• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
I jak??? Plecy ocalały??:-D

Pielucha dała radę ;)
Franol jak był mały (bo teraz jest duuuży ;)) to się czerwienił przy kupie, ale teraz idzie mu to zdecydowanie łatwiej ;) Ale musi mieć spokój :) Zamiera na chwilę, patrzy tępo w jeden punkt, a potem się krzywi i podnosi jedną stronę górnej wargi do góry - potem już słychać, co się święci ;)

Kurcze, przez to skręcanie głowy głównie w lewo zaczynam się zastanawiać, czy moje dziecko widzi na prawe oko (mój Tato od urodzenia prawie nie widzi na nie, a ja też mam prawą stronę słabszą). Mam wrażenie, że ma nierówne źrenice. Chyba zaczynam schizować...

mój miki też grzeczny... a w ogóle to ile można spać?? hehe bo mój maluch śpi bardzo dużo... a teraz podziwia kwiatki.
zaliczyliśmy spacerek - na słońcu było przyjemnie :-)

co do kup... Miki robi przy karmieniu z reguły - wtedy wypluwa cyca i robi się czerwony i ja już wiem co się dzieje :-D drugi i ulubiony sposób na robienie kupy - w trakcie przewijania!!!! i wtedy się śmieje jak głupi do sera :-D

wiolcia ja też bym wystąpiła o odsetki!!! To jakieś chore jest! Jakbyś sama mieszkała to niby za co miałabyś żyć? Żenujące!

my byliśmy na spacerku, ale tylko pół godzinki bo strasznie zimno. Dobrze, że młodej do wózka kupiłam ten kożuszek. Ja wymarzłam na całego, a ona cieplusia w środku cała.

Ostatnia edycja:
no ja z Zusu dostałam w poniedziałek pierwsze pieniądzę - nie chcę Cię Wiolcia straszyć ale u mnie też miała być cała spłata a dostałam tylko za 1 miesiąc a reszty ani widu ani słychu

nie wiem ja jak dzwoniłam to pani mi powiedziała że ustawowo mają czas 30 dni od momentu złożenia oryginału aktu urodzenia - ja rzeczywiście oryginał dosłałam później bo wydawało mi się że kopia i wypis ze szpitala starczy i mieli mi spłacić całość a tu dostałam tylko za grudzień więc nie wiem o co chodzi i od czego to zależy

ja dzwoniłam do ZUSu i sie pytałam kiedy są wypłaty macierzyńskiego i mi powiedziała ze na koniec miesiąca więc zupełnie nie rozumiem sytuacji Wiolci i sunnflower. Albo im brakuje jakichs dokumentów albo muszą Wam zapłacić odsetki jak jest wszystko ok. 30 dni na płacenie to mieli jak sie nosiło zwolnienia-dlatego terminy były takie różne ale przy macierzyńskim tak nie ma.
Ja to z naszego ZUSu juz PITa dostałam wiec ciekawe kiedy Wy dostaniecie swoje jak jeszcze wypłat nie dostałyście a termin na PITa mają do lutego:) na Waszym miejscu bym sie tam wybrała i trosze awanture zrobiła.

Renczysia, Ewa az sobie na google maps posprawdzalam nazwy tych miejsc o ktorych piszecie hehe zeby miec pojecie jakies ;)
ja od 16 kwietnia bede w Zalasowej wiec baaardzo blisko no w porownaniu ze szczecinem i norwegia:). Rodzice W tam mieszkaja i poniewaz moja mama przylatuje do nas 15 marca(juuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiiii) to wiekszosc urlopu spedzimy wlasnie w "waszych okolicach"

Olcia.. no na tych zdjeciach to ja Ci szczerze mowiac dalam yyyyyyy mniej niz jak urodzilas synka :O:O jakos mlodo wygladasz no i ta burza wlosow tez dodaje Ci takiego "uroku nastolatki" a inne zdjecia juz wiem.. hiszpanska Carmen ;D jedna z najpiekniejszych kreacji panien mlodych jakie widzialam ale tam wygladalas inaczej, wiadomo. Dlatego mialam wrazenie ze widze Cie po raz pierwszy z Oliwka.

Jesli chodzi o zus to porazka zupelna Wiolcia.. u mnie jest niby ok ale czasem sa poslizgi albo cos namieszaja i wtedy trzeba sie pofatygowac i potrzasnac(telefonicznie nie ma co) ale w Twoim wypadku przejechac sie to chyba daleko co?

Sunflower super te kreski, ja mam co prawda ciemna oprawe oczu ale no starosc jednak wiec jakbym miala takie na gorze pewnie wygladalabym o wiele lepiej bez makijazu a nie lubie sie malowac na codzien bo zapominam i sie rozmazuje:) musze pomyslec o takich gornych, juz slysze tyrade W on ma jakis problem z takimi rzeczami :)

Cwietka na zamkniety to Mamolka albo Missiis :)

reklama
Dzidziuś śpi na rękach mojej mamy - hehe - jak kukułka podrzuciłam, żeby móc na chwilę do kompa.
Ida miała dzisiaj przerwę między karmieniami 4,5 godziny, więc z mlekiem wszystko ok. Niepotrzebnie się martwiłam.

Co do cen mieszkań to jakaś masakra. Właśnie kupujemy kawalerkę pod wynajem za... 170 tys. A Ewa domek za 100 tys. Kosmos!

Wiolcia - ja bym zrobiła awanturę w ZUSie. Tzn. nie ja tylko Małżon, bo on jest w tym mistrzem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry