reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Ja dlugi rekaw i spioszki zakladam malutkiej ale czapusie nie bo polozna zabronila!!!
Temperatura pokojowa jak u Ciebie Kachasku...
W szpitalu polozne nie pozwolily dlugiego rekawka,tylko krotki,tepily mnie srasznie,a ja jak tylko wyszy to sweterek cieniutki malej zakladalam he he :))) bo takie sine lapki miala...

Na razie krotki rekaw niet , bo u nas ziuziu na dworze,wieje i pada,nawet na spacerek nie mozemy isc, a szkoda,mamy tyle ladnych sukienek,zanim sie rozpogodzi to mi Amelka z nich wyrosnie...

reklama
Ja zakładam Zuzi teraz jak jest chłodniej długi rękawek i śpiszki albo pajacyk, ale jak były upały to była ubierana w krótki rękawek i spodeneczki ew. w sukieneczkę i oczywiście skarpeteczki.

Sprawdzam czy jej zimno czy nie dotykając karku - tak kazał mi neonatolog - mówił, że jak kark jest ciepły to niezależnie od tego czy rączki są zimne czy nie - dzieciątku jest ciepło.

Czapeczkę ubieramy na spacerek i zawsze po kąpieli - ale wtedy tylko na ok.15- 20 min.

Ja podobnie jak Luka.

Jak jest zimniej i w nocy ubieram pajacyk. W dzień jak ciepło - body plus skarpetki. Jak bardzo ciepło to body z krótkim rękawkiem. Czapusia tylko na spacerek i zaraz po kąpieli. U nas też położna zabroniła dziecko w czapeczce trzymać.

No i sprawdzam temperature tak samo - na pleckach. Jakby tam było wilgotno to wiadomo że właśnie przegrzaliśmy dziecko. Na szczęście malusia ma zawsze karczek ciepły i suchy - znaczy jest w sam raz :-)

A ja mam dzisiaj dołka. Byliśmy z Maksiem pierwszy raz na ważeniu i okazało się, że przez dwa tygodnie mały nic nie przybrał, a ładnie je, ja mam pokarm, więc położna sama nie wiedziała co z tym zrobić. Kazała przyjść na ważenie w środę i zobaczymy czy jest postęp.

jolu a ważony był na tej samej wadze co wczesniej? jak nie, to nie martw sie na zapas... u nas wyszło 60g przez tydzień, ale może być rozbieżność we wskazaniach wag

Hejka Dziewczyny na poczatku
OGROMNIASTE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH
nie zagladalam do Was bardzo dlugo.
Jak sie macie?Jak dzieciaczki i samopoczucia?
Widze ze juz wszystkie macie swoje pocieszki blisko Siebie;-) ale Wam zazdroszcze
..Mi zostalo pare dni ale nie wiem czy nie przenosze Mojej Corci.
Chcialabym bardzo zobaczyc Zdjecia Maluszkow macie gdzies??
Widze niektore w suwaczkach, a macie oddzielny watek?
Pozdrawiam bardzo goraco i zycze wspanialych niezapomnianych chwil:tak:
Pa
ps. Pamietam ze jak ostatnim razem zagladalam do Was to bylyscie na tym etapie co teraz Ja . ...kilka dni lub godzin do Wielkiego Spotkania.

Kachasek u nas w mieszkaniu jest koło 22-23' więc staram się trzymać zasady Efilo - ważny jest ciepły karczek. Dzisiaj np. wystarczyło body z krótkimi rękawkami i skarpetki. Na noc założyłam mu jeszcze pajacyka, bo on lubi być cieplej ubrany do spania. No i śpi w beciku ale luźno zawiniętym - żeby powietrze docierało.
Oczywiście czapeczka tylko po kąpieli i myciu główki, żeby włoski dobrze wyschły. Chociaż czasem kwęka bez niej i do spania też na chwilę zakładam.

reklama
dzięki za odpowiedzi odnośnie ubranek. ja zakładam body z długim rękawkiem +śpiochy albo samego pajacyka (też z długim), ale właśnie zastanawiałam się nad krótkim rękawkiem. czapeczkę zakładam tylko na spacery i też się zastanawiam, czy jak jest ciepło i nie ma wiatru to jest potrzebna. w nocy nie ubieram małego cieplej, bo w tym, co napisałam jest mu dość ciepło

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry