• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Gabriella ja też chcę jutro do lekarza z Madzią iść, też ma katar i nic więcej ale już tydzień minął więc wolę sprawdzić czy nic tam się nie wykluwa.
.
Kaja dostała antybiotyk bo ma zawalone górne drogi oddechowe
a Adaś dostał homeopatyczne kropelki na katar i kaszel i syropek i tableteczki.
Mamy nie wychodzić z domu 3-4 dni, a leki brać 5 dni.

150 zł wizyta plus 150 zł w aptece
oszczędności mi topnieją przy Adasiu, oj topnieją

reklama
u mnie Borysek kładzie się spać w okolicach godziny 21-22, wiem że to może późno, ale jeżeli nie ma brzuszkowych akcji, to śpi mi bardzo łądnie w nocy.
Późno?? :szok: My o tej porze dopiero kąpiemy. Zasypia ok. 23-24, ale za to śpi do 7-8 ;-)

_Asjaa bebilon jest bardzo dobry i delikatniutki, my uzywamy comfort ze wzgledu na kolki i zaparcia a poniewaz jest nieco gestszy to i przy ulewaniu rzyganiu dziala nieco, ale kazda zmiana wymaga czasu, u malej po tygodniu stosowania dopiero widac bylo efekty brzuszkowe czyli kolki brak a za to z kupka bylo gorzej, w pierwszym odruchu chcialam zmienic ale poczekalam bo ja tu mam do wyboru hipp lub nan :/ czyli zero wyboru :/ no i teraz jest naprawde dobrze a minely 3 tygodnie prawie wiec poczekaj :)
JA też zmieniłam 10 dni temu NAN na Bebilon comfort - i z brzuszkiem jest jakby lepiej, chociaż z kupami się pogorszyło :confused:, wcześniej miał ładne żółciutkie, regularnie raz dziennie, a teraz są ohydne ciemnozielone co drugi dzień, a wczoraj były 3, z tym,że śmierdziały octem:baffled: - tak się dzieje w przypadku nietolerancji laktozy, ale tak nagle by mu się zmieniło:confused:. Salomii miałaś może taką sytuację?

Ale u nas problem nie tkwi w kolkach, a w braku kupki. Jak byliśmy na szczepieniu, to pani pielęgniarka stwierdziła, że po bebiko dzieci często maja zaparcia i że lepiej zmienić mleko na bebilon. Skorzystaliśmy z podpowiedzi i od wtorku wieczorem podajemy to mleko - a kupki nadal nie ma!!:no: dziś znowu podam czopka, a wiem, że to bardzo źle, gdy zbyt często korzysta się z takiego wspomagania:-( ale nie wiem co zrobić, muszę jakos pomóc synkowi:no:
a właśnie - czy Nan to kiepskie mleko??? bo właśnie na to chciałam zmienić, gdyby bebilon nie pomógł nam.
No to ja właśnie zmieniłam NAN na bebilon comfort i w twojej sytuacji nie zmieniałabym na NAN, bo może być gorzej. NA zaparcia bebilon jest na pewno lepszy, bo zawiera fruktooligosacharydy, działające jak błonnik, za to NAN ma więcej żelaza, a to może powodować zaparcia. Poczekaj jeszcze, u nas też czekaliśmy 3 dni na pierwszą kupę po zmianie.

nan to dobre mleko, ale tez dosc drogie, bo za puszke 400 gr. zapłacisz około 30 zeta.
Eeee, nie ma takich puszek:dry:. NAN Pro1 jest w 3 wersjach:350g, 2x300g i pucha 800g. I w sumie NAN wychodzi taniej, bebilon comfort jest ok 2x droższy - 26-30zł za puszkę 400g.

Tunia moja jest co prawda droga, ale polecam - Chusta do noszenia dziecka, tkana splotem skośno-krzyżowym - Błękitny Poranek - rozmiar L - LennyLamb.com

Alicja chodzi spac dopiero ok 24-1 !!!! nawet jak nie spi duzo w dzien, to dopiero wtedy jest w stanie zasnac na dluzej niz 2 godz. i spi do 7-8, ale niestety z przerwami :/

mój Borys chodzi spać mniej więcej w okolicach godziny 22 ale!! wstaje okolo polnocy:) i siedzi do pierwszej czasem drugiej gdzies:)zasypia ponownie w miare szybko i bez mojej interwencji - po prostu przy zgaszonym świetle pewnie sie nudzi:) więc zasypia:) śmieszny jest bo jak sie budzi w nocy i jest ciemno do około to otwiera te swoje wielkie oczy - po czym zamyka je w jednej sekundzie i trzyma tak mocno zacisnięte chwilę:) jakby wcale nie chciał wstawać:D przyłapałam go już na tym kilka razy:)

Cristalrose no mialam podobna sytuacje, po tygodniu na comforcie kupki jakby stanely :O mialo byc ich wiecej a tu zaparcie na maksa i smrod jakby stary dziadek sie najadl jajek i zrobil kupe :/ kolor tez byl nieciekawy ale po 2 dniach takiej akcji wszystko wrocilo do normy.
Natomiast my wlasnie wrocilismy z Ip bo Arlenka miala krew w kupce, troszeczke ale zawsze, jutro idziemy do rodzinnego, lekarz powiedzial ze wieczorem niewiele moga zrobic i sprawdzil jej stan no i jest ok boli w brzuszku nie stwierdzil... mala ma plesniawki w buzi i na pisi! :O:O po antybiotyku podobno teraz jej zakwitlo :/ jestem przerazona bo ta krew.. on ciagle mi wymiotuje mocno po jedzeniu nie za kazdym razem ale baardzo czesto, placze przy tym i placze przy jedzeniu yyhh boje sie ze to cos groznego a oni nie wykryja, jak mi nie zrobia jutro jakiegos usg to wpadne im w histerie chyba.

Ewwe marze by Arlenka tak zasypiala wlasnie sciagam pokarm a W na gorze z suszarka uspokaja naszego biednego dzidziusia ktory robi buzie w podkowke i zalosnie placze :(((((((((((((((( serce mi peka doslownie jak to widze.

Witam;-)
Salomi mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Trzymam kciuki! I domagaj sie konkretniejszych badan:tak:
A Jas jak zwykle zasnal wczoraj o 20.00, pobudka ok polnocy na cyca i teraz.Tylko cos zasnac nie chce.Ale slysze petardy pod kolderka wiec chyba cos cisnie:-D
Tunia moj Jas tez sie jeszcze nie usmiecha ale mysle ze ma jeszcze troche czasu:tak: A co do odkladania na "ksiazeczke" to my tak zrobilismy z Adasiem i Jasiem tez.Co miesiac wplacamy dla nich na specjalne konto.Bynajmniej pozniej bede spokojniejsza ze maja za co sie ksztalcic;-)

Dobry dzionek.
Co do spanie Fif zasypia k.21, potem po 3,4 h jesc i znowu po 3,4 h. Chyba, ze mu się chce pic to częściej...
Co do chorób.
Dziecko z mlekiem matki dostaje jej przeciwciała i jest niewielkie prawdopodobieństwo, ze się zarazi dlatego nalezy wtedy karmić i nie odstwiac.
U nas nadal spokój z chorobami...Mam nadzieje, ze tak zostanie..
Mykam bo słysze głodomora.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry