reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

Cześć
Mój urlop tak jak doopnie się zaczął i trwał, to tak samo się kończy - wróciliśmy wczoraj, cały czas za oknem regularna ulewa, a w do domu wodę zakręcili od rana, ja mam włosy włosy obrzydliwie brudne, na mazurach zostawiłam ładowarkę do telefonu a Maja przed chwilą wylała pół kubka kawy na nasz biały dywan... wody nie ma więc nawet nie mam czym tego zaprać więc zostanie cudna plama....
Najchętniej schowałąbym się do szafy i nie wychodziła ale Maja mnie z niej wyciągnie migiem - u nas też faza na mamę... ale już zaczęła sobie śpiewać ""aaa koki koki" czyli kołysanka kotki dwa :) więc idziemy spać. Zajrzę później może mi się humor poprawi bo aż mi głupioże tylko smęcę cały czas...

Trasia cześć! fajnie że choć Ty zadowolona z wyjazdu :) no i Fasolinka już śmiga??? ale SUPER!!! :):):)

reklama
Heja!!
I ja się witam! Dzisiaj jakoś więcej chęci do wszystkiego, chociaż pogoda straszna :dry: i zimna jak chol.era... Siedzimy poubierani w dresy, bo taki ziąb. Nocka w miarę w porządku, ale Tymkowi godzina wstawania przesunęła się na moją niekorzyść. Teraz wstaje o 7... A wczoraj goniliśmy z Sz.bo rejestrowaliśmy auto, ale przynajmniej to już załatwione.
Katamisz współczuję nocki, oby Gracja wróciła szybko do łóżka i dała mamie się wyspać. No i dobrze, że to tylko zębowa gorączka :-)
Martadelka gratulację 10 ząbka Emilki... U nas zatrzymało się na 8 i cisza....
Trasia super, że wczasy się udały. A co do wesela, to ja też nie wiem czy bym długo wytrzymała. Teraz to o godzinie 21 marzę o łóżku i książce :-p

asinka hej.Wiesz ja nie jestem w ciąży a codziennie jak kładę Grackę spać to mimowolnie zasypiam więc Ty jako kobieta w stanie błogosławionym masz prawo czuć przemęczenie.Kiedy idziesz do lekarza na jakieś usg??Jak tam auto się sprawuje??

Właśnie trasia masz jakieś zdjęcie z wizyty??:tak:

Katamisz idę jutro do lekarza, ale nie wiem czy będę miała usg, chyba, że coś Mu tam na opowiadam, że mnie jajnik boli, bo on tak zawsze co 2 wizytę robi usg, a teraz wypada słuchanie serduszka...

Hej hej!
Trasiu witaj:-)kopę lat, że tak powiem. Dokładnie wiem jak się czujesz po urlopie bo mój też był udany, jednak babcie są niezastąpione:tak:Ach nie mogę czytać o Waszych fasolkach bo moje zwoje mózgowe wysyłają dziwne sygnały:baffled:
Martadelka 10 ząbków już? Wow, u nas 8 ale czwórki napuchnięte, w sumie zaraz sprawdzę czy nic przez noc się nie wykluło bo Asia jakaś spokojna:confused:
Moon, Katamisz łączę się w bólu, Asia też uwieszona na mnie non stop, do tego większość spodni na mnie za duża więc ściąga mi je z pupy:sorry2:
Ironia, larvunia, mamaM, asinka, madzioolka witajcie

Wczoraj Asia spała po południu 3,5 godziny:szok: biedulka chyba te ząbkowanie odsypiała, ale się wybyczyłam za wszystkie czasy i nawet nic w domu nie zrobiłam:sorry2: Dziś humorek ma lepszy, ale odpukam co by nie zapeszyć:tak:
Śmigam robić zupkę ogórkową, dziś chęci do pracy troszkę więcej;-)

mamoM wchyba wiem o czym pieszesz, jak jestem sama z Emi to wszystko robie, bo najzwyczajniej w świecie muszę, jak jest M to mam mniejszą motywację, mniejszą cierpliwość i właśnie lenia, więc i może są plusy z bycia (czasami) samej z dzieckiem - sorki, że tak dzisiaj pesymistycznie, ale pisze przez pryzmat nieprzespanej nocki, walki z jedzeniem, do tego okres i brak M... No bo przecież są i inne fantastyczne plusy bycia tylko we dwójkę z dzieciatkiem, ale tego dziś nie widzę:baffled:
katamisz wiem o czym mówisz, my też mamy dużą sofę do spania a i tak mała da radę mnie skopać i wygonić na brzeg łóżka...:-p no to gratuluje kolejnego ząbka (może faktycznie przez to gorączka)
Madzioolka nie strasz tymi wakacjami... a jakiś pozytyw?:-) to Maja na kotki mówi 'koki'?:-) Emi zaczęła miałczeć hihi bo szczeka już jak rasowy pies:-D:-D:-D Emilka wczoraj chodziła i powtarzała 'ka-ka' i nie wiem o co jej chodziło czy chciała powiedzieć 'kwa-kwa' czy coś innego?:-p i zaczęła mówic 'pupka' (czasami jej wychodzi 'kupka':-D)
asinka fajnie że humorek dziś lepszy, gratuluje nabyucia autka:-) wow to często masz usg:szok::tak:
dubeltówka wiem o czym piszesz z tymi spodniami:-D jak często bywasz w PL u rodzinky?

Martadelkaczęsto?? Jak wizytę miałam ostatnio miesiąc temu

czy ja znowu czegoś nie zakumałam...:sorry2:
no wczesniej napisałaś, że co 2 wizyte masz usg, a wizyty co miesiąc (na końcówce co 2tyg), ja w ciąży to łącznie 4 usg miałam robione...
ja jednak mam cos z głową - tak teraz liczę i wychodzi ok, skoro co druga wizyta to usg to łącznie 4 usg, czyli tak jak ja... so stupid:confused:

reklama
Martadelka no jakoś tak wychodzi, ale z Tymkiem w ciąży chodziłam co 2-3 tyg. więc dla mnie to długo... A i tak będę miała 29 października dodatkowe usg 4D. A ja prywatnie chodzę, więc i tak częściej mam usg niż jak bym chodziła na NFZ.

Do góry