gabriellao0
Ja...
moim zdaniem musisz po prostu kupić smoczek większy i zobaczyća pomóżcie mi z tymi smoczkami czy dawać już większe 3m+ jak ona 3 kończy w środę
może się okazać za duży
to że dziecko kończy 3 miesiąc nie oznacza że smoczek 3 m będzie już dla niego dobry, dla Kajki był za duży
Kaja jadła pierś do roku ale po 6 miesiącu powolutku zastępuje się karmienie mlekiem 'jakimś posiłkiem' i tak jak miała rok to jadła tą pierś wyłącznie w nocy! co godzina! ciumkała sobie po 1-2-3-4- 5 minutewa mi się wydaje, że z czasem się normuje bo przecież nie przechodzisz od razu tylko na takie karmienie, ale stopniowo jak wprowadzasz nowości to karmisz coraz mniej. a poza tym masz zamiar mieć tylko poranne karmienie? a wieczorem nie dasz cyca?
ja pewnie do tego nie dotrwam z cycowaniem hehe no chyba, że jednak zdecyduje się karmić dłużej jak już będzie tych karmień coraz mniej. ale dzieciaczki mleko rano i wieczorem piją długo i nie mam zamiaru biegającego dwulatka karmić piersią. myślę, że pokarmię z pół roku. a jak bym chciała dłużej potem to rok to już maks!
jak odstawiłam pierś dałam jej kaszkę o 18.00 a do spania o 20.00 piła mleko (krowie)
Nigdy centyli nie sprawdzałamGabriella- masz bardzo dużego synka- wg siatki jest na 97 centylu zarówno wagowym jak i wzrostu, oznacza to że 97% dzieci ma niższą wagę niż twój synek ( powyżej 97 centyla i poniżej 3 centyla należy skonsultować to z lekarzem- czy wszystko jest ok). Wg siatki na skończone 7 miesięcy ( jeżeli będzie przybierał jak dotychczas) będzie ważył 10,5 kg i mierzył 75 cm
To tylko książkowa wiedza, dzieci są różne.
Kaja też była dużym dzieckiem (nie aż tak jak Adaś ale dużym)
chodze do pediatry, połozna jest u nas co tydzień
gdyby mieli jakieś ale powiedzieliby coś

Synuś mnie zadziwił -pięknie jadł z łyżeczki (przeszedł już trening z kaszką, więc wiedział co i jak;-)), pomagał sobie rączkami, a na koniec jeszcze zlizał co mu wypadło na pieluszkę
Za tydzień kolejny krok - marchewka;-)
Boziu jak ja nie lubię udziwnień...