reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
u mnie to odpada,totalny mięsowstręt narazie,aktualnie jem jajka na mięko praktycznie codziennie,i juz chyba przekroczylam dwutygodniową normę:-)

Dziweczynki, prosze nie szalejcie dzisiaj z pisaniem, bo mam dzisiaj łatwopalny obiad :-D i do tego w nowym garnku :-D

Wow, słyszałyście o niemieckim becikowym??? Hehehe, tam ciężarówki dostają 25 tys eur. No można powiedzieć, że Angela się postarała:tak:.
Nie wiem czy oprócz tego dostają co miesięcznie ok 7000zł, czy to już w sumie wychodzi taka okrągła sumka. Tutaj możecie poczytać jak się żyje naszym koleżankom znad Odry :-). No cóż nasz 1ooozł to na waciki chyba ;-).

wlasnie przeliczylam na tutejsze warunki i to jest ok 1.5 pensji miesiecznej ale wszystko dla maluchow jest w przystepnych cenach tak ze nie zalamuje rak. poza tym cos takiego jak ZUS placi co miesiac na dziecko troche kasy chyba ze sie ma naprawde ogrooomne zarobki. i to placi tyle ze starczy na utrzymanie dziecka bez problemow. a ja slyszalam ze w polsce na porodowki nie chca przyjmowac bo maja limity.... skandal!!!!

reklama
Asylan niezle sie tu zaczyna robic,my z czerwca to jeszcze jestesmy w komfortowej sytuacji,ale nie wiem co na to powiedzą te ciężarówki z konca roku,kiedy to w szpitalach limity sie pokonczą,podejrzewam ze we wszystkich nie ale w tych najdardziej obleganych to na stówke:-)

Do góry