reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziusiowe zachcianki

reklama
Ja w zasadzie od początku ciąży wolę nabiał (żółte, słodkie sery, białe i wędzone) i pieczone mięsko (schab, karkówka), natomiast nie przepadam za zwykłymi wędlinami, mięsem wieprzowym. Mój organizm chyba sam wie, czego mu potrzeba :). Aha, no i mam słabość do czekolady gorzkiej, której nigdy nie lubiłam :), wyczytałam ostatnio, że taka czekolada jest zdrowa i że obniża ciśnienie. A z owoców najbardziej kocham banany i ananasy :)

ja własnie wczoraj przeczytałam że dla dzieci najzdrowsza jest czekoloda biała, a nie gorzka, która coś tam zawiera, a biała w ogóle nie jest zdrowa.

i tak lubie białą, gorzkiej nie!

a wedzony serek dobry? bo też go wcinam codziennie?

ja tez wcinam galaretki ( najczesciej z mandarynkami a ostatnio dorzucam tez rodzynki). Odrzuca mnie od winogron ktore zwsze uwielbialam i od brzoskwin. Zajadam sie jablkami.
Mam wstret do miesa na sam zapach grilowanego mam mdlisci- dobrze ze sezon grilowania sie konczy. A wczoraj robialm lazanie ;D Sprobowalam zrobic bez beszamelu, posklejala sie ladnie samym srem. Zostalo jeszcze na dzisejszy obiad.
A najchetniej to bym sie wprosila do mojej mamy na ciasto z galaretka, golabki, zupe ogorkowa i pierogi takie jak robi na Wigillie. Tyle ze mama daleko... :(

co do wędzonego to raczej z umairem nie częściej niż raz na tydzień albo raz na dwa ze względu na substancje z dymu wędzalniczego nie zawsze właściwie ten proces przebiega i mogą wytworzyć się benzopireny ale co jakiś czas oki 3 razy w miesiącu to złoty środek

co do czekolady lubię tylko pełnomleczną i to tylko MILKĘ :)

reklama
A aj sobie dzis zrobilam pyszna zalewajke- i byl to strzal w 10! Taka super kwasniutka wyszla- uff, zaraz ide po trzeci talerz :)

Do góry