reklama

Dieta naszych dzieci

reklama
Tak maly jest na butli i to od poczatku byl dokarmiany. I wlasnei u nas ostatnio twarde kupki a nawet czasem wogole nie zrobi i tak wlasnie myslalam ze moze od kleiku ...
Co do kaszek to na razie tylko z bobovity podawalam. Najbardziej mu posmakowala Smaczny sen z brzoskwiniami , poza tym dawalam bananowa malinowa i brzoskwiniowa ale teraz mu sie cos odmienilo i dzis z trudem mu wciskalam teraz woli ten kleik :sorry:

Jak dawałaś kaszkę to ta bananowa też mogła zapierać.
A dziś mały mógł nie chcieć jeść łyżką bo też miał zaparcie.
Nasz młody butlę akceptuje zawsze, ale łyżką zje tylko koło stówki i to jak nie ma problemu z kupą właśnie.
Dziś było z kupą hardkorowo nawet rzekłbym.
Po jakiejś 80 odmówił zupki. Zrobiliśmy eksperyment i resztę zupki daliśmy mu w butelce. Mało nie odleciał tak wtryniał:)

A co do spania, Szymcio śpi w swoim łóżeczku ale u nas w pokoju, w zasadzie od początku. Staraliśmy się nie przyzwyczajać go do spania z nami.
Niedługo chcemy go eksmitować do jego pokoju. To nie powinno być bolesne bo lubi swój pokój a my żadnych drzwi po drodze nie mamy.

Ostatnia edycja:
ja daje od wczoraj chrupki kukurydziane i mały je uwielbia wcina jeden za drugim, wczesniej próbowałam dać ale nie wiedział co z nimi zrobić. Nie chce tylko przesadzać z ilością , bo moja kluseczka i tak troszke waży

I moj Michal wszedl teraz w okres zazdrosci jedzenia :-D az mi go czasem szkoda :sorry: strasznie sie teraz patrzy jak ktos je prezy rece i macha nogami tak jakby chcial mi cos zabrac a do tego te smieszne miny ustami jakby smakowal :-)
hmmm... to ja chyba zaraz polece po flipsy jak piszecie ze mozna :-)

Dziewczyny mam pytanie.
Nasza pediatra zasugerowała w najbliższym czasie wprowadzanie groszku i fasolki szparagowej?
Któraś z Was już wprowadzała?
Skąd je brałyście? Surowe z targu? Z puszki? Z mrożonki?

A jeszcze jedno. Wprowadzacie już gluten? W sensie kaszki. Jeśli tak to jakie?

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry