• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej babolce!

jejku moja Oliwka przechodzi samą siebie...co za noc! dosłownie padam na twarz! Noc w całości przepłakana, przestękana, przejęczana i nieprzespana... mam wrażenie, że to efekt działania kilku czynników: skok, zęby i brzuszek (cały czas puszczała bączki). Ona teraz odsypia, a ja oczywiście nie, więc jestem mega rześka!

no to nie jestes sama - u nas tez jeczenie, baki i budzeni co 2,5 godz. jeszcze do tego jak zapadlam w sen po karmieniu o 6, to Ninka mnie zbudzila o 7 ... padam na twarz :(((((

cristalrose - moja tez nie lubi imprez. to normalne u dzieci, ze najlepiej czuja sie w znanym srodowisku ze znanymi twarzami :)

ide sie ogarnac i nalozyc tapete na twarz, zebym nie wystraszyla dzieci w przedszkolu ;)

reklama
witam i ja
wlasnie n asniadanie wcisnelam 2 talerze muesli-tak w ramach odchudzania:/
cwietka super ze nie ma alergii-tak jak myslalam musi swoje wysypać na skóre zeby juz bylo dobrze;)
cristlarose moja Paulina tez byla z tych niegosciowych-smieli sie ze mnie ze dziecko izoluje itp ale mialam ich slowa w d... i po prostu wychodzilam do innego pokoju gdzie byl spokoj i dziecko sie tez wyciszalo-przy stole zmienialismy sie z mezem i tyle ale pociesze Cie ze z tego sie wyrasta jak nie doprowadzic dziecka do skrajnosci i powoli co impreza bylo juz tylko lepiej-ale fakt zadne przekazywanie z reki do reki nie wchodzilo w gre.
ewa dobrze ze polubil smoczek-moja kciuka i za nic smoczka nie chce. predzej da sobie butle z soczkiem wsadzic ale musze porzadnie glukozą podsłodzic inaczej jezykiem usuwa intruza z buzi. A kciuko jest fajny i zawsze pod ręką.
Jej ciekawe w co ja ubiore dziecko na chrzest jak bedzie ok 20 stopni Bo polarowe wdzianko ktore jej kupilam moze byc za cieple co? choc z drugiej strony kweitniowe 20 to nie lipcowe?" naloze pod spód tylko bluzeczke i juz? jak myslicie?

a co do kaszek to kiedy sie wprowadza kukurydzianą? bo ja to chyba z manną i kukurydzianą zaczynałam-albo mi sie popitoliło już. i moze faktycznie to był kelik kukurydziany.
co do rozmiarówki sie nei wypowiadam bo co firma to inaczje co dziecko to inne moje obie raczej z tych wiekszych, ja na te centyle tez za bardzo nie patrzylam bo mi lekarki zawsze mówiły ze ma nadwage-nie są drobniutkie to co zrobie odchudzac nie bede..
Bodzianka daj znać co u CIebie??

Wiecie co zauważyłam? Pucek ma na górnym dziąśle w okolicach prawej trójki jakąś gulkę. Wygląda jak ząb schowany pod dziąsłem. Masakra - jak mu trójki wyjdą pierwsze, to będzie wyglądał jak wampir ;) I w ogóle górne dziąsła od przodu ma już tak opuchnięte i czerwone, z czymś twardym i białym na końcu, że ja się nie dziwię, że marudzi...

tunia spokojnie. nie martw się na zapas - to taka moje teoria - co ma być to będzie, a martwiąc się zanim jest postawiona diagnoza tylko sobie nerwy psujemy hehe choć wiem, że łatwo mówić. no ale miejmy nadzieję, że będzie dobrze!

cristalrose mój mały też nie lubi imprez. jest tak wygłupiony, że uspokaja się tylko u nas. sam wyjazd do teściów to już zmęczenie bo tam wiecznie jest hałas- tzn. non stop nadają jak kataryny, jeden przez drugiego i małego to drażni. ale ich teoria jest taka, że dziecko ma się przyzwyczajać do życia codziennego i nie ma się siedzieć cicho i dlatego ja tam jeżdżę tylko przy okazji niedzieli... i to tylko dlatego, że nie chce odbierać im kontaktu z wnukiem. ale zdecydowanie bardziej wolę spędzać czas z synusiem jakiego mam na co dzień u siebie - spokojny, zajmie się zabawkami, poleży pod karuzelką i nie domaga się non stop noszenia. a tam gdzie hałas to tragedia

a w ogóle to cudna pogoda. powiesiłam pranie i czekam aż mój maluda się obudzi i idziemy na dwór. tylko w co ja go mam dzisiaj ubrać...hmmm... pewnie grubsza bluza wystarczy bo jest naprawdę ciepełko i to lubię :-D

Ostatnia edycja:
Gosia - zazdroszcze pogody. u nas niby 9 st, ale wilgoc w powietrzu i zero sloneczka. przez to wcale nie jest tak cieplo.

ja odprowadzilam Ninke do przedszkola, zrobilam zakupy w miesnym, bo we wtorek maja promocje i zaraz bede zeberka robic ;) Alicja dosypia przy oknie, wiec mam troche spokoju

Wasze dzieci też się z Was śmieją jak im śpiewacie? Bo Franek to się zanosi, mało co się nie popłacze ze śmiechu. Ja wiem, że do gwiazdy estrady mi daleko, ale żeby aż tak z Mamy szydzić?... Normalnie przykro mi...

ewa moje dziecko śpiewa ze mną :-D jak tylko zaczynam śpiewać to on od razu też daje głos i cały zadowolony.

gufi no na pogodę dzisiaj nie narzekam. słońce grzeje i jest lekki wiaterek ale taki wiosenny już... tylko, że maluda zawsze sobie urządzał rano półgodzinną drzemkę, a dzisiaj jak zasnął o 9 to śpi do teraz. a ja już chcę na spacer :-D bo później to muszę zrobić rewolucję w pokoju! :)

Hej dziewczyny!
To dobrze, że nie tylko mój taki dzikus;-)

Ewa - na pewno jest zachwycony, że mu śpiewasz:tak:

Zapomniałam napisać, że w niedzielę po imprezce czekała nas niespodzianka, w postaci.....rozbitej przedniej lampy w samochodzie :dry: Ktoś w nas bezczelnie wjechał na parkingu i to z niezłą siłą - cały reflektor do wymiany, wgnieciony i obtarty błotnik :no: i znowu parę stówek pójdzie:wściekła/y: eehhhh, czarna niedziela normalnie....

Olcia - całuski dla Oliwci od Cyprianka:-)

reklama
Hejka:)

Olcia gufi współczuje nocek:/....u nas wczorajszy wieczór był histeryczny, nie wiem dlaczego się tak przed kąpielą rozdarła, że nie mogłam jej uspokić, w końcu padła na 10min drzemkę na rekach i było potem ok, po kapieli jeszcze troche ryk ale już nie tak...może skok 12 tyg.? w ogóle taka maruda ostatnio:/

Co do gości to u nas podobnie z tym że nawet nie potzreba byc nam u kogoś, wystarczy że u nas są ludzie, jest głosno i jest mega rozdrażniona, nie może potem zasnąć itp

Tunia ojejku, mam nadzieje że to sie dobrze skończy, biedny że musi się teraz tak męczyć przez patracza jakiegoś:wściekła/y: niestety trudno jest trafić a naprawdę dobrego dentystę....

Do mam butelkowych - ile porcji i ile ml na porcję zjadają/zjadały Wasze maluchy w okolicach 3 mies.?
Moja Milcia dotąd od 70-120 ml 6xna dobę ale ostatnio coś nam uciekł jeden posiłek i wydaje mi się że za mało przez to zjada...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry