reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy wasze dzieci czesto sie boja?

no tak, podkreślenie 'czasem' jest chyba bardzo istotne:-D

olcia, spróbować nie zaszkodzi. ja zaczynałam od małego natężenia wody /teraz to juz ma ulewy;-)/. dobrze, jeśli macie prysznic z mozliwością regulacji stopnia rozproszenia strumienia - czasem są takie tworzące mgiełkę. i co u nas jest najważniejsze - nie można prysznica trzymać zbyt nisko nad głową. czym wyżej, tym lepiej. jak z prawdziwej chmurki:-D

reklama
Mój 3-letni Jaś jest generalnie bojaźliwy, ale niestety nie da się odizolować dziecka od bodźców wzmagających poczucie strachu. Oglądamy tylko bezpieczne bajki na MiniMini, ale co się okazuje? Jas boi się duchów, które właśnie wystepują w Rupercie i często mówi, żeby mu zostawić przed spaniem drzwi otwarte, bo na balkonie są duchy.....:szok:. Ponadto boi się głośnych dźwięków, np. wiertarki, czy blisko nadlatującego samolotu

jola boi sie potworow i duchow... nie chce spac w swoim pokoju, zaczela prosic o zostawienie otwartych drzwi i zapalenie swiatla.

sama natomiast uwielbia straszyc kota niemilosiernym piskiem - co doprowadza mnie do pasji - na szczescie inne zachowania wobec rademenesa ma bardzo pozytywne - czasem az za bardzo :-p

nie znosi tez halasu - ale zabawa w samolot (ja jestem wieza kontrolna) to najlepszy sposob na powrot z przedszkola na wlasnych nozkach :-)

system obiecanek na razie dziala, choc zdaza sie ze czegos co uwielbia nie chce... np pomaganie przy porzadkach - NICZYM nie da sie jej przekupic...

Witam.moja córcia boi się chyba wszystkiego... auta jak zatrąbi,karetki na sygnale, bajek ze stworkami,a ostatnio już nawet biedronki czy MOTYLA!!! doszło do tego,że kiedy spała w nocy w swoim pokoju i przejechało JUJU czyli karetka od tamtej pory śpi w naszym łóżku,a ja się przeniosłam do jej łóżka niestety.Wszelkie rozmowy,usypianie przy bajkach,"magiczna lampka"... nic nie podziałało.Potrafi przełazić i przepłakać całą noc,a nie uśnie.Zdaży się,że ją w nocy przełożymy,ale 2 godz i jest z powrotem u nas.

Kubuś ostatnio boi się w nocy:-( z płaczem wpycha się do naszego pokoju bo w pokoju "są stlasne potwoly i duchy":crazy:
mini mini nie ogląda bo nie mamy kablówki, jedynie dobranocki i rano bajeczki w tvp1.więc nie wiem z kąd mu się to wzięło?Zapalamy światełko i jest ok.:tak:

Michalina jakiś czas temu zaczęła bać się księżca:rofl2:..ptałam czemu odpowiedala że ma dużą buzie i zawsze w nocy jedzie za nia (często zimą jak szybko robiło się ciemno jeździła z nami autem)...ie wiedziałam skąd się to wzieło, teraz już wiem....czytałam jej wierszyk o aeroplanie tam babcia i kurka zobaczyły księżyc co chcial je połknąć:-D:-D:-D..
pamietała to doskonale, ale o dziwo smolotem lecieć sie nie bała:rofl2:

przeprowadziismy się i nie chciała spama sać, nie wiedziałam dla czego okazało sie przez luke między oknem a roletą widział latarnie i myslała że to księżyc, wytłumaczyłam jej jak tylko potrafiłam że nie ma sie czego bać i już jest ok:tak:

reklama
u nas aktualnie strach przed muchami i innymi zyjatkami - wypatrzy wszystko... ehhh po mamusi to ma (to samo mialam jako dzieckiak)...

Do góry