Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No z pewnością są długieTen wymóg do becikowego, że trzeba być u lekarza pierwszy raz do 10tc jest zawieszony na dwa lata, w ogóle chyba z niego zrezygnują bo wiele kobiet po prostu nie wiedziało o tym, że są w ciąży a i kolejki w przychodniach długie są.
jak w przychodni na NFZ hrabia przyjmuje tylko 8 kobiet dziennie i to trzeba po 5-ej rano przyjść i warować pod drzwiami przychodni żeby na numerek się załapać
- dlatego chodzę prywatnie
.A ja sie zaczelam zastanawiac nad tymi wizytami poloznej. Bo jesli ja jestem zameldowana i bede rodzic w jednym miescie a faktycznie mieszkam w innym, to skad ta kobieta bedzie wiedziec gdzie ma przyjsc? Pewnie bede musiala cos pozalatwiac w tym temacie, ale co?![]()
Miałam pisać ale Scarletka mnie ubiegłaja jak urodziłam, to po prostu do niej zadzwoniłam, że miałam się zgłosić po porodzie, jestem już z dzieckiem w domku, kiedy możemy liczyć na wizytę. przyszła na drugi dzień.
w swoim miejscu zamieszkania idziesz do najbliższej przychodni i wypełniasz deklarację o wyborze położnej, robiłam to w ostatnich tygodniach ciąży.

.pabella - a mi się wydaje żeto nie jest aż tak do końca... na pewno pierwszeństwo mają samotne matki ale jest szansa dostania się tylko trzeba odpowiednio wpisać się na listę ... i teraz niektóre żłobki przyjmują na listę nawet z 2 letnim wyprzedzeniem <co jest szokiem> i wtedy gdy po urodzeniu dzidzi idziesz do żłobka to się okazuje że będziesz 100 pod kreską :-( ja bym spróbowała wpisać się na listę oczekujących ... albo wywiedzieć się w konkretnych żłobkach kiedy na takową będzie można się wpisać ... tylko zwracam uwagę na jedną rzecz (przynajmniej u nas w gdańsku tak jest) akurat nam przypasuje żeby oddać dziecię do żłobka we wrześniu ...jednak pamiętajcie że w żłobkach często jest okres przystosowawczy, że zostawia się dziecko na 2 do 4h dziennie w żłobku ... dlatego wtedy się raczej jeszcze nie opłaca wracać do pracy ...