• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Aniah - to ja dzisiaj tez muszę uważać. mam nadzieję, że mąż z nami pójdzie na szczepienie, to w razie czego on będzie smoka podawał.

Ja znów mam pytania :-D
1. czy była któraś z Was w Ikei ostatnio i korzystała z tych kuponów rabatowych? Ja mam kilka i chcę w weekend jechać, ale kwestia: czy można kuponem na 20 zł zapłacić za dwie rzeczy powiedzmy za 10 zł? I czy jedna osoba może zrealizowac więcej niż jeden kupon?

2. Nie pamiętam która z Was jest kawoszką. Cristal? Tak mi się jakoś kojarzysz. Bo kupiłam Małżonowi młynek do kawy i szukamy dobrej kawy w ziarnach. Zastanawiam się nad zakupem przez internet - szukam dobrego dostawcy. Jakbyście mogły coś polecić.

wyszykowałam się na spacer i deszcz lunał....na szczęście udało się mi ględe spacyfikować w łóżku:tak:
gorzej że mam 3 pralki prania, miałam rozwiesić w ogródku a tu lipa, chyba będe musiała porozwieszać po krzesłach grrr

Tunia jejku cudnie:-) gratulacje przeogromne:-) jak tak czytam to aż troszku zazdroszczę i sama mam chęć na pracę....no ale ja to inna bajka...
a warunki mega dobre, naprawdę, mając male dziecko czego chcieć więcej:-p super!!!

cristal jak patrzę na Twój suwaczek wagowy to jestem w szoku!!!:-) strasznie Ci gratuluję i....zazdroszczę:sorry: ciagle na Dukanie? jej podziwiam jak tak, że tyle dajesz radę to ciągnąć:tak: ja poważnie zaczynam myśleć o fitnessie, deneruje mnie moja sflaczałość na ciele, chyba bardziej to, jak same kilogramy:confused2: tylko jak tu to ogarnąć logistycznie, kiedy moje dziecko uznaje tylko widok swojej mamy...

asia no pewnie i ją przewiało, no bo zaziebiona trochę jest, z początku nawet myślałam że to może być zapalenie spojówek od wiatru własnie ale te oczka już jej przeszły, najgorzej było 2 dni temu kiedy miała lejąca się wode z nosa, to wyglądało nawet jak typowe uczulenie, na razie pozostał lekki katar, a w zasadzie trochę tylko furczy jej w nasadzie noska, bo sciagać prawie nic jej nie ściagam frida, sama woda morska pryśnięta wyłazi w zasadzie:baffled:
a może to faktycznie alergia na pyłki jakieś???

Nas męczy intenstywne zabkowanie, dziąsła ma nabrzmiałe i na dole i na górze, w zasadzie cięzko określić które wylezą pierwsze....no meczy ją to strasznie, mam ta Camilie i chyba dziś jej to dam, dotad smarowałam jej tym Deninoxem tylko, ale jak na wieczór znów się tak potórzy jak wczoraj to dam jej po prostu czopka z paracetamolem i tyle:/

Aniah - to ja dzisiaj tez muszę uważać. mam nadzieję, że mąż z nami pójdzie na szczepienie, to w razie czego on będzie smoka podawał.

Ja znów mam pytania :-D
1. czy była któraś z Was w Ikei ostatnio i korzystała z tych kuponów rabatowych? Ja mam kilka i chcę w weekend jechać, ale kwestia: czy można kuponem na 20 zł zapłacić za dwie rzeczy powiedzmy za 10 zł? I czy jedna osoba może zrealizowac więcej niż jeden kupon?

2. Nie pamiętam która z Was jest kawoszką. Cristal? Tak mi się jakoś kojarzysz. Bo kupiłam Małżonowi młynek do kawy i szukamy dobrej kawy w ziarnach. Zastanawiam się nad zakupem przez internet - szukam dobrego dostawcy. Jakbyście mogły coś polecić.
u nas też to roznosili po osiedlu ale mieli głupi system bo zamiast ludziom do skrzynki zostawiali w bramie kilka sztuk no i jak mozna sie domyśleć ja nawet na oczy takowego kuponu nie widziałam, szybsze były dzieciaki - nastolatki biegające po bramach i zbierające wszystkie leżące kupony, nazbierali więc do kupy niemałą sumkę, słyszałam więc że nie można dysponować kilkoma kuponami, no ale z druguej strony kogo to, przeciez mogłaś dostać od kogoś nie?!

Co do kawy w ziarnach to mają smaczną i różne rodzaje w Tchibo w Galerii Grunwaldzkiej, mielą Ci i ważą wedle zyczenia;-)

jejku dziś mam zakończenie roku u młodego takie uroczyste bo to zerówka, a ja totalnie nie mam się w co ubrać:no: a wiecie, bedę pod lekką lampą bo to i moja praca przecież, więc zaraz koleżanki się zlecą, te mniej miłe i bardziej wścibskie też:-D

u nas też to roznosili po osiedlu ale mieli głupi system bo zamiast ludziom do skrzynki zostawiali w bramie kilka sztuk no i jak mozna sie domyśleć ja nawet na oczy takowego kuponu nie widziałam, szybsze były dzieciaki - nastolatki biegające po bramach i zbierające wszystkie leżące kupony, nazbierali więc do kupy niemałą sumkę, słyszałam więc że nie można dysponować kilkoma kuponami, no ale z druguej strony kogo to, przeciez mogłaś dostać od kogoś nie?!

Co do kawy w ziarnach to mają smaczną i różne rodzaje w Tchibo w Galerii Grunwaldzkiej, mielą Ci i ważą wedle zyczenia;-)

Do mnie też żaden kupon nie dotarł, aż się dziwiłam, bo w końcu blisko tej Ikei mieszkamy. Dostałam od rodziców i ich znajomych i w sumie 5 sztuk sie nazbierało. I nie wiem czy nie będziemy musieli się wygłupiać i w różnych kolejkach stawać.
A kawę właśnie chcę w ziarnach, bo mamy młynek. No i w hurtowych ilościach najlepiej, bo małżon pije duuużo.

Cwietka, ja ostatnio zrealizowałam kupon za 20 zł w Ikei. Ale zrobiliśmy zakupy chyba za 26. Myślę, że Ci reszta kuponu przepadnie jak kupisz coś za dychę.

My byliśmy rano na spacerze - Franol się zdrzemnął, a ja pracowałam, bo mam teraz korektę papierową. Potem wpadliśmy po mięsko - kolejka na pół godziny stania. Ale akurat była fajna pani sprzedawczyni i poprosiła "panie z dziećmi" w pierwszej kolejności. A przede mną była jeszcze kobieta z ok. 3-letnim chłopaczkiem i córeczką w nosidełku - ciut starszą od Franka. Oczywiście w kolejce WIELKIE oburzenie babć - jak tak można przepuszczać? Młode są, niech stoją. Nie zdążyłam ust otworzyć, a już pani sprzedawczyni je ochrzaniła z góry na dół, że ona tu rządzi i żeby siedziały cicho jak chcą coś kupić ;)

Pucolek teraz zasypia, a ja szybko robię mu obiad i biorę się do roboty...

Buzc, mojego Męża tak rozbawiła historia o Hubercie przyciągającym zabawki siłą umysłu, że teraz kładzie się na ziemi albo na łóżku przed stolikiem z herbatą i robi "mmmm" ;)

Tunia, gratulacje! Trochę Ci zazdroszczę pracy na etat. Będziesz się z ludźmi widywać. Ale doceniam też moje warunki... Gdyby jeszcze wyszła sprawa z doktoratem, to mogę na 4 lata zapomnieć o etacie - nie ma szans, żeby wyrobiła czasowo :/

ewa trzeba było babci powiedzieć że jak ja nogi bolą od stania to niech w domu siedzi!!! po co łazi!!!:wściekła/y: sory ale ja to cięta jestem na takie wredne staruchy:angry:

cwietka achha :-D jak dużo to wiem o co chodzi, mojej siostry mąż (przyszły - w sierpniu slub;-) pije litry kawy dziennie, ileż ona się biedna nawzdycha:-D

no własnie mam pare pytań o karmienie, ale to na innym wątku....

reklama
Tunia - gratulacje! No to teraz powodzenia w szukaniu niani;-)

Cwietka
- ja długo w Tchibo kupowałam - Pearl Beans, ale coraz mniej promocji i coraz drożej tam. Polecam taką: Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy czerwona albo złota, chyba, że masz ekspres ciśnieniowy, to espresso.

Sarka - hehe, ja cały czas dukam i teraz jest coraz lepiej, znaczy łatwiej i szybciej waga spada. Już 3kg poniżej przedciążowej, ale ciuchy wiszą bardzo, więc szykują się niedługo zakupy :-) A najlepsze, że chyba założę kostium dwuczęściowy - normalnie nie mam cellulitu :szok: Tylko rozstępy na brzuchu, ale nisko, więc majty z wyższym stanem i będzie ok. A początki były ciężkie;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry