reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

Aia a kupiłas w rossmanie eko czy zwykłe pieluszki?? bo zwykłe dla noworodka do bani są :-( a eko są duuuuuuużo lepsze no i eko, smieci nie produkujesz, nie są chlorowane, nie mają świńskiego uczulającego żelu, itp. Są na prawdę spoko. Ja własnie je będę stosować na początku a potem Aio i kieszonkowe. Ale to na swięta akurat sobie kupię i nie wszystko na raz tylko najlepiej kupować po kilka sztuk na próby właśnie.
No i nie martw się ;-)

reklama
obejrzalam te stronki co dalas i normalnie juz sie boje ze trenujac z pluszakiem nozki mu powyrywam albo glowke ukrece:szok: Tym bardziej nie wiem jak z dzieciaczkiem...
Lepiej potrenować na misiu i na początku jemu nóżki pourywać, żeby potem być mistrzem wiązania swojego Maleństwa :-D.

Dzag, ja się zastanawiam, czy elastyczna w ogóle ma sens... Byłaby na miesiące letnie i ewentualnie jesień. Załóżmy, że jesień będzie ciepła. Z tego, co kojarzę, to przy wiązaniu w chuście elastycznej na dziecku są trzy warstwy materiału. W klasycznym wiązaniu w tkanej - jedna.

Jak widać, ja obstawiam za tkanymi ;)
Ale zaznaczam - z elastyczną nie miałam nigdy kontaktu "na żywo" :)
Jak się nam uda spotkać w przyszłym tygodniu, to wezmę swoją chustę :)

Malinka, zależy jakie wiązanie. W klasycznym w tkanej najpierw robisz taką jakby kieszonkę na brzuchu, wkładasz w nią dziecko, a potem już tylko dociągasz materiał i wiążesz go na plecach.

reklama
Orzeszku,jak Ty to Dzag wyhaczylas,ja nic nie znalazlam ciekawego. A to dobra okazja,za taka cene dwie chusty,jak normanie tkana Nati za 190. No ale ja juz szukam haczyka:) czemu tak tanio???

Do góry