reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2011

Hej! Ja tkwie w pracy, mam lenia i niechcieja do robienia czegokolwiek, spac mi się chce okropnie ;/
Fajni że jutro wolne ale w piatek znów do pracy :(

Marta czekam na efekty poremontowe :)

Cześć wszytskim pozostałym Forumkom :*

reklama
Hejka!
Nie było mnie tu ostatnio, ale co chwila za czymś gonimy. Ostatnio za becikowym. Masakra, ile papierów :szok: ale teraz spokój, bo jutro wyjeżdżamy na te prawie Mazury :-) więc Warszawianki może zobaczymy się np.w poniedziałek? Na razie rzucam luźno termin :-) jak coś to piszcie PW z nr tel.to się lepiej dogadamy :-)
Silva widzę, że Kubusiowi strasznie dobrze u Ciebie, bo nie chce wyjść :-) a Ty jak się czujesz? Jak nastawienie psychiczne? Trzymam kciuki za Was &&&&&& za szybki i bezbolesny poród oraz słodkie pierwsze chwile razem. Twój mąż będzie przy porodzie?
Marta Tobie też to szybko leci. A jak Ty się czujesz? Norbert się uspokoił? Jak dzieci reagują na nowego lokatora ;-)?
Pisałyście ostatnio o zachowaniu dzieci, u nas też kiepsko w tej kwestii... Ale u nas bardziej wrzask jak się Tymka zabiera do domu. Jakby Go obdzierali ze skóry. Z dziećmi względnie dobrze się bawi. Czasami obsypie piaskiem albo uszczypie (tego to nie umiem wytępić u Niego :-(), ale zazwyczaj jest ok. Dzieci Go lubią, bo co chwila ktoś po Niego przychodzi. Ale uspokoić się Go.za cholere nie da jak mamy iść do domu. Dobrze, że Ninka taka spokojna :-) Dziewczyny, nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał - Ninka dzisiaj 5 miesięcy skończyła :-)

Martadelko, to czekam na odp. My jesteśmy gotowi wynająć jakiś domek na 1 noc w niesulach, żeby dzieciaki mogły pobawić się też rano. B. chciałabym Was poznać!:tak:

u nas dziś bardzo miły dzień! Marysia od kilku dni (odpukać!!) bardzo grzeczna i widać, że sama sie stara panować nad sobą. Jak tylko zbiera się na atak histerii to pytam słodkim głosem czy znowu zamierza wrzeszczeć, a ona na to: "nie mamusiu, jestem bardzo grzeczna" z akcentem na bardzo:zawstydzona/y: biedna, musiała się przerazić jak ostatnio jej urządziłam awanturę i teraz chyba boi się zrobić cokolwiek:zawstydzona/y: no ale ja mam spokój;-) chwilo - trwaj!

Silva o tak, całe kciuki wędrują teraz do ciebie! Trzymam przede wszystkim za Szymka, żeby chłopak dzielnie wszystko zniósł. Ty dasz radę, maluch też jakoś musi. Ale w tym wszystkim to Szymuś będzie najbardziej zagubiony i choćby nie wiem jak dobrze był przygotowany na pojawienie się rodzeństwa to będzie dla niego trudny czas. Oby jak najszybciej zapałał miłością do maluszka:) Dla ciebie szybkiego porodu i pojawiaj się to choć czasem, na chwilkę. Dwójka dzieci to naprawdę cudowna sprawa:tak:

madzioolka za to ja dzisiaj czuję się jak nowonarodzona, bo spałam aż do 7! Jaka ulga, po codziennym wstawaniu o 5... i Szymuś tylko dwa razy budził się na mleko. A dziś wieczorem Marysia idzie spać do mojej mamy i Marcin obsługuje w nocy butelki plus poranną zabawę z Szymusiem a ja mogę spać jutro do oporu! Pewnie pospię do południa...

Asinka ale wam dobrze, teraz wy wyjeźdżacie... szkoda, że od dwóch miesięcy nie mam żadnej pensji i nie możemy pojechać gdzieś jeszcze choć na weekend.

Aestima a nie chcecie przyjechać w góry? Wracaliśmy z Rewala przez Berlin, Olszynę i od zjazdu na ZG jechalismy nieco ponad 3h. Autostradą dojedziecie niemal do Bielska :)
W ogóle dlaczego nikt nie jeździ na wakacje w góry w nasze okolice??

marta wijesz gniazdko? :) Ja też czekam na efekty!

martadelka (nie mogę się przyzwyczaić do felki:-() hehe, jak to dla mnie dziwnie brzmi, że piszesz że mąż wyjeżdża, zostajesz sama z Emi i bedziesz miała czas na czytanie:szok: ale dziś moja mama wzięła na chwilę na spacer Szymusia i miałam wrażenie, że mam wakacje. Marysia się pięknie bawi sama. Pod tym względem jest wielki progres, aż czasami cicho się podkradam pod drzwi i słucham jak rozmawiają ze sobą jej zwierzaki i lalki:) Urocze to...

Trasiu, b. wątpię, że do Bielska mamy 3 h ale jeśli w istocie tak jest to zaproście nas na weekend jesienny a gwarantuję, że przyjedziemy!:-D:tak:

Aestima nie no... na pewno więcej niż 3h. Jechaliśmy tam w środku nocy, pustymi drogami i raczej szybciej niż wolniej. Do tego wasz dojazd do autostrady zajmie swoje. Google pokazuje 400km i 4,5h. Myslę, ze to realny czas, bo droga jest rzeczywiście bardzo dobra. Także... zapraszamy!:-)

reklama
Silva Ty jeszcze w dwupaku?! Smigaj na porodowke;-) Kuciuki zacisniete, codziennie myśle o Tobie czy to już, ale coś mnie zawodzisz;-)
trasiu kupiłas mate? My mieliśmy Wisle w planach na obecnie trwający długi weekend, ale zamiast się byczyc pakujemy kartony. Powiem Wam, ze worki prozniowe są the best!
marta widziałam meble-krzesła super!
Aestima tylko na to pierwsze udało mi się Zagłosować:-/
felkaa ja tez się nie mogę przestawić z martadelki...

Do góry