reklama

Cztery koła dla naszych maluchów

Ixidixi - wózeczek rzeczywiście super, ale mnie trochę ten fotelik nie przekonuje, bo nie znalazłam go na stronie z testami ADAC... po tym programie, który był na uwadze już mi nie wystarczy certyfikat bezpieczeństwa ...

Izula - jesteś już przekonana, żeby nie kupować gondolki? w zimie naszym maleństwom w foteliku może być b. niewygodnie, już nie mówiąc o tym, że trudno będzie w foteliku odpowiednio je opatulić.

reklama
Izula fotelik nigdy nie spełni funkcji gondoli...Po pierwsze nie ma miejsca wiec ogranicza ruchy dziecka -może dla miesięcznego to jest ok ale nie dla 2-3 miesiecznego ;).Po drugie nie jest osłonięty, budki raczej spełniają tylko częsciowo ochronną rolę-nitk nie przewidział ich przecież na stałe zastępstwo gondoli. Niesttey przed wiatrami tym bardziej nie jest w stanie ochronić. Po trzecie, dziecko w foteliku przez pierwszy miesiąc gdy jest tak maleńskie, przyjmuje naprawdę nienaturalną pozycję w foteliku, wręcz się w nim zapada, jest skulone. Jak to sama zobaczysz szybciutko popędzicie zakupic gondolę, zastanów się jeszcze nad tym...

Ixidixi - wózeczek rzeczywiście super, ale mnie trochę ten fotelik nie przekonuje, bo nie znalazłam go na stronie z testami ADAC... po tym programie, który był na uwadze już mi nie wystarczy certyfikat bezpieczeństwa ...

.

oj szkoda,że nie ma adaptera do MC ;/
ale naprawdę bardzo łądny i zgrabniutki,przynajmnie taki na zdjęciu się wydaje ;)

Izula z własnego doświadczenia wiem ze te foteliki nie zastąpią gondoli.My dla Julki mieliśmy fotelik rozkładany na płasko firmy Casualplay model Prima Easy.Tak jak dziewczyny pisały mało osłonięty,do tego ciągle zapięte pasy co w kombinezonie i śpiworku jest naprawdę niewygodne.Nie wiem ile kosztuje ten wózek ale jak jest drogi to może warto rozejrzeć się na allegro za sama gondola i ja kupić używana.Zawsze to jakieś rozwiązanie.Oczywiście zrobicie jak uważacie choć czasem dobrze jest wysłuchać innych opinii.

A nasz typ wózeczka pozostaje bez zmian czyli Phil&Teds model Vibe.Bardzo mi się podoba ten wózek.
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Phil&Teds VIBE dla noworodka i starszaka

Witam
Dziewczyny mam dylemat - nie wiem na który się zdecydować (tutaj proszę o pomoc doświadczone z wózkami mamusie:tak: o kilka podpowiedzi)
Wózki są dwa :
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: RIDER REVERSE spacerowy + plecak - Nowość 2010
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: UNLIMIT REVERSE spacerowy

i tak:
Raider ma kubełkowe siedzenie ale nie ma podnóżka i kiepsko się go rozkłada do pozycji leżącej ale ma ładną ramę i brak elementów plastikowych.
Unlimit wydaje mi się wygodniejszy - ma obszerniejsze siedzisko, bardzo dobrze się rozkłada do pozycji leżącej, ma podnóżek ale też ma trochę elementów plastikowych.

Dziewczyny pomocy - jakie wy widzicie plusy i minusy?

Ostatnia edycja:
Tofiś - ten pierwszy wygląda trochę lepiej ... rzeczywiście mniej plastików, ale jezeli siedzenie jest kubełkowe i nie można go rozłożyć zupełnie na płasko (albo prawie płasko), szczególnie w bioderkach i kolankach to dla mnie odpada ... niedawno na gimnastyce nasłuchałam się jak takie siedzenia są niedobre dla maluszków ...

reklama
Izula-bez obrazy tego pana w sklepie ale z niego palant,jak gondole używa się tylko kilka razy.Widać jak w sklepach próbują wcisnąć towar.A są tak bezczelni sprzedawcy że brak słów,wszystko powiedzą żeby tylko sprzedać towar.
Nie obraź się Izula,jako rodzice pierwszego dziecka wszystkiego nie wiecie a tacy ludzie jak ten sprzedawca zarabiają na takich ludziach ja Wy.Mnie też w pierwszej cięży sprzedawcy wciskali niepotrzebne rzeczy.Dopiero później nabrałam praktyki i wybierałam to co było mi potrzebne a nie to co może kiedyś się przyda.Niestety uczymy się na błędach i czasem stracie pieniędzy i to nie małych.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry