• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

wrublik nie no- gratulacje!:-) Życzę miłego dnia :) A może mężuś jeszcze czymś innym miłym cię zaskoczy- może jakieś zakupki dla pociech lub drogiej małżonki ?:laugh2:

tunia oby te bóle brzucha same przeszły wraz z wizytą u lekarza :-D

A męża z łóżka nie wyganiaj- wystarczy, że ograniczycie całusy :-)

Po chwilowym boomie na sprzątanie dopadł mnie kryzys:baffled: Czuję jak moje mieszkanie pożera kurz, okruszki, kocia sierść oraz porozrzucane nieposkładane lub poprasowane pranie:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

Sunnflower- a ty od kiedy na L4?

Trzymam kciuki za wizytujące!

reklama
Też witam sie kawowo...ale zbozowo ;-) ograniczam ostatnio kawę, choc ciśnienie mam niskie i ledwo żywa jestem...
Noc tez, chyba tradycyjnie już moge powiedzieć bezsenna...ale widze, ze chyba w powietrzu coś wisiało...bo wiekszoć taka miała :-D

Dziś plany mam duze na dzień...spotkanie z kumelami na obiadku w knajpce :tak: a wieczorem idę na mecz towarzyski Delecty Bydgoszcz ze Skrą Bełchatów...mam nadzieje, zę Natalka nie przerazi sie hałasu :-D

aaaaa, czekam bardzo na dzisiejszy uroczysty obiadek - mąż mi zapowiedział zrazy z mixem surówek i zapiekanymi ziemniaczkami tak z okazji naszej 4 rocznicy ślubu :)
Wszystkiego najlepszego :-)

Hej ;-)
Dziecku jednak bylo dobrze bo w przerwach i moich probach zasypiania kopal zapamietale. Jakas impreza byla bo brzuch mi chodzil we wszystkie strony :confused2:
U nie też Natalka 3 noc z rzędu w nocy imprezę urządza :-p... dziś dostałam tkiego kopniaka, jak za bardzo na prawym boku sie ułożyłam, że aż jęknełam, chyba jeje lekko nóżki zgniotłam ;-):sorry:...

Martyna nie musisz szukac przychodni dla dzieciaczka...chybaże wiesz, ze gdzie jest dobry pediatra i zależy Tobie na tym. Ja cce, zeby córcia chodziła do Naszej sąsiadki (która zna tez moich teściów) dlatego zapisuję ja do innej niz moja.
W szpitalu wystarczy jak podasz nazwę i adres swojej przychodni i polozna będzie przychodziła, tam tez bedzie należało maleństwo...

Ponawiam pytanie babeczki, wyczytałam na innym wątku na BB, ze dziewczyny piją w terminie porodu olejek rycynowy, zeby przyspieszyć i "ułatwić" poród. Czy słyszałysci coś na ten temat?

Miłego dnia zyczę

Witajcie!

Kciuki za Mississ, będzie dobrze!!! Najważniejsze że pod opieką lekarzy, więc mam nadzieję że psychicznie będziesz spokojniejsza!:)
Wrublik wszystkiego co najlepsze z okazji Waszego święta. Milszego niż miłego dnia;)
Tunia odpoczywaj i nie myśl za dużo, do wizyty czas szybko zleci!!

Ja posprzątałam mega dokładnie łazienkę a resztę mniej dokładnie ale wystarczająco brzuch mi spięło przez to mycie podłogi na kolanach...I wkurzyłam się i stwierdziłam że co jak co ale wydam sporo kasy na jakiegoś dobrego mopa:) Jedno pranie wyciągnęłam bo piękne słońce i teraz idę na zakupy, bo mamy wieści że szanowna Ex wyjechała z miasta więc mam nadzieję że jestem bezpieczna:D

MILUTKIEGO DNIA DLA WAS!!!

olkale ten rycynowy to ma pomoc wywołać skurcze, przyspieszyć poród. Niektórym przyspiesza, niektórym nie. Generalnie olejek rycynowy wywołuje biegunkę, więc jesli wywoła biegunkę i skurcze jelit to może pobudzić macicę do akcji skurczowej. :)

cześć kobietki!

Ja właśnie po śniadanku, zaraz smyknę małą kawkę i na tym moje plany na przedpołudnie się kończą:D

MÓJ S. SKRĘCIŁ ŁÓŻECZKO!!!! Ale mi się podoba:))) Teraz tylko czekamy na lokatorkę:)))

wrubik gratki z okazji rocznicy. Zazdroszczę obiadu...

&&&& dla wizytujących (krolcia i tunia?) jeśli dobrze zapamiętałam:)

Dzisiaj mój Mati ma poświęcenie różańców - zaczęło się. Ten rok będzie ciężki bo mały ma Pierwszą Komunię Św. Po pierwszym spotkaniu jestem w lekkim szoku. Takiej biurokracji już dawno nie widziałam. Po każdej mszy niedzielnej musimy iść do księdza po podpis, że byliśmy, a po innych mszach (różańce, roraty, drogi krzyżowe itd. po naklejki ...)

Eh mamolka chciałabym jak najszybciej bo już naprawdę ciężko wysiedzieć 8 godzin, ale muszę w pracy pokończyć pewne rzeczy i jeszcze przygotować parę dokumentów także myślę że jeszcze do końca października pociągnę. Potem 3 tygodnie na odpoczynek i sprzątanie a w ostatnim tygodniu listopada będę wypróbowywać domowe metody na wywołanie porodu ;)

Hejka:tak:
Ja dla odmiany dziś nawet dobrze spałam, było tylko jedno nocne sikanie:szok: szoook dla mnie!!! Ale juz byłam tak pernamentnie niewyspana że chyba organizm sam się upomniał...

olkale ten rycynowy to ma pomoc wywołać skurcze, przyspieszyć poród. Niektórym przyspiesza, niektórym nie. Generalnie olejek rycynowy wywołuje biegunkę, więc jesli wywoła biegunkę i skurcze jelit to może pobudzić macicę do akcji skurczowej. :)
no własnie tak to działa....ale nikt nie powiedział że i organizm akurat jest już zwarty i gotowy i może być np. długi poród, lepsza na pewno metodą jest dłuuugi spacer, chodzenie po schodach, a potem dośc ciepła kapiel to chociaz ruszy szyjkę i rozlużni miednicę:tak:

wrublik gratuluje rocznicy i zazdroszczę gotującego męża!:-):-)

olka wczoraj prowadził dzień dobry tvn Twój kolega a dziś gościem była moja koleżanka - Asia Borysewicz - była z ojcem Jankiem Borysewiczem z Lady Panku:-pśmiesznie tak kogoś znajomego zobaczyć w tv:-)

Tunia na pewno ci dziś te ciuszki przyjdą, ja wysłała we wtorek, bo mi w pon, wysłała i wczoraj były, także możesz sie spodziewać:tak:

Naprawdę śliczne te kombinezony w TESCO! Nie wiem nic o dzisiejszym strajku, powariowali chyba:eek:.....ja wybieram się w poniedziałek, mam nadzieję że mi nie zabraknie...

ja tez dzisiaj snieta jestem - dzis akurat spalam w miare dobrze i malutka mnie nie budzila, to z kolei starsza o 6.30 zrobila pobudke :wściekła/y: z tego wszystkiego poszlam na pobranie krwi, a jutro musze dowiezc siku. po drodze zahaczylam o ryneczek i lumpeks - kupilam spodnie dla duzej i fajoska kurteczke sztruksowa wiosenna dla malej (za 6 zl :szok:).

miala sprzatac, ale ledwo zyje i chyba pojde sie kimnac - jak znam zycie, to znowu ze sprzatania nici - ostnio mam lenia :sorry:

Dzień dobry,
ja do tej pory trochę się dziwiłamdolegliwością ciążowym, do wczoraj.
Dopadło mnie jakieś złe samopoczucie i opadłam z sił. Do tego dyszę jak stara baba
mad.gif

Eh mamolka chciałabym jak najszybciej bo już naprawdę ciężko wysiedzieć 8 godzin, ale muszę w pracy pokończyć pewne rzeczy i jeszcze przygotować parę dokumentów także myślę że jeszcze do końca października pociągnę. Potem 3 tygodnie na odpoczynek i sprzątanie a w ostatnim tygodniu listopada będę wypróbowywać domowe metody na wywołanie porodu ;)
Sunnflower ja też jeszcze w pracy :-( ale coraz mi ciężej wysiedzieć 8 godzin. W drodze do pracy też nie ciekawie, tłok na maxa w metrze. Do tego wszyscy naokoło prychają i kichają.
Poproszę chyba lekarza o zwolnienie.

reklama
no tak nie jet powiedziane, ze zadziała...do szpital i tak najlepiej iść wypróżnionym (choć moze to i sam poród wywołać ;-)) więc moze i warto spróbować... jak lokator nie jest gotowy na świat to i tak nie wyjdzie :sorry::-D

Ja, zeby do porodu sie przygotować to trochę na basen chodziałm, ale chyba niespecjalnie mi to służy, bo długo nie mogłam wyleczyć grzybicy pochwy, potem brzuch sie stawiał więc odpusciłąm sobie...moze to jest tez wina tego, ze jak zaczynam ćwiczyc to jakoś zapomiam, ze jestem w ciaży. Przed sporo ćwiczyłam , ale na pocztku powiedziano STOP więc tylko lekie cwiczenia.
Staram sie rozciagać kręgosłup, trochę ćwiczeń wzmacniajacych i rociagajacych na pośladki i i plecy i wewn strone ud no i liczę,ze to ułatwi poród... spaceruje dużo, praktycznie codziennie, a ze mieszakm na 3 piętrze bez windy to schody zaliczam...:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry