reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

doczytałam w końcu i ten wątek :-)
no i ja równiez dołączam do tych co na wieczorne jedzenie podają butlę sztucznego, tylko u mie sprawa o tyle dziwna, że po kąpieli Karol jakby nie chce się chwycić cycka, albo oczekuje, ze od razu z niego poleci... :baffled: a tu musi chwilkę possać przecież, no i nic tylko się wkurza, bo on chce już, no i by oszczędzić nam nerwów, dajemy nan1 120 ml od dwóch wieczorów, i też jakoś nie mam strasznyych wyrzutów sumienia z tego powodu, przecież i tak do pracy nie długo będe wracać:-( i trzeba będzie podawać sztuczne, myślę że na 3 karmienia, a na 3 -4 będą cycki, jeszcze muszę to przemyśleć:confused:

reklama
Z moją piersią jest już OK za to od 2 dni mała mocno marudma była ,płakała i niewiedziałam o co chodzi.Przyczyna bardzo prosta - była głodna:-:)-( po objedzeniu 2 piersi... i teraz sytuacja wygląda tak : karmienie wieczorem i w południe butelka pozostałe cycek.....

No i pojawilam sie na tym watku rowniez.Kurde dziewczyny jak Wy macie czas na ogarniecie tych wszystkich watkow??:confused:

Ja rowniez przerabialam zastoj kilka razy.Boli jak cholera:confused:Ja mam tak,ze jak w nocy nakarmie dwa razy z tej samej piersi to rano jak sie budze to piers kamien!!!!:szok:I musze natychmiast cos zrobic-najczesciej Domis je z niej ale normalnie dotknac sie nie moge!!

No i ja rowniez przylaczam sie do tych posiadajacych wycieki:dry::baffled:U mnie czesciej w dzien sa.Juz mniej niz na poczatku ale i tak czesto!!Eh...moje cycki chyba nigdy sie nie unormuja i caly czas bede miala nadmiar mleka:sorry2:

Ja miałam mięciutkie już i było wszystko ok. Ale jak teraz zaczęłam wprowadzać jedzonko stałe to Marcelek wydłużył sobie czas miedzy posiłkami i a piersi jeszcze się nie przyzwyczaiły i nabieraj tak jak wcześniej. Ale myślę ze lada dzień i to się unormuje.
Ja przeciekam cały czas. Jedna karmię a z drugiej cieknie. Co prawda nie jest to potok ale wkładki muszę nosić bo będą plamy.

Przyłączam się do grona przeciekających :zawstydzona/y:
Lubię karmić bubę piersią i na całe szczęście mogę jeść wszystko co mi się podoba :-p.
A zastój pokarmu, to chyba najgorsze co może być.
Mi pomogły rady Ma_Duni i polecane przez nią kapturki na pokaleczone brodawki - WIELKIE DZIĘKI

Kurde dziewczyny jak Wy macie czas na ogarniecie tych wszystkich watkow??

Nie ogarniamy, zwłaszcza jak kilka stron w wątku przeczytać trzeba :no:
Czasami mam dosłownie kilkanaście minut na kompa dziennie....

A co do cyca - w nocy często podkładka mokra, w dzień rzadziej - raczej jak mała zasysa - wtedy czuję jak i w drugiej piersi wzbiera. Bez stanika w takich przypadkach leciałoby ciurkiem :cool2:

reklama
Do góry