• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mały odsypia szczepienie i spacer. Starszak mnie naciągnął na memory i graliśmy a teraz ja dochodze do wniosku ze bym chetnie się przespała ale nie da rady...A najgorsze, że w nocy Lol sie czesto budzi. A to piciu, a to siku a swiatło wysoko, trzeba zapalić...No i na zmiane mi się budza chłopaki moje...Póki M nie spi to on obsługuje starszaka ale potem to go armata nie obudzi...Kupiłam sobie legginsy i bede smigac hi h i hi.
Musze wypróbowac masazyki.
Antylopka mozesz dać jeszcze raz linka?? Plisssssssssssss.

reklama
hej mamusie.
tunia no aktywność Twojej córci mnie zadziwia bo mój mały to straszny śpioch. przesypia zdecydowaną większość doby. chociaz z dnia na dzien juz troche mniej i ten sen staje się płytki wiec chyba dochodzimy do etapu coraz większego czuwania. w ogóle jest bardzo cwany i jak musiałam go z babcią zostawić to jej ładnie spał, a ledwo rodzice wracają to dziecko robi wielkie oczy i domaga się, żebyśmy go zabrali i ponosili. teraz właśnie się karmimy. a nocka była idealna - obym nie zapeszyła tfu tfu młody obudził się o 2 (zasnął po21), a następna pobudka była o 6:30 i spaliśmy jeszcze do 9:10 - chciałabym tak codziennie. tak więc Tunia jak moje dziecko sie powoli uczy kiedy noc a kiedy dzien to Zuzka też załapie. bo mój maluch pierwsze dni nie spał w nocy prawie wcale, a dnie przesypiał od rana do wieczora

My już po kolędzie. Szybko i sprawnie, wiemy już, co nam trzeba do chrztu. Młody oczywiście spał grzecznie, a jak ksiądz wyszedł - to ryk od razu :/ Jutro w południe szczepimy. Chcieliśmy za tydzień, żeby moc jechać w weekend do Rodziców, ale pani dr powiedziała, że jak będzie ok, to możemy jechać. Więc zaryzykujemy. Może dostaniemy coś na bóle brzucha, bo Franek nas ostatnio terroryzuje całymi dniami... Ech...

U nas trzeba akt urodzenia dziecka, dowody osobiste rodziców i akt zawarcia małżeństwa (z kościoła). Od chrzestnych kwitki z ich macierzystych parafii o tym, że mogą być chrzestnymi (chodzi głównie o bierzmowanie). Czasem są też potrzebne zaświadczenia o odbytej spowiedzi, ale u nas wierzą na słowo ;)
My też 13 lutego :) W kancelarii wystarczy zgłosić chrzest w tygodniu przed niedzielą, kiedy ma się odbyć.
Zaklepaliśmy dziś salę - zdecydowaliśmy się tylko na dwudaniowy obiad + kawa i herbata (słodka część będzie już u nas w domu) i krzyknęli sobie 40 zł od osoby. No ale nie mamy wyjścia, a ten lokal jest w połowie drogi między nami a kościołem, więc idealnie.

Zmieniliśmy Frankowi pieluchy na trójki, bo dwójki go strasznie opinały - miał czerwone ślady na udach. Więc uznaliśmy, że może to była częściowa przyczyna ostatnich płaczów. I na razie spokój... Jutro na szczęście idziemy do pediatry, to może coś się wyjaśni.

Zastanawiam się, czy dając dziecku codziennie herbatkę koperkową albo plantex nie rozleniwi mu się układu trawiennego?... Żeby nie było problemów po odstawieniu...

Ostatnia edycja:
olcia lepiej sie zorientuj bo co parafia to inne wymagania co do chrztu
ja np musialam z parafi dostarczyc zaswiadczenie ze jestem wierząca i praktykująca
a my pewnie ochrzcimy blizej maja i powoli musimy sie rozgladac za jakims lokalem zeby rezerwacje zrobic

kupiłam kilka większych ubranek w rozm 62 i 68 bo Zuzia ciągle w 56 i niektórych 62 chodzi, kupiłam u znanego mi sprzedawcy na all i strasznie wielkie te ubranka dziś przyszły, nie wiem jak to jest, że niby te same rozmiary a się tak różnią....

(...)
Zastanawiam się, czy dając dziecku codziennie herbatkę koperkową albo plantex nie rozleniwi mu się układu trawiennego?... Żeby nie było problemów po odstawieniu...
pielęgniarka mówiła ,żeby właśnie nie dawać małemu tylko herbatki koperkowej, ale przepajać zamiennie z inną herbatką lub wodą - ja daje herbatkę rumiankową. Ale mój ma problemy z brzuszkiem i częściej daje koperkową - i tez się zastanawiam, czy bez niej mały potrafi się wyprukać:baffled:

dziewczyny, mam pytanie - czy Wasze dzieciaczki płaczą już łzami???
Bo mój jeszcze nie, a miał problemy z oczkami, zbierała się ropa, musieliśmy zastosować krople z antybiotykiem. Właśnie ta sama pielęgniarka powiedziała, że te infekcje mogą nawracać ze względu na niedrożne kanaliki łzowe i bć może trzeba je będzie udrożnić około 4 msc życia:shocked2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry