P
paola121214
Gość
Tez jestem w podobnej sytuacji.
Zrobiłam bete I progesteron w piątek powtórka bety.
We wtorek wizyta .
Zrobiłam bete I progesteron w piątek powtórka bety.
We wtorek wizyta .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie nie mam takiej opcji. Liczyłam na wasze jakieś opinie zaglądając na dołączone zdjęciaA masz możliwość zapisać się do innego lekarza?
Zobacz jak moje wygląda
Pierwsze z wczoraj drugie sprzed 2 tyg.
Beta też coś powie jak to wygląda. W piątek powtórzę. Lekarz zlecił to robię. Zostaje tylko czekanie
Dlatego kazał czekać.Moim zdaniem u Ciebie nie musi być źle.
Jest pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i zarodek. Co prawda masz tam, że zarodek jest na 6+0 a Ty byłaś z tego co pisałaś w wyższej ciąży. I zarodek nie wykazał co prawda akcji serca. Ale trzeba pamiętać, że to są minimetry. Wystarczy lekkie ruszenie inne zaznaczenie i już będzie się wszystko zgadzać.
U mnie też tak było i jak wiesz dziecko jest na świecie. Akcja serca uwidoczniona dopiero w okolicy 8tc. Bardzo dużo zależy od lekarza i sprzętu
Właśnie nie mam takiej opcji. Liczyłam na wasze jakieś opinie zaglądając na dołączone zdjęcia
Dlatego kazał czekać.
Położna wystawiła skierowanie i mam zbadać.
Do wtorku będę gdybać.
Zostaje mi czekać do poniedziałku na USG i się łudzić że się pojawi zarodekW moim totalnie laickim oku też widzę, że w tym pęcherzyku jest jakby pęcherzyk żółtkowy. Ale ... On wydaje się być bardzo duży w porównaniu z pęcherzykiem ciążowym. Dodatkowo pęcherzyk ciążowy ma niereguralny kształt. Tylko, że to jest zdjęcie. Ciężko powiedzieć czy w obrazie faktycznie też tak wyglądało i nie są to jakieś złudzenia optyczne.
Generalnie jeżeli jest pęcherzyk żółtkowy to w max 3 dni powinien pojawić się zarodek. Rzadkością jest brak zarodka przy pęcherzyku żółtkowym
Miejmy nadziejęJeszcze dodam, że masz tam napisane że zarodek ma 3.2mm - a zakłada się, że serce zaczyna bić od 3mm więc naprawdę jest duża szansa na pozytywne zakończenie