• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Jak to się człowiek szybko przyzwyczaja do dobrego... w weekend mogłam spać do woli, bo Małż wstawał do Igora, więc dzisiaj mimo TYLKO dwóch pobudek jakaś jestem niedospana. Chyba trzasnę drugą kawę i pójdziemy na spacer :)

reklama
za to córcia ma taaaką opryszczkę na ustach:no: bidulka, a nie mam nic zeby jej posmarowac:no:
taki sposób podała ostatnio znajoma
może i 'kontrowersyjny' ale niby działa na wszelkie opryszczki czy liszaje

miodek z uszu dziecka patyczkiem wybrać
tym miodkiem wysmarować opryszczke czy liszajka

niby schodzi w góra 2 dni
I tu pytanie do podwójnych mamuś - czy zauważyłyście duże zmiany zachowania starszaków????
mnie moja Kaja zaskakuje
myślałam że będzie tragedia a jest suuuper!
tyle, że dużo i często słychać 'na rącki cem'
ale to jedyna zmiana i 'zdziecinnienie'

Antylopka- powodzenia!!
mnie moja Kaja zaskakuje
myślałam że będzie tragedia a jest suuuper!
tyle, że dużo i często słychać 'na rącki cem'
ale to jedyna zmiana i 'zdziecinnienie'

CIEMIENIUCHA
z tego co wiem nie wychodzi raczej noworodkom tylko właśnie 'starszym'
a mojej Kai pięknie schodziła po wazelinie!!!
żadne maści czy oliwki

tylko umyć główke szamponikiem normalnie a potem posmarować wazeliną białą :) i szczoteczką do czesania wyczesać-wyskubać :)
dwa dni i było po sprawie

Ostatnia edycja:
gufi[/B]- u mnie identyczna sytuacja, jeśli chodzi o usypianie starszej i chodzenie do przedszkola. ale dodatkowo takie czasami ma humorki, ze szok:angry:
dziś nerwy mi puściły i nawrzeszczałam na nią, a teraz mam wyrzuty sumienia:no:

u nas dzis rano znowu placz. tez mi juz nerwy puscily i nie mialam jej juz nawet sily tlumaczyc nawet ... nawet panie w przedszkolu sa w szoku, ze to tak dlugo trwa, juz drugi tydzien ...

ja sie zaraz kimne z Alicja, a potem ruszamy na spacer i zakupy, bo pogoda piekna :)

Witam:)

Milcia drzemie w leżaczku więc zagladam;) obudzi sie to zje i ruszamy na spacer bo znów super słoneczko:)

Tunia ja tez mam butelke TommyT... i myslę że jest ok ale nie wyeliminowała cmokania jak przy Avencie, Twoja Zuza też cmoka ja je? wkurza ja to, bo to wiąże się z tym że żle łapie, nie zasysa przez co mleko jej gorzej leci i się wkurza...a smoczki TT nie zaakceptowane bo jakieś za małe są, natomiast najlepsze sa Aventa:tak:

cristalrose jak sie u Ciebie sprawdziła buteleczka MAM bo cos kojarze że macie taką...zastanawiam się nad jej kupnem bo zachwalana jest na bangli, ponoc własnie nie ma przy niej cmokania...

Mój Wiktor dziś poszedł pierwszy raz po feriach do przedszkola, więc troche spokoju....co do zachowania to ostatnio jest okropny, nieposłuszny wręcz złośliwy, czasm coś odburknie że jego juz nie kocham tylko Milene, co mnie dziwi bo codziennie mu mówię że go kocham, przytulam i takie tam, a jednak.... eeech:( ale on juz doskonale wie jak mnie ukłuć i widzę że to własnie wykorzystuje a ostanio mnie nie oszczędza....aż dziś nawet juz zasięgnęłam książki która mam w domu (polecam) "Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat" - poradnik dla rodziców, psychologów i lekarzy, przeczytałam czym się charakteryzuje wiek 5,5 roku i wypisz wymaluj mój Wiktor:) jakos to przetrwamy choć nie jest łato bo na trudny etap rozwoju u niego nakłada sie cholernie niełatwy charakter:/

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj byłam w smyku i wyprzedaże są a owszem ale cena 15 czy 20 zł za body:dry: (przecenione z 40, 30 zł) mnie nie satysfakcjonuje:no:. Kupiłam za to starszakowi bluzkę i komplet majteczek z bakuganami(bardzo je lubi). Oczywiście dzisiaj musiał je już ubrać!:-D

u nas w cocodrilo wyprzedaże
kurtka ze 140 zł na 40 zł
kupiłam Kai zimówkę, może za rok też sie zmieści ;-)
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

PYTANKO
pediatra u nas była, zobaczyła że mam żelazo w syropie, powiedziała żebym sobie piła bo to tylko na zdrowie wyjdzie mi i adasiowi (jakieś 50 ml miałam pić po 5 ml dziennie)
Adaś w sobotę zrobił ostatnią kupkę, od tamtej pory cisza
czy to może być od żelaza???
zna się ktoś?

Ostatnia edycja:
Gabriella - żelazo może wywołać zaparcia, ale nie wiem, czy u dzidziusiów też. Ja łykam Biofer co drugi dzień i żadnych problemów nie mamy.

Co do ciemieniuchy - ja walczę z tym cholerstwem już drugi tydzień. Ale u Idy wygląda to dziwnie, bo ona ma po prostu taki łupież, a wydawało mi się, że ciemieniucha to takie łuszczące się placki. Codziennie smarujemy główkę oliwką (czasem dwa razy dziennie) i wyczesujemy, potem kąpiel - główka jest czysta - ale rano znów łupież :wściekła/y: Lekarka powiedziała, że to może mieć związek ze skazą :zawstydzona/y:

Ja się nad spacerem zastanawiam - słońce niby pięknie świeci, ale wietrzysko jest okropne. Z resztą u moich rodziców zawsze wieje :sorry2:

U mnie ciemieniuchy ciąg dalszy właściwie wszystko to moja wina. Z początku to był taki łózpież a jak już przestalo sie łuszczyć to myślałam że to koniec a przez jego gęte włoy nie widać wiele jak się wczoraj okazało pod słońce na główce ma takie łuski ze skóry:/ :/ Kupiłam krem na ciemieniuchę z Musteli bo ciemienuszki nie było i smaruję ale tego wyczesać się nie da mogę tylko zeskrobać paznokciem:/ I nie wiem czy to zeskrobać czy zostawić...

reklama
Wiolcia ja u swej starszej też nie mogłam wyczesać przez gęste i długie włoski (młodsza już tak nie ma), to wtedy pamiętam że trochę tą łuskę podważałam paznokciem (omijając ciemiączko) a potem szedł rzadki grzebień i dało się usunąć
my jesteśmy już po wizycie bioderkowej :( eh jednak dalej szerokie pieluchowanie i kładzenie na brzuszku co najmniej 2 godziny ( a najlepiej spędzanie całego dnia na brzuszku) tyle że nie wlicza się czasu kiedy dziecko śpi jak to lekarz kazał ma te dwie godziny ćwiczyć a nie spać
a mim wczoraj udało się ustrzelić piękne sukieneczki dla malusiej akurat będzie na wielkanoc Sukienka ze sztruksu 3-6 mies (1467416530) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i Sukienka z pięknym różem dla księżniczki (1467416886) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy eh pieknosci i to za 13,5zł z przesyłką

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry