• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
nie no sprostowalam potem ze ta od pudelka to inna a ta od wypadku samochodowego listopadowka to tez inna, ludzie chcieli pomagac finansowo rzeczowo itd a tu zonk, tak jest w takich internetowych spolecznosciach niestety

ja wlasnie mialam jechac na ogladanie porodowki..................................
w aucie sobie jade a tu wiadomosci........ dzisiaj jest 7, pazdziernika ...:O:O nieco sie zdziwilam bo myslalam ze jest 5!!! I wtedy mialam ogladanie porodowki! co gorsze 6go miala wizyte u lekarza! a to bylo wczoraj natomiast ja bylam pewna ze jutro :O w te pedy pognalam do przychodni sie wytlumaczyc dlaczego mnie nie bylo i umowic sie na nowy termin :O boszze ide w poniedzialek. To wszystko przez przemeczenie, ostatnie 3 tygodnie ciagle biegam i zalatwiam sprawy ktore nieco mnie przerastaja i tak sie to odbilo, ide polezec... w koncu moge..uufff

wrocilam od rodzinnego, oczywiscie zapomnialam karty nfz i musiałam liczyć na litość Pani w okienku żeby mi recepty wygrukowała :/
zapalenie oskrzeli...dostałam duomox i więcej leków na duszności...cudo :(
sam koniec a tu chorubsko :( eehh

salomii dobra jesteś hehe ja to się po 10 razy upewniam jaka data jest :D

swoją drogą to tyle naprodukowałyście w ciągu dnia, że masakra.

ja przeżyłam dzisiaj chwilę grozy w samochodzie. jestem po prostu przerażona jak ludzie tu świrują na drogach. w irlandii tego nie było i wcale się nie dziwię, że przeklinają Polaków pod tym względem. jechałam sobie i koleś mi centralnie na czołówke wyjechał! całe szczęście, że ja akurat byłam za łukiem na którym trochę zwolniłam bo miałam do wyboru albo dać po hamulcach licząc, że ten idiota zdąży wyprzedzić, no albo wjechać do rowu - ta druga opcja od razu poszła na bok. no więc ja po hamulcach a facet w wyprzedzanym samochodzie w ostatniej chwili zjechał temu idiocie bo akurat się trafiła jakaś polna droga. i całą drogę do Poznania tak mi się ręce trzęsły, że myślałam, że z tych nerwów nie dojadę. co za debil. ja tu się staram ostrożnie, zwłaszcza że jestem w ciąży a taki dupek wszystko może popsuć.

a wracając do tego co pisałyście o bólu brzucha - mnie jak bolał to okazało się, że pewnie macica się powiększa bo wszystkie badania wyszły dobrze.
a ruchy maluszka to mi też się czasami zdarza, że strasznie długo dziecko "milczy". koncerty teraz głównie daje wieczorami.

wróciłam od gina, humor mi się bardzo poprawił, o wizycie na odpowiednim wątku,
co to jest skrót na usg FTA bo nie wiem?
i kiedy powinno się dziecko odwrócić główką w dół? Bo moja Zuzia już odwrócona

kicia ja też po zapaleniu oskrzeli i duomoxie, ale jeszcze kaszlę, bo go odstawiłam po 6 dniach, bo mnie zaczęło całe ciało swędzieć

gosia debili na drogach jest pełno, też miałam podobną sytuację kiedyś, a jeszcze innym razem taką, że życie mi przed oczami przeleciało, a miałam do domu 300 km, zjechałam na stację benzynową i się normalnie z tego stresu rozpłakałam

ale to, że już się dzidziolki odwracają w 29 tc to nie znaczy, że będziemy rodzić wcześniej?
ja mam wizytę za 3 tyg kolejną, gin kazał mi iść szybko do okulisty, i mówił, że w połowie listopada umawiamy się na cc, a i powiedział, że jak akcja porodowa zacznie się wcześniej niż data umówionego cc to mam po niego zadzwonić i przyjedzie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kurczę Gosia ja się nie dziwię że przezywasz- też bym przeżywała.

Ostatnio nudziliśmy się z mężem i przeglądaliśmy filmiki na joemonster i tam jeden filmik strasznie zapadł mi w pamięci. Był to crash-test- dachowanie z manekinami bez zapiętych pasów. Ciągle to widzę jak te manekiny były wyrzucane przez okno i gniecione przez samochód... a teraz jeszcze musiałam zobaczyć to- szczerze nie polecam dla osób o słabych nerwach- ale zajebiście daje do myślenia :YouTube - Crash test:Child in mothers hands/Ребенок на руках у матери
Powiem tylko że zazwyczaj crash-testy przeprowadza się z prędkością 60km/h

Tunia - super że wizyta udana- no i pewnie bóle przeszły :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry