reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziusiowe zachcianki

koga pisze:
Dzień dobry Osinko!
w pracy?
ja już też siedzę i piszę.

co do jedzenia - u nas tylko ryby w occie nigdy się nie marnowały - wymiatam wszystkie w 2 dni!!

jestem w domu :) lekarz wczoraj stwierdził, że musz koniecznie odpocząć - mam L-4 do końca roku :) zaraz zabieram się za pieczenie pierniczków :)

reklama
Ja dziś też eksperymentuję z piernikami (tylko jeszcze małe zakupy)- ciekawe co z tego wyjdzie? Zawsze lepiej wychodziło mi "konkretne" jedzonko; ciasta to specjalność mojej mamy.

osinka pisze:
koga pisze:
Dzień dobry Osinko!
w pracy?
ja już też siedzę i piszę.

jestem w domu :) lekarz wczoraj stwierdził, że musz koniecznie odpocząć - mam L-4 do końca roku :) zaraz zabieram się za pieczenie pierniczków :)

aaaaaaaa! no to fajnie!
przyznam się, że choć u mnie chęci i zapał duże, to jak parę dni pokursowałam w moim normalnym tempie sprzed ciąży-to potem musiałam przypłacić to 2 dniami spania i mega zmęczenia - jednak siły nie te, choć wydawałoby się że wszystko normalnie.

ja zaeksperymentuje z sernikiem - jeszcze nigdy sama nie piekłam i tak jak iwosz - konkrety mi super wychodzą, a z ciastami rówżnie to bywa - słyszałam, że do tego trzeba mieć więcej cierpliwości ;)

macie jakieś dobre przepisy na pierniki???
lubię takie płaskie twardawe mocno korzenne

jak tak to poproszę

osinka z moim mężem i tatą nic się nie zmarnuje jedzą do upadłego ;D

iwosz pisze:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis290.html

ja robiłam wg tego przepisu - bardzo proste i szybko się robi. Jeśli chcesz mocno korzenne to daj ciut więcej przyprawy - ja dałam jakieś 1.5 łyż. i są mało korzenne

też będę je zaraz robić - są ekstra :) na razie dopiekają mi się ciastka orzechowe :p
iwosz - a robiłaś ciasteczka maślane? też są dobre!!

też będę je zaraz robić - są ekstra :) na razie dopiekają mi się ciastka orzechowe :p
iwosz - a robiłaś ciasteczka maślane? też są dobre!!

nie - raczej nie robię słodkich rzeczy; teraz tak mnie wzięło :)
Z tej strony robiłam schab po cygańsku - fajny. Rozglądam się w tych przepisach - może znajdę jeszcze coś fajnego.

reklama
Kiedyś jadłam sporo słodyczy, ale teraz w ciąży ciągnie mnie do konkretów - podobno nasz maluch jest chłopcem, więc jakby się zgadzało...(tzn. lekarz pokazywał mi jajeczka, ale teraz tyle pomyłek...)

Do góry