• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej :)
Wstalam o 7 i włóczę sie po domu. Za godzinke ide do pracy. Znowu wszyscy beda mnie glaskac po brzuchu :-) Dzien nauczyciela dzis :) Wszystkiego naj naj nauczycielki ^_^

olkale wszystkiego dobrego z powodu rocznicy :-) Fajne prezenty hehe :)

Mamolka juz przez dluzszy czas spimy z zamknietym pokojem i troche nie da sie oddychac. Duszno i dziecko nie czuloby sie dobrze. A przy nim nie wywietrzymy w nocy spiac. A kot ma swoje miejsce od dawna, ale go wlasnie wszystko obchodzi, a juz na pewno zakazane :-) Eh...

reklama
witam i ja
u nas rano widzialam kierowcy szyby autek skrobali az milo... zima idzie nie ma co;)
witam sie i ja po sniadanku;)
Dziewczyny ze tez Wam sie jeszcze do pracy chce chodzic.... zamiast korzystac z przywileju mozliwosci bycia w domu...
milego dnia

Hej Mamuśki :))

miłego dzionka, ja już w pracy, ale zaraz wychodzimy z mężem do lekarza gina pooglądać maszą Fasolkę.
:)))))))))))))))

Wszystkiego najlepszego dla pań nauczycielek :))

Dziewczyny mam poważne pytanie!!!

Czy decydujecie się na pobranie krwi pępowinowej??
Bardzo się zastanawiam
z jedne strony medycyna szybko się rozwija i może kiedyś pomóc dziecku lub członkom rodziny,
a z drugiej strony jest tego dużo - banki komercyjne i państwowe nie wiem na co się zdecydować!

Czekam na Wasze opinie :))

Miłego dzionka

ja ostatnio byłam na spotkaniu w takim banku krwi i były panie z jakiegoś na szkole rodzenia - szczerze mówiąc gdyby było mnie stać to bym się zdecydowała - a może inaczej gdyby niże były kwoty na początek to potem byśmy już dali radę, ale niestety koszty nas przerastają. Ale ogólnie uważam że to rewelacyjna sprawa i jak ktoś ma możliwość to powinien skorzystać. Różne banki mają różne ceny - u nas np w Wielkopolskim to wygląda tak że przy podpisaniu umowy płaci się 600 zł (przed porodem) to jest za pobranie, transport i podstawowe badania, jeżeli wszystko jest ok (czasem-rzadko - się zdarza że krew jest nie zdatna bo wystąpiło jakieś zakażenie i nie można jej zamrozić no i wtedy 600 zł przepada), ale jeżeli wszystko jest ok to płaci się 1000 zł i to jest zdeponowanie zrobienie dokładnych badań i abonament na rok, a potem każdego roku płaci się około 500 zł abonamentu. Za zabranie krwi z banku nie płaci się już nic

A ja mam L4 ale zadzwonili do mnie zebym przyszla to co zrobic :) Raz na miesiac ide i tak z L4, a czasem dodatkowo. Jutro np. wszyscy ida do teatru to i ja sie podlaczylam :-p
A prace mam niedaleko domu - to sobie robie spacer.

dla mnie te koszty niestety też są za duze...co prawda, gdyby była koniecznosć to pewnie byśmy uciułali, ale postrzegam to tak jak z III filarem puki nie trzeba to niestety nie zdecyduje sie ...choć pewnie w sytuacjach choroby ten argument wyda mi sie smieszny :(

Sunnflower dzięki :))

a orientujesz się co do różnic między prywatnym a państwowym bankiem.
gdzieś wyczytałam że w państwowym decydentem krwi nie są rodzice ani dziecko tylko państwo??

Witam,
u mnie na spotkaniu na szkole rodzenia Pani z prywatnego banku krwi pępowinowej mówiła że w takim państwowym banku przechowywane jest tylko 500szt takiej krwi pępowinowej i za to sie nie płaci a dawcy wybierani są drogą losową, nie można sie samemu z głosić. Nam pozostaje opcja prywatna ale tak jak dla Was dziewczyny dla mnie to za duży koszt, choć bardzo chętnie skorzystałabym z tej opcji, tym bardziej że ta krew może uratować dziecko do 3 roku życia.
Pozdrawiam

reklama
cześć baby:)))

dziś przede mną ciężki dzień. Mój synek ma wolne z okazji dnia nauczyciela i muszę mu jakoś czas zorganizować. Jakiś spacer, może gorąca czekolada w cukierni (całe szczęście mam sowę za oknem:D). i pewnie jakieś wspólne gry, czy puzzle (sił już mam coraz mniej na tego szaleńca).
Co do laktatora to ja raczej też kupię ręczny avent, ale poczekam do porodu. Przecież one są dostępne w zasadzie od ręki (jak nie w sklepie to nawet w całodobowej aptece).

olkale miłej rocznicy:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry