• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia mnie tak jakby pękają - dziwne są strasznie i boląąąą... Ale w przeciwieństwie do Twoich moje "wpadają" do środka:/ i aż się martwię że malutki będzie mógł mieć problem z ich uchwyceniem...

ewwe - ja mialam problem przy Nince z karmieniem wlasnie przez wklesle brodawki. Ninka byla multka i trudno jej bylo chwycic moja brodawke. ale pomogly oslonki silikonowe AVENT - uzywalam ich chyba ze 2 m-ce i potrm bylo ok :) takze moze kupic na wszelki wypadek.

ja dzis sie wyspalam - co prawda budzilam sie, ale w sumie spalam od 22 do 8.30 :) sniadnko zjadlam, zaraz musze podgarnac chalupe. dzis mam w planach blogie lenistwo, bo obiad mam z wczoraj. popoludniu czeka mnie jeszcze basen czyli pelen relaks :D

czy ktos ma nowe wiadomoski od Bodzinki?

reklama
To na bank główka w takim razie:) mnie bolało do tej pory dwa razy po kilka dni...A co do ruchów to pamiętaj - jak ty jesteś nie spokojna - to dzidzi kopie rzadziej.Inaczej gdy jesteś zrelaksowana, wyluzowana - wtedy i Twoje dzieciątko czuje się mniej zestresowane a co za tym idzie rusza się wyraźniej:)A powiedz - naciskałaś sobie może to miejsce bolące ?? bo ja cały czas tam palucha pakowałam - do momentu aż mi gin powiedziała że to główka - i czułam tam "kulkę" która bolała jeszcze bardziej pod wpływem nacisku...

Sarka,no tak, rachunki..... ulubiona korespondencja.....

Kupiłam sobie nakłądki na brodawki z canpola, rozmiar s... ale one są za DUŻE :/moja brodawka nawet do połowy nie dochodzi, ta.... nawet do 1/5....

A o Bodzinkę to trzeba by mamolkę zmolestować, a ja zaraz pomolestuję missiiss:)

Ostatnia edycja:
witam po długiej przerwie:)
podczytam trochę co u was, bo wszystkiego to sie nie da nadrobic

u nas w sumie ok, uważają co prawda, że młody jest bardzo duży, musiałam robić dodatkowe badania, ale wszystkie wyniki ok, więc olewam już ich gadanie. na usg w 32 tygodniu ważył ponad 2,100 kg. We Francji to dużo, w Pl nie wiem...
przytyłam od początku 10 kg, od 30 września jestem już na zwolnieniu:)

Ewwe ja raczej nie naciskałam tego miejsca bo tak właśnie myślałam że Mała może tam rozrabia to nie będę jej drażnić tylko głaskałam :) To mnie pocieszyłaś że to może być główka:) Najważniejsze że przeszedł ból, teraz Mała cały czas rusza intensywniej rączkami na dole po lewej stronie niż nóżkami. Czasem tylko jak mi sprzeda kopa w żebra to czuję że żyję:D

Moja mała ma właśnie czkawkę cały brzuch mi chodzi:-)
Co do bólu brzucha ja jestem zdania jednak, że lepiej iść na ip niż przeleżeć ale to z własnego doświadczenia. Mnie bolał brzuch lewa strona dałabym sobie rękę uciąć, że to nic takiego tylko boli a jak leżałam było lepiej. Marcin zmusił mnie do wizyty w ip no i okazało się, że mam poród przedwczesny zagrażający, czyli skórcze. Oczywiście bałam się że na izbie mnie wyśmieją bo z pierdołą przyszłam.

Ostatnia edycja:
Joamar no każda sytuacja jest inna, póki co jak nie boli to nie panikuję bo byłam we wt. na wizycie i z małą wszystko ok, mam brać magnez a przecież on od razu w pierwszy dzień nie zadziała więc spokojnie czekam i cieszę się że od wczoraj nie boli :)Jak się coś przez weekend pojawi to owszem w pn stawię się na ip.

Cześć kobitki,ja właśnie z zakupów wracam.
Wy już piszecie o rozpakowywaniu i torbach a ja szczerze powiedziawszy to nic jeszcze przygotowane nie mam i zaczynam się martwić. Może będzie trzeba się zabrać za to,ale jakoś ostatnio nie mam weny do kupowania,krucho z kasą i niewiem czy w tym miesiącu dam radę coś kupić. Ta wstrętna kasiora buu,szkoda że jak jest akurat potrzebna to jest jej najmniej. Ostatnio wogóle jakoś pesymistycznie nastawiona jestem na świat,mam cichsze dni z mężem i to przezemnie bo nie mam ochoty nawet rozmawiać,on to widzi i daje mi spokój a ja potem wieczorami żałuję że nic nie mówiłam i chciałabym się przytulić a tu dupa bo już śpi więc sobie płaczę jaka to ja głupia jestem. Mam dosyć tych zmian nastroju:-(

joamar, nie no, pewnie że lepiej iść i sprawdzić.

Mam info od MISSIISS:)

Wyniki spadły, szykują się z Jaśkiem do domku:) Także jeszcze dziś pewnie pojawi się na BB:) Tryska humorem, energią i optymizmem, co biło z tego jej smsa ogromnie:)

Antylopka, fajnie że się w końcu odezwałaś:) 2100 w 32 tygodniu to raczej norma:)

reklama
ewwe - dlatego zaczęłam ich olewać, bo te ich dzieci to takie mizeroty - ciuszki urodzeniowe to 46-50 cm!!
lwiczka - ja wczoraj wyprałam pierwszą partie ciuszków dla Młodego, spokojnie jeszcze zdążysz ze wszystkim.
agaj - magnez biorę bez przerwy od 28 sierpnia, jak wylądowałam w polsce na ostrym dyżurze. Dodatkowo, już teraz kiedy potrzeba, biorę Spasfon (to taki delikatny przeciwskurczowy)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry