad widze efekty a juz doła łapałam z tą laktacją
Jak dobrze że choć tobie pomaga i jest lepiej!!!!
Stosuję metodę kawową w do tej pory wypiłam 3 puszczalne i 4 zbożowe 3 szklanki soku i jedną pepsi:sorry: wlałam taką ilość płynów że nie ma bata musi pomóc :-D:-D:-D

Do góry