reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dzagud dziwna ta lekarka :baffled: A czym szczepilas Magde wczesniej? Bo jesli Hexa, to wg producenta wlasnie ja powinna teraz dostac (choc np. moja lekarka uwaza, ze to zwykly marketing ;-)), wiec na pewno nie zaszkodzi :sorry: Tylko kaski szkoda...
Co do pneumokoków, to pomyśl czy nie zaczeka do późnej jesieni - wtedy ma wejśc "super nowoczesna" szczepionka, przeciwko 13 szczepom :tak: (Prevenar jest przeciwko 7, a nowa dostępna od maja przeciwko 10).

Coś mi Młoda spac nie chce :confused2: Przywykłam do jej popołudniowej drzemki 1,5-2h i teraz po 45 min czuję się rozczarowana :baffled:

reklama
Wiesz Esia, tu jest właśnie dziwne, bo Magda nie miała cały czas Hexy tylko 2 razy, a raz miała IPV/HIB tylko i wygląda na to że miała dodatkowo "doszczepianą" tą żółtaczkę, ale szczerze mówiąc ja nie pamiętam. Huk tam z kasą, mnie chodziło o to tylko czy dziecku nie zaszkodzi. A różnica w cenie między Hexą i "niehexą";-) nie była jakaś tam pokaźna.
No cóż, czuję się już od dawna rozczarowana tą przychodnią i tylko czekam na oddanie tej mojej, którą mam pod nosem - nawet z gorączkującym dzieckiem na ręku mogę tam być w ciągu 2 minut. A poza tym, z tego co słyszałam nie ma tam tak że trzeba dziecko zapisywać do lekarza dzień przed tylko od razu tego samego dnia.
A z tym Prevenarem to może rzeczywiście poczekam. Tylko trochę się boję że jak puszczę Magdę do żłobka bez tej szczepionki i zacznie się chorowanie to do maja będę czekać.:-p

Co do spania, to powiem Ci że w weekendy Magda nie śpi ile może. W sobotę przeczekała mi do 18tej i padła już na noc. A wczoraj byłyśmy na urodzinach mojej Siostry i Magda w ogóle oka nie zmrużyła przez cały dzień.:szok: Dojechałyśmy do domu z Ursynowa - też nie zasnęła, w domu jeszcze się rozbrykała, zdążyłam Ją wykąpać i padła dopiero ok. 21szej.:eek::baffled: Ona tylko z Babcią się tak nudzi że śpi w dzień po 3-4 godziny.:-p:-D

Zaszkodzic jej na pewno nie zaszkodzi - to ta sama firma, te same laboratoria, szczepionki różnią się "tylko" dodatkową wzw :tak: Jednak bez sensu tak skakac :sorry:
No ale huk - zmienisz przychodnię, będzie lepiej :tak:

Małgosia jednak postanowiła postękac 45 min, obudzic się wściekle głodna i natychmiast usnąc na kolejną godzinę :eek: W sumie, spała ponad 3h (z jojczeniem w środku), więc zdecydowanie ponad oczekiwania :-)
Piotrek za to ma wysypaną buzię :baffled: W sobotę też tak miał - po popołudniowej drzemce wstał z pyskiem w plamy (czerwone, bez krostek). Pomimo umycia itp. nie zeszło do nocy, rano wstał już bez. No a dzisiaj to samo - po drzemce wstał plamiasty :eek: Tylko tym razem na niektórych plamkach jeszcze delikatne krostki :eek: Pojęcia nie mam, co to - zobaczymy, czy będzie jutro. W środę idziemy na szczepienie Małgosi, mam nadzieję, że nie trzeba będzie odwołac :confused2:

Spoznione zyczenia urodzinowe dla naszych kochanych robaczkow-Mikolajka,Maksia i Zuzi, i niespoznione dla Wiktorii,duzo radosci z zycia,usmiechow na buzkach i spelnienia marzen
zasylaja Amelka z mamusia:)

U mnie nadal brak czasu,gosci tylko przybywa.Od piatku jest u mnie moj braciszek a w nastepny piatek przylatuje Amelkowa matka chrzestna i nasz kolega.Ciesze sie ze tym razem Amelka ma okazje swietowac z rodzina.Niedzielne przyjecie bardzo udane,Murmelia szalala z dziecmi,bylo milusio i spokojnie.W nastepna sobote posiedzimy wszyscy razem przy grillu juz tak mniej oficjalnie,no i bedzie juz wiecej rodzinki.Ja natomiast zrobilam pierwszy w zyciu tort z prawdziwego zdarzenia.Nawet bita smietane z kremowki z bratkiem krecilismy.Za przepieknie to on nie wygladal ale w buzi az sie rozplywal.Generalnie żarelka sie narobilam dosyc,az przed przyjeciem slabo mi sie zrobilo z braku snu.Ale za to wszystko odbilam sobie na przyjeciu.Kilka fotek wklejam na zamknietym.

Przepraszam za zaleglosci postaram sie nadrobic jak najszybciej bo strośnie mi Was brakuje.A w wolnej chwili skrobne jaka miaysmy podroz wracajac do domku:szok::-p
Buziaki kochane

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego dla Amelki, Michalka, Mikolajka, Maksia, Zuzi i Wiktorii. Radosci, szczescia, duuuuuzo prezentow i samych pysznosci z okazji II urodzinek.
ciocia Iza z Alusia
winnie_the_pooh_bday.gif

witam wtorkowo ;-) i przy okazji odmeldowuję do przyszłego tygodnia :p

w pracy ;-) ale tylko 4h :-D szybkie zakupy i jedziem do Dźwirzyna :-D oczywiście sprawdzałam prognozę i cholera mnie weźmie :crazy: wczoraj dzwonił pan Krzysio, który opiekuje się domkami i powiedział, że cały dzień u nich lało i było strasznie zimno :-( no wiadomo, ja mam urlop i jadę nad morze :wściekła/y:

wieczorem małe skłócenie z szanownym małżonkiem :wściekła/y: ależ mnie wnerwił! ja miałam iść do Mary i Laury obgadać listę zakupów i rzeczy do zabrania, on miał tylko jechać na zakupy (ze zrobioną przeze mnie listą). Wracam, a ten jednym okiem ogląda TV, drugim czyta neta i jeszcze opycha się truskawkami, zakupów nawet nie zrobił :angry::wściekła/y:poprasowałam do końca siebie i Antonka, spakowałam siebie i Antonka ;-) dałam jemu torbę, żelazko i kazałam samemu się pakować i prasować :laugh2: ależ obrażony :eek: i niby ja strasznie się nakręcam :crazy: morderstwo mi się marzy :-D

na zamkniętym wrzucę zaraz kilka fotek Antonka z minionego weekendu ;-)

ponieważ mnie nie będzie, składam życzenia wszystkim świętującym od dzisiaj do niedzieli :tak:

151110r65eh63b68.gif

sto lat kochane, cudowne DWULATKI
Wika, Maksiu, Antonek (mój kochany synku - dziękuję ci misiaczku za te cudne dwa latka), Magdusia, Zosieńka i Alusia :tak::laugh2::-D

dla was kochane brzdące zapłoną dwie świeczki na smacznym torcie ;-)
669159mp1s3xap4d.gif

Ostatnia edycja:
Naszym kochanym dwulatkom
Wiki i Antonkowi
życzę duuużo słońca, radości i szczęścia. Chowajcie się zdrowo maluszki.

Gingeros, a Wam życzę mimo wszystko duuuużo słoneczka na wyjeździe. Może nie będzie tak źle skoro zapowiadają upały na długi weekend.:tak:Ja mam okna od wschodu, termometr leży na parapecie i dziś rano przed wyjściem do pracy pokazywał....45 stopni....:eek: Dobrze że od mojej strony słońce szybko niknie, bo w południe by chyba pękł.:szok: Jednak mieszkanie od tej strony ma swoje plusy - w upały my mamy miły chłodek, nawet bez klimatyzacji.;-)

U mnie wczoraj po szczepieniu obie dziewczyny marudne i obolałe. Weronika jakoś to znosi, choć narzekała na ból ręki, ale Magda się pokładała i bardzo płakała pokazując na łapkę.:-(Na szczęście przeszło po przeciwbólowym leku i dziś już było wszystko w normie. No a ja postanowiłam że korzystając z ciepła i wolnych dni, w czwartek rozpoczynamy odpieluchowywanie.:tak:Ciekawe jak nam to wyjdzie....:eek:

Ostatnia edycja:
już na odchodnym, stawiam szampana z okazji 2 urodzinek mojego Antonka :-p częstujcie się ile wlezie :-p głowa po nim nie boli ;-) :laugh2:

n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif

i do poniedziałku :tak: udanego weekendu wszystkim życzę ;-)

To ja rowniez naszemu kochanemu jutrzejszemu jubilatowi skladam najgoretsze zyczenia uroszinowe.100 lat Antonku!!!
Gingeros-Milego urlopowania,trzymam kciuki za pogode.;-)
Dzagud-buziaki dla dziewczynek.Ja tez czekam na ciepelko i od razu sie biore do roboty.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry