reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

kurde powiem Wam że od paru dni udaje się, że małą w dzień pobujam troszkę na rękach odkładam do łóżeczka jak jeszcze nie śpi i zasypia sama, chyba tym bujaniem i mówieniem ciiiiiiiiiiii daję jej do zrozumienia, że to pora spania

reklama
Hej baby,

no w końcu mam chwilę na kompa. Podczytuję Was od wczoraj, ale ciągle czasu brak na odpisanie. Dzisiaj też ledwo posprzątałam, usiadłam i mały się obudził. Dobrze, że M. w domu :tak:

No i stało się - mój Julek pierwszy raz chory. No, może chory to za dużo powiedziane - dostał katarek :-( Ale nic dziwnego - wszyscy w domu kichają, zwłaszcza K. zasmarkany na maksa. Mnie też dzisiaj dopadło. Miałam Was spytać o coś na katar dla malucha, ale Viola była pierwsza ;-) M. kupił za Waszą radą sól morską w sprayu, maść majerankową i coś (nie pamiętam nazwy) rozgrzewającego na noc do smarowania klatki piersiowej i plecków.

Mimo kataru mały trzyma się dzielnie - wprawdzie obudził się w nocy kilka razy, ale na chwilę. I rano dał pospać do 10-tej :) No, ale ewidentnie się męczy, bo nosek cały zapchany. Na szczęście apetyt mu dopisuje i gorączki też nie ma.

Mam tylko pytanie do Was, bo mały ma zaczerwieniony policzek - czy możliwe, że to od kataru??

MsMickey
a jak robisz te inhalacje? Ja mam inhalator elektryczny, bo K. alergik, ale z nakładaną maską. Jak takiemu maleństwu zrobić inhalacje? I czy może to być zwykła sól fizjologiczna czy morska?

Zaza daję tą jedną miarkę kleiku na 150 i 180 mleka.

Młodak gratki dla Szymka :-)

Claudette fajnie, że zakupy udane :)

Maćku oby mała znowu zaczęła Ci ładnie spać, to pewnie przejściowe :tak:

Katrina zazdroszczę promocji perfum - gdyby przesyłki z Irl. do Pl tyle nie kosztowały pewnie zostałabyć głównym dostawcą na forum ;-)

Delwer ja też lubię takie dni, kiedy jest luz, zabawa i bycie razem. Po prostu :blink:

A gdzie jest Muńka??

Dzisiaj u nas znajomi na obiedzie, więc zaraz zaszywam się w kuchni.

Ostatnia edycja:
Witajcie

U nas paskudna pogoda, masakra. Pada i pada i to juz od kilku dni. Szkoda tylko, ze nie śnieg...

Miałam dzisiaj jechać do miasta na zakupki ale odechcialo mi się przez ta pogodę. Ale za jakieś dwie godziny maz mnie podrzuci do koleżanki na ploty :tak: zawsze to jakieś oderwanie od rzeczywistości.

Alijenka cieszę się, ze wszystko w porządku po USG:tak:

gkvip wszystkiego najlepszego dla Mijeczki z okazji pol roczku :-)

mlodak Szymus juz 7 miesięcy ma, szok ale ten czas leci. Buziaki dla Niego.

delwer dużego masz synka:tak: i bardzo dobrze;-)

kurcze nie pamiętam co komu jeszcze. Przepraszam.

Wojtek znowu dzisiaj ma gorączkę, mam dość. Juz drugi dzień było dobrze. A dzisiaj od nowa marudzenie, rozpalony. Dałam na zbicie. Zobaczę co dalej będzie.

Iwon zdrówka dla Julka i dla innych wszystkich chorujących :tak:

dzień dobry :-)
u nas dziś trochę lepsza nocka bo bez przerwy nocnej ale smoczek musi być :sorry2:
Dziewczyny mam pytanie. Co podajecie maluchom na katarek?
woda morska, frida, olbas oil

Dziewczyny podczas 1,5h drzemki teraz to samo nerwowe ssanie butelki, budzil sie chyba z 5 razy... O co chodzi?!?
to jest chyba reakcja na ten lęk separacyjny bo u nas to samo od kilku dni :dry:

Zaliczyłam rossmanna i pierwszy raz kupiłam młodemu zupkę z królikiem którą się zajadał, więc może kupię jeszcze na zaś parę słoiczków, bo wszystko mu ugotuję, ale królika nie ruszę :)

Tak się cieszę jutro przyjeżdża moja przyjaciółka która mieszka 800km ode mnie więc będzie dla mnie odmiana:)

uff Monika spacyfikowana! Trochę późno cholercia no ale wstała nie o 8 a 8:40...
idę męża dobudzić bo śpi!!!
Dopiero?? przecież ledwo godzina minęła:)

Młodak najleszego dla Szymka
Iwon zdrówka dla Was, a przede wszystkim dla Julka!!
Pola i dla Wojtka tez:)

[/QUOTE] Zazdroszczę tych przecen! Marzy mi się niebieskie Kenzo... ach...[/QUOTE]

Rysica jakie kenzo? lodowe? Ja tez je uzywam i u nas jest b tanio. Trzeba bylo mowic to bym ci kupila na lotnisku i wyslala z pl. Nastepnym razem pisz!!!!

Iwon Jak Wy chorzy? Ja tu na kawe sie do Ciebie wybieram;-) Jestem w gryfinie do 2go.

Rysica namiociki juz nedlugo bedzie sobie robic :D
hehe, nooo!!! i lalkami bawić :p jedną już ma ;)

Witam :) po długiej nieobecności ( nawet nie próbuje nadrabiać bo się mega rozkręciłyście z pisaniem) :tak: powód - kryzys , złe dni itp. po prostu nie chciałam was zamęczać :tak:

u nas koniec roku z antybiotykiem , mały w drugi dzień świąt dostał gorączki, kataru i kaszlu plus wychodzące mu górne jedynki :no: więc dzień po świętach wylądowaliśmy u lekarza ::-( na szczęście już jest lepiej :biggrin2:

gratuluje wszystkim maluchom nowych umiejętności turlania, pełzania , raczkowania siadania itd.
u nas do raczkowania już niewiele brakuje , narazie Wik nie wie co z rączkami zrobić , pozycja na czworaka jest , nogi się majtają ale rąk jeszcze nie potrafi zsynchronizować :) a no i próbuje siadać z pozycji na czworaka , puki co efekt siedzenia z podparciem jest :)

no to tyle u nas :)

sto lat dla wszystkich maluchów kończących okrągłe miesiące :)
zdrówka dla chorowitków :)
kifsi - ale my od tego "som", żeby nas zamęczać jak ma się doła! No kogo jak nie nas :*
Współczuję choroby, i życzę zdrówka
No i fajnie, że już staje na czworaka i siada - to już niewiele brakuje do raczkowania i siedzenia bez podparcia

Zaliczyłam rossmanna i pierwszy raz kupiłam młodemu zupkę z królikiem którą się zajadał, więc może kupię jeszcze na zaś parę słoiczków, bo wszystko mu ugotuję, ale królika nie ruszę :)

Tak się cieszę jutro przyjeżdża moja przyjaciółka która mieszka 800km ode mnie więc będzie dla mnie odmiana:)

Dopiero?? przecież ledwo godzina minęła:)
jaka godzina? prawie dwie! :p
zwykle się budzi o 8 i o 10 śpi znowu

też w Rossmannie byłam :)
też nas obkupiłam, siebie też :D lakiery do paznokci fiolet i czerwień, kredka do oczu czarna, komplet cieni w kolorach brudny róż-śliwka

fajnie z tą przyjaciółką! Miłego spotkania :)

ASIK! Widzisz jaka ze mnie P I E R D O Ł A!!!!! ja to bym chciała Kenzo w takim błekitnym opakowaniu (chyba lodowe, tak dawno miałam, że nie pamiętam...) i dla męża białe GIO ;) a w ogóle to ile u Was kosztują i jaki byłby koszt przesyłki?? z IRL? i czy by nie potłukli? Bo pewnie i tak taniej by to wyszło niż jeden zapach w pl :p

reklama
Hej!

Doła mam jak rów mariacki...
Byłam wczoraj w szpitalu z moim Królem zawieźć jego z trudem zebrany mocz na posiew i badanie ogólne. Poszłam też zapytać na patologii noworodka o dermatologa, o którym kiedyś rozmawiałam z nimi bo nie mogłam znaleźć namiaru na necie. Nie było naszej lekarki tylko pani ordynator- zaczęłam z nią rozmawiać, opowiadać jakie objawy ma Julek a ona się zainteresowała i kazała mi go rozebrać... Popatrzyła, pooglądała i powiedziała, że to nie jest sprawa dla dermatologa tylko dla Neurologa, bo Julian ma plamy kawa z mlekiem i jestem zeschizowana maksymalnie. Dostałam namiary na 2 neurologów i jesteśmy umówieni na 12 stycznia może uda się u drugiego umówić na wcześniej... Oczywiście dr. google podpowiedział mi najgorsze choróbska a najgorsze jest to, że nie mogę znaleźć żadnych lightowych przypadłości...
:-:)-:)-:)-(

Do góry