reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Ja na razie nie mogę się przyzwyczaić do tego że mi zaczyna coś wystawać i mam coraz większe cyce. Pewnie mnie napadniecie, ale ja naprawdę nie czuje się komfortowo. Ta nowa ja nic a nic mi się nie podoba. Zawsze byłam bardzo zgrabna i teraz ten 'bamber' to jak rysa na honorze. Zwłaszcza że nikt nie wie, że to ciąża.
I naprawdę nie ma to nic wspólnego z zadowoleniem z ciąży i niecierpliwością na dalszy ciąg. Wierzcie że naprawdę jestem przeszczęśliwa że będę mamusią (o ile wszystko pójdzie dobrze oczywiście). Tyle tylko, że z pewnymi aspektami ciąży jeszcze się nie pogodziłam.

Ale jak będę mieć większy brzuszek - taki że będzie widać że jestem w ciąży a nie że się objadłam gruszek, to z dumą będę go nosić. :-)

Efilo ech zabawna jesteś-a co to komu przeszkadza że masz może troszkę bardziej krągłe kształty, ja też mam większe piersi, wypływają mi już ze stanika hehe:-) ale dla mojego to fantastycze!! A jak dowiedzą się znajomi w twoim kręgu że jesteś w ciąży to później wyjaśnią sobie te twoje gruszki, których rzekomo;-) się najadłaś na początku. Trzymaj się...ja swoją droga nie moge się doczekać brzuszka

Ja też się nie mogę doczekać :-)
Już w necie oględam ubrania ciążowe. Mój mąż marudzi z tego powodu, ale co tam.
A narazie niestety jestem przeziębiona i to coraz bardziej. Przed chwilą zjadłam pół cytryny, bo to mi w pracy na przeziębienie poradzili. Zobaczymy jak to będzie

Jolka pij herbatke z malinami. Dobrze robi.

Co do brzuszka i ubrań ciążowych - no ja też się nie mogę doczekać. Już w 5tc łaziłam po sklepach oglądajac spodnie i bluzeczki :-D

Dzięki za radę:tak:
To znaczy, że muszę się wybrać do teściowej. Ona ma pyszne soczki malinowe domowej roboty :-)

Wow, pozazdrościć teściowej. No domowej roboty to już na pewno pomogą. Tylko że malina działa trochę jak scorbolamid - lepiej po tym soczku nie łazić na wietrze bo Cię przewieje.

Czyli jak rozumiem herbatka z malinami tylko po pracy???
Ja chodzę do pracy pieszo, więc codziennie mam spacerek ok. 5 kilometrów (w dwie strony oczywiście).
Jak myślicie dam radę tak chodzić do końca ciąży?? Ja mam nadzieję, że tak.

Jolka111 na przeziębienie dobry syrop z cebuli i z miodu, oraz czosnek na kanapki-tylko nie za dużo bo żołądek rozboli, a z tym chodzeniem to nie wiem będzie ciężko tym bardziej że taka pogoda paskudna-trudno się będzie ustrzec przed chorobą i infekcjami-UBIERAJ SIĘ CIEPLUTKO!!

reklama
Czyli jak rozumiem herbatka z malinami tylko po pracy???
Ja chodzę do pracy pieszo, więc codziennie mam spacerek ok. 5 kilometrów (w dwie strony oczywiście).
Jak myślicie dam radę tak chodzić do końca ciąży?? Ja mam nadzieję, że tak.

oj ciężko Ci będzie... ciężko jest pod koniec ciąży wysiedziec w jednej pozycji, ciężko jest rano wstawać, ciężko się myśli i trudno się skoncentrować,a i dodatkowe kilogramy coraz bardziej dają o sobie znać - z resztą jeśli Ci mogę poradzić- odpoczywaj w ciąży ile sie da, bo później dzidziuś "da Ci popalić"!!!
ja do końca ciąży czułam sie bardzo dobrze, ale żeby do końca pracować...

Do góry