reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

A u nas dzisiaj pierwsza była próba oblizania łyżeczki z sinlakiem (rozrobiłam tak ciutkę z moim mleczkiem):-DNa razie taka zabawa,nie jedzenie.Niunia wszystko ładnie wypycha i wypluwa:rofl2:nawet jak coś łyknęła,to przed chwilką razem z mleczkiem wylądowało na kocu przy próbie pełzania:sorry:
My się nie spieszymy,jeszcze kilka dni do pół roczku;-)

reklama
Marzenka my też prawie sąsiadki. Mąż na co dzień w Gliwicach pracuje.
Moja Agatka też ciągle na cycku. Jeszcze nie rozszerzałam jej diety. Czekam do końca 6 miesiąca, czyli jeszcze 8 dni :-)
Miałam z Agatka mały problem. Ważymy ją co tydzień w domu. Zawsze przybierała po 200 g na tydzień, potem po 150g, czyli ok. Od ostatniego szczepienia jednak (18.08) przez trzy kolejne tygodnie NIC nie przybierała :szok:
Poszłam z nią do naszego pediatry. Mała miała już wtedy skończone 5 miesięcy. Fizycznie powiedziała, że jest zdrowa i wszystko ok. Świetnie się rozwija, jest bardzo żywa i pogodna. Kazała się nie poddawać i karmić dalej.
Zaczęłam ją wybudzać przed pójściem spać - tak ok.0.30 na karmienie.
Przez to nie odciągałam już wtedy pokarmu. Szybko więc skończyły się zapasy i od dwóch tygodni dajemy jej butlę sztucznego, gdy jestem w pracy.
Waga już na szczęście ruszyła, ale przez to wszystko spadła mi na siatce centylowej.
Jutro ją ważymy.

heh widze ze duzo nas tu 'sasiadek', ja tez pod gliwicami mieszkam.
u nas tez cyc króluje, od 2 m-cy daje pól sloiczka deserku dziennie z kaszka manna w ramach ekspozycji na gluten, a od 2 tygodni obowiazkowo kaszke zeby mala wyekspediowac spac przed 23, bo inaczej to 24 najwczesniej

U nas mały po 20 idzie spać: wykąpany i po cycuszku i wstaje mi ok 1 w nocy na jedzenie, a później ok 4 i ok 6 (je samą pierś). A ostatnio chyba przez zęby to wstawał nawet po 5 razy :shocked2:, tyle że bardziej chciał się przytulić do piersi niż jeść.

U nas mały po 20 idzie spać: wykąpany i po cycuszku i wstaje mi ok 1 w nocy na jedzenie, a później ok 4 i ok 6 (je samą pierś). A ostatnio chyba przez zęby to wstawał nawet po 5 razy :shocked2:, tyle że bardziej chciał się przytulić do piersi niż jeść.

nie no u nas mała jak juz pójdzie spac to śpi bez jakichkolwiek przerw 11 godz, wstaje ok 9-10 rano. i to juz od 3 miesiąca

reklama
Do góry